Двете троянски СОУ-та – с втори и трети резултат от матурите

* СОУ „Васил Левски” със среден успех 5.22 е малко след водача - ловешката Езикова (5.33), СОУ „Св. Климент Охридски” с 4.88 е в призовата тройка

ТРОЯНСКИТЕ СОУ „Васил Левски” и СОУ „Св. Климент Охридски” са съответно на второ и трето място в Ловешка област по резултати от скорошните държавни зрелостни изпити – съответно със среден успех 5.22 и 4.88. От явилите се 194 ученици в СОУ „Васил Левски” 91 или 47 % са с отлични оценки, като забележителното е, че няма нито една оценка „Слаб”. Без двойка на матурите са и в СОУ „Св. Климент Охридски”, където отличните оценки са 29 % (39 ученици). Първенец в областта е Езиковата гимназия в Ловеч (ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”) със среден успех от зрелостните изпити 5.33, а повече от половината от явилите се 350 ученици – 173-ма, са с отлични оценки.

ОБЩО 2406 ЗРЕЛОСТНИЦИ са се явили на матурите в Ловешка област, като 94 от тях или 3.87 % са показали слаби резултати, а 398 (16.54 %) - отлични. Най-висок е резултатът по немски език, където от явилите се 66 ученика над половината са получили отлични оценки, а средният резултат е 5,41. Следващият резултат – 5.31, е по английски език, а 58% (82-ма) от явилите се 141 ученици са получили отлични оценки. Средният резултат по френски език е 5.08, по математика – 4.99, по история и цивилизация – 4.30, по български език и литература – 4.29 и т.н. Припомняме – всички зрелостници се явяват на две матури: задължителната по български език и литература и втора по избор.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

За съжаление това означава, че още 330 млади и талантливи троянци ще отидат да живеят, работят и плащат данъци в други градове или даже в чужбина. В Пловдив дойдоха немци, в Севлиево американци, в Русе - французи, в Ямбол и Сливен - японци. След първите дойдоха и втори, в Пловдив и трети... Нашите деца ще могат да пасат овце и кози за китайци, но и това не е много сигурно.

Анонимен каза...

Световни концерни започнаха да местят производството си у нас. Все повече компании от Япония, Германия, Италия избират родната работна ръка.
На японски заплати вече се радват Сливен и Ямбол. Над 4000 души от региона правят жиците за инсталациите на едни от най-известните коли в света. След завода, който известният японски концерн "Язаки" отвори в Ямбол, предстои откриването на нов в Сливен. "Залата е готова, в нея работят инженери, които разпределят работните места", съобщи за "Стандарт" кметът на града Кольо Милев. В началото на годината той съобщи, че инвестицията на "Язаки" в града под Сините камъни ще отвори нови 500 работни места. Проблем в момента се оказва единствено бъдещият паркинг. Ние сме готови да им осигурим паркинг, но мястото се продава, обясни още градоначалникът. Очаква се за извозването на работниците да бъдат наети автобуси от общинската фирма "Пътнически превози".
Японците от "Язаки" откриха свой завод в Ямбол. Работниците там са над 2000. На моменти, когато поръчките са повече, наетите ямболии минават 2500 души, като за целта заводът има автобуси, които превозват работници и от Сливен всеки ден. "Язаки" произвежда кабели за автомобилно оборудване на едни от най-известните марки автомобили в света.
Между срещите с "Язаки" кметът на Сливен Кольо Милев разговаря и с представители на американска фирма, която има желание да инвестира в производството на въздушни възглавници. Компанията има завод в Италия, а в момента разглежда евентуално отваряне на предприятие в Сливен.
В Кърджали пък хиляди вече се трудят в завода на турския концерн "Теклас". Там се произвеждат каучукови съединения за охладителните и радиаторните системи на автомобили като "Фолксваген", БМВ, "Волво", "Фиат" и др. "Бизнесът ни тук е изключително обнадеждаващ, годишният ни оборот достига 35-40 млн. евро", изтъкна директорът на завода Метин Дениз. Той обясни, че в момента в цял свят в новата "Опел Астра" са вложени маркучи, произведени в Кърджали. "Тук се правят около 15 продукта. Старите метални съединения са заменени с пластмасови, които са със 70 на сто по-леки и с 40 на сто по-евтини. Фирмата работи с най-високите технологии в бранша, производството е максимално автоматизирано", допълни Дениз. Кърджалийци пък се похвалиха, че условията на труд са безупречни, предлагат се съвременни социални придобивки - безплатна трапезария, спортна зала, стадион, поощрения за служител на месеца и др. В "Теклас" работят 350 души, до края на 2012 г. се очаква те да се удвоят.

Анонимен каза...

На германски заплати пък съвсем скоро ще се радват и над 400 пловдивчани. Те ще могат да работят в немската компания Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC), която си търси терен за завод под тепетата. Концернът се занимава с производство на климатична техника. Чуждестранните кандидат-инвеститори вече са огледали няколко свободни терена в промишлената зона край жк "Тракия", като лично министърът на икономиката Делян Добрев ги насочил към Пловдив. В бъдещия завод ще се произвеждат климатици за най-скъпите марки автомобили "Бентли" и "Ламборгини". Германската компания е влязла във връзка с община Пловдив и предстои двете страни да се споразумеят за терена и подробностите около евентуалната инвестиция. Необходими са между 50 и 70 декара. Вторият етап на инвестицията предвижда разкриване на над 400 работни места. Очаква се до две седмици немците да потвърдят намерението си за обекта. Като знак за сериозните си намерения чужденците са обявили, че ще участват в тазгодишния Международен есенен панаир в Пловдив. В разговорите си с представителите на общината са обяснили, че са направили и обиколка на региона, където много немски компании са изнесли производството си. Работата в близост до родни фирми в чужбина била ключова в политиката на немската икономика зад граница.
Само на няколко километра от Пловдив се намира един от най-големите заводи на немската компания за бяла техника "Либхер". В изграждането на предприятието, което е ситуирано в една от индустриалните зони на община Марица, са вложени 50 милиона немски марки. Наблизо са се настанили и други западни гиганти като "Шел" и "Фереро". Самата община Марица през годините се очерта като номер 1 по брой на чуждестранни инвестиции у нас. Изнесено производство имат още компании от Италия, Холандия, Гърция и САЩ. На територията на село Радиново е най-големият цех извън Америка на щатската компания "Сокотаб". Инвестицията е за 30 милиона евро. Цехът за производство на шоколадови изделия на "Фереро" също е в Радиново. Италианската фирма "Булсафил" пък има административен център и цех в община Марица.
Съвсем наскоро лентата на нов завод за производство на кожени седалки бе прерязана и в село Мусачево. Южноафриканската компания ALC работи за автомобилния концерн БМВ в немския град Динголфинг. В момента там се трудят близо 500 души, като бройката може да скочи двойно с оглед планираното от ALC внедряване на машини за кроене. Заводът в Мусачево е ключов за дейността на южноафриканците, тъй като това е първата им фабрика, изградена извън границите на ЮАР.
Екип на "Стандарт"

Анонимен каза...

Пък ний си имаме Минко Акимов, нека им!

Анонимен каза...

4-ти, разсмя ме с глас:)Печелиш почерпка ;)

Анонимен каза...

4-ти забрави ,че си имаме и Дилян Енкин ,той колкото инвеститор е прогонил от Троян на дедо ти Минко още поне два мандата му требват за да го настигне:):)

Анонимен каза...

Олигофрени 2-6, статията е за успеха на троянските ученици!
Да са живи и здрави децата, да постигнат намисленото от тях!

Анонимен каза...

7-ми, да са живи и здрави учителите, които чукат парички на частни уроци. Ако си мислиш, че тези успехи са от училищата, в голяма грешка си.

Анонимен каза...

Я стига си завиждал. Чукай и ти парички, като си толкова окомуш.

Анонимен каза...

Ами, чукам:) Всъщност, за това съм запознат със системата. За мой късмет преподавам дисциплина, по която се полага държавен зрелостен изпит. Познай колко смъквам за седмица през учебно време? Ще ти кажа великодушно. 3/4 от заплатката. Хайде - по живо, по здраво!

Анонимен каза...

Благодарим на 2–ри, и 3–ти за информацията! Сега сме ориентирани какво да предприемем, и къде да се насочим, сега, или след университета.

Анонимен каза...

Ъ,кво каза 11?

Анонимен каза...

11, аз го тълкувам който има малко повече акъл и амбиции да погледне за последно табелата Троян на разклона за Калейца.

Анонимен каза...

Tezi zrelostni izpiti sa absolwten falsh,taka yako se prepisva che vi e bedna fantaziyata.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |