Голямата торта за ЧРД на вестника

10 септември 2012

НА 10 СЕПТЕМВРИ работихме, макар че бяхме рожденици и в този ден вестникът ни закръгляше първата си сериозна годишнина (10-тата). Работихме, понеже бе понеделник, а тогава сглобяваме броя и няма време за „глупости”, глупостите - друг път. Разбира се, приемахме поздравления по имейли, фейсбуци, есемеси, скайпове, телефони заедно с цветя, подаръци и т.н., но това по принуда бе между другото; не че не ни бе гот и не че не бяхме благодарни на приятелите и почитателите си, напротив, много, защото те ни дават увереност, че това, което правим, има смисъл… Но вестникът е конвейер (сещате ли се за оня велик мъник Чаплин в „Модерни времена”, той най-добре го каза какво е) и мърдане няма.

ТОГАВА дойде… ТОРТАТА. Без предупреждение, огромна, шофьорът, който я докара, трудно я внесе в редакцията; към нея имаше и една много специална (ще обясним защо) бутилка вино плюс официален поздравителен адрес. Всичко от кмета на Троян Донка Михайлова и в нейно лице от общинското ръководство и общинската администрация. Бяхме като гръмнати – защото грамадният неколкокилограмов сладкиш с размерите на препълнена първолашка чанта от най-големите и другите неща бяха уникален подарък. Неформален. И най-важното - издаващ респекта на властта към медията, издаващ добронамереност и модерност.

ВЪРХУ ТОРТАТА бе изобразена главата (логото) на вестника, релефно, в цвят и с всички подробности (тук му е мястото да припомним, че автор на главата на Т21 е големият троянски и български скулптор и наш голям приятел Веселин Шошков, вечна му памет – бел. Г.М.), а най-горе бе надписът в синьо „10 години”. Бутилката червено пък бе от някаква рядка партида, посветена на годишнина от Победата (над хитлеристка Германия) и на бутиковия етикет бяха изобразени тримата големи – Чърчил, Сталин и Рузвелт, в най-едър план, разбира се, бе генералисимусът. „Виното го подбрах лично. А когато пишете, че дамите в общинската администрация не работят, да знаете, че мислят как да изненадат приятно Т21”, (полу)шеговито ни обясни по телефона г-жа Михайлова, на която се обадихме да благодарим.

„АКО 10 ГОДИНИ са период от човешкия живот, това все още е начало. Но 10 години от съществуването на една медия е измерение на упорита борба за утвърждаване, изграждане на авторитет, отстояване на позиции. Г-н Маринов, поздравявам Вас и екипа Ви с празничната годишнина!”, се казваше в поздравителния адрес, подписан от кмета. И още: „Поздравявам Ви и за Вашата съпричастност и обективност в отразяването на многоликия живот в нашата община през тези години. Пожелавам Ви здраве и успехи в трудната и отговорна журналистическа професия”. Още веднъж – нашите благодарности!

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

14 коментара:

Васил Митков каза...

Честит Рожден Ден!Желая Ви още много успехи и да продължанате да казвате нещата такива ,каквито са!

Анонимен каза...

Донке, не се опитвай да флиртуваш с вестника, защото и оная карикатура от трапето се пробва, и получи силен ритник в дъртия пърдялник. По целият свят, такива пишман политяги бягат като дявол от тамян от медиите, само в България си мислите, че сте много убави. И я вземи ни осветли как аджеба енкин за има няма 2 месеца, откакто почна проекта за коритото на реката , се качи на последен модел Пежо?

Анонимен каза...

ЧРД Да сте живи и здрави и все така коректив.

Гена, надявам се, че меките блатове на тортата няма да накарат перото ти да омекне по отношение на общината :)

Анонимен каза...

Модерен и интелигентен жест на кметицата. Надявам се, че го прави към всички, които работят за Троян.

Анонимен каза...

Съгласен съм с № 4. Правила го е не веднъж!
Поздравления за 10-тата година на "Троян 21".
Познавам Генади и ви уверявам, че перото му няма да омекне - с торта и без торта!

Бианка Павлова каза...

Честит рожден ден,Гена.Честито и на Админа и на целият екип.Желая ви много професионални успехи и голямо лично щастие.Трудете се така,както и до сега и ни радвайте с все повече и повече добри новини.

Анонимен каза...

Генади, за мен бутилката винце, ако може. :)

Анонимен каза...

"Нахранете журналистите" e Точка 1. в инструктажите и обученията за политици.
Нали щеше да има отделна рубрика за наболелите проблеми на града?

Анонимен каза...

Че то има ли такива ?:)Всичко е уникално и неповторимо в Троян ,какви проблеми бълнуване.Честита годишнина и дано по бързо ви премине от тортата и да ги затъпите по сериозно тези разсипници на Троян.

Анонимен каза...

Гена, в кръга на шегата, като, че ли Киркегор беше казал "По добре дъщеря проститутка, отколкото син журналист". Не се сърди, подсказвам ти само да си по-упорит, защото:
1. Троянци не се интересуват много от информация, защото те гледат на нещата от своята си "непоклатима" гледна точка.
2. Власт имащите, като ги питаш това онова се учат по-добре и по сигурно да лъжат като ти оговарят, разбира се когато го правят.
3. Ние, които се опитваме да изкажем мнението си също израстваме, учим се къде на простотии, къде на смирение, къдена толерантност, къде на обноски, къде на...даже и правилно да се изразяваме и пишем.
4. Вие журналистите нали сте т.н четвърта власт, та трябва да властвате с перото и да пишете за всичко, без страх и без пристрастия.
5. Необходимо е постоянно местната власт да чувства дъха ви зад себе си и за това се изисква нужната подготовка, информация, кураж(дупе, както казваше дядо)и да не ги изпускате нито за миг от контрол, защото оставени така, те безупречно си разиграват коня.
И още много неща мога да напиша, но спирам за да не съм отекчителен.
В твое лице мисля, че си винаги доста в час. Още може да се желае и съм убеден, че ще се страеш да постигнеш повече в начинанието си като журналист.
Успех! Смело! Цензура под една или друга форма ще има и в бъдеще, който и да е на власт. Нали знаеш, истината когато компрометира е нетърпима и вбесява!
Бъдете живи и здрави, ти и целият ти екип!

Ст. Борджуков каза...

Аз, като човек по-глупав, да ви кажа на всичките - тортата на кметицата си я биваше... на вкус, Гената е по визията. И като гледам - и аз и Гената, а и Нели, въпреки че предпочете да няма нищо общо с простотийте ни, ръчкаме по сайта ЗА КЕФ. За нас кеф, за политиците - работа, което пак си е кеф - да им намериш на политиците работа си е истински кеф - трябва да им е гадно... От друга страна, като влезе някой и им отсипе на политиците някой коментар - пак кеф. Дано да продължава да ни е приятно да ръчкаме, а другото само ще се покаже...

Анонимен каза...

Уж си даскал, ама не можеш да се изразяваш смислено. Не ми става ясно какво точно си искал да кажеш....

Анонимен каза...

Браво на кмета, много мил жест! А вие, злобеещи същества, наистина ли мислите, че интелигентни хора биха "подкупвали" други такива с .. ТОРТА?!

Анонимен каза...

12 и 13, що не се разходите до калеешкото да оветреете ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |