Два неочаквани момента

* Традиционната пресконференция мина без гл. инсп. Иван Шайлеков, същия ден началникът на РСПБЗН – Троян стана дядо * Мария: „Защото само тук спасяваме човешки живот”
Седмица на пожарната безопасност

НА ТРАДИЦИОННАТА пресконференция по случай Седмицата на пожарната безопасност (10-14 септември) в кабинета на началника на РСПБЗН – Троян гл. инспектор инж. Иван Шайлеков този път имаше два неочаквани момента.

ПЪРВИЯТ – началникът го нямаше (заместваше го инспектор инж. Петър Петров), тъй като бе в… родилното на МБАЛ – Троян, където бе настанена дъщеря му, която, както научихме, по-късно същия ден, 4 септември, го дарила с внук, Димитър; и от нас – честито! Разбира се, г-н Петров си свърши работата и информацията му бе изчерпателна, включително по всичките ни питания – за състоянието на техниката, координацията със служба 112, фалшивите сигнали, умишлените палежи, нормативната промяна за доброволческите отряди, скорошната „огнена седмица” в Троянско и т.н.

ВТОРАТА ИЗНЕНАДА – до инспектора стоеше една много красива и много усмихната млада дама, в малко по-различна униформа. Научихме, че е троянка, Мария Раевска, и е 3-курсничка в Академията на МВР – София, а в момента е на стаж в троянската Пожарна. Научихме и друго – че е завършила Езиковата гимназия в Ловеч, но не е имала никакви колебания къде да кандидатства и каква иска да стане. Причината? „Като малка, бях на 4-5 години, попаднах в пожар и ме спасиха. Този спомен остана завинаги и оттогава винаги съм искала да съм от другата страна, на спасителите”, обясни г-ца Раевска.

ПОПИТАХМЕ МАРИЯ защо не е предпочела друг профил в академията, примерно полицейския. В отговора й нямаше никакво колебание: „Защото само тук спасяваме човешки живот, директно, никъде другаде, това е основният ми мотив!”. Сподели ни още, че след завършването би се върнала да живее и работи в Троян, но това зависи от много фактори.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Честит празник на всички огнебореци. Желая им крепко здраве, лично щастие, късмемт, безопазна работа и по малко пожари.
На г-н Шайлеков, честит внук, да му е жив и здрав и много много радостни дни да приживее с него. И на цялото му семейство пожелаваме всичко най-хубаво.

Анонимен каза...

Честит празник! Бъдете здрави, всеотдайни към делото си и имайте по-малко работа!!!

Анонимен каза...

Честит празник огнеборци! Да сте живи и здрави! Пожелавам Ви да имате все по-малко работа, защото когато Вие работите означава, че има пожар някъде, а това е страшно. Дано родните ни депутати се засрамят и вместо да си сменят служебните мерцедеси на 2 години, да Ви купят нови пожарни коли мерцедес. Мъчно ми е като гледам по телевизията как гасите горски пожари със зилове и ифи по на 40 години. Вие сте герои в мирно време и действително спасявате човешки животи.Честит празник! М/SI

Анонимен каза...

И да си ни губят маркучите по- много...

Анонимен каза...

Миме, бъди здрава, щастлива и все така умно дете. Страната ни се нуждае от млади хора със съвременно мислене, истинско желание за работа, отговорност и дисциплина, и най–вече любов към избраната професия. Излъчваш всичко това и ще успееш.
Поздрави на тебе и майчето!
Една приятелка от далече!

Анонимен каза...

Мацката голяма красавица,браво !Пожелам й много здраве,щастие, и много,много късмет !

Анонимен каза...

Честит празник на колегите пожарникари. Иван Иванов

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |