Юбилейното „Балканче крос”

* 20 участници в 10-тото издание на мотошоуто в местността Лъките
* Победата грабна Християн Маринов (Тетевен), кутцузлия №1 - Красимир Мирчев (Голяма Желязна)

ЗА 10-ТИ ПОРЕДЕН ПЪТ в местността Лъките край с. Голяма Желязна се проведе атрактивната моторджийска надпревара, известна като „Балканче крос” – по марката на състезателните машини, култовите „Балканче”-та родно производство, които все още папъркат тук-там по българските пътища. Любопитното е, че участват само редови 50-кубикови „балканчета”, без никакви подобрения и модификации по двигателя и ходовата част. Организатор на мотошоуто е бизнесменът Тотю Христов, с подкрепата на приятели, Автосервиз „Миховски” (Троян), Кметство Голяма Желязна и Община Троян.

ТОЧНО 20 БЯХА
ентусиастите, от Троянско, Тетевен и Габрово, записали се за участие и готови на всичко, за да грабнат титлата – дори да бутат на ръце прегрелите си и сдали багажа двуколесни соцвозила. Сред героичните пилоти имаше и една дама – Пепа Геновска, която кара наравно с мъжете и не се даде на мнозина (тук малко преувеличихме, но куражът на това момиче заслужава похвала, още повече че на няколко пъти машината й подло я предаде - бел. Т21). „Балканче крос 2012” бе в три кръга: преминаване през препятствие и баланс с чаша вода, слалом и крос (5 обиколки на километровото трасе). Свирепата жега в този ден пък не уплаши състезателите, напротив – доразпали хъса им за победа. И битката си заслужаваше, а публиката не остана разочарована; студената бира, която се лееше на корем, също помагаше.

ПОБЕДАТА грабна Християн Маринов от Тетевен, следван от съгражданина си Павел Павлов, бронзът остана за Пламен Попов от Троян. Призът за най-млад участник отиде при 11-годишния Марин Борисов (Тетевен), а за поредна година Николайчо Мирчев (58 г.) от Голяма Желязна се окичи с „противоположното” отличие – за най-възрастен състезател. За най-атрактивен бе обявен Любомир Петков (Голяма Желязна). Отличието, равно по стойност на шампионското и носещо още повече овации – за кутцузлия №1, спечели пък Красимир Мирчев (Голяма Желязна). Организаторите бяха осигурили награди за всички участници, за призьорите – по-големи.

(по информация от клуб „Журналистика”
при ОПЦ - Троян)


Виж филмче за състезанието на "Оптиспринт" (Тетевен):

http://ftp.domainbg.com/optisprint_t...n4e%202012.wmv

10 коментара:

Анонимен каза...

Ай наздраве!!!

Анонимен каза...

То добре казаха ,че има "балканче-крос"Голяма Желязна-мислех ,че остана само като махала на Старо Село или са го прекръстили Дилян Енкиново.
Без майтап има ли хора живеещи там?

Анонимен каза...

М/SI: И аз имам " Балканче" и ако бъда за догодина предварително информиран за мероприятието с удоволствие ще участвам.

Анонимен каза...

И аз не знаех...........защо го нама на сайта на общината след като е спонсор (с пари и терен),или само зам.кметовете са поканени да се на ЛАПАТ И НАПИЯТ като прасета.
Атила-вожд на прабългарите

Анонимен каза...

Граждани за европейско развитие на Голяма Желязна!!! ... Голям майтап гусин Енкин! Пардон ДРУГАРЮ Енкин!

Анонимен каза...

5ти човека(енкин) търси хляб от всякъде!!

Анонимен каза...

Между другото ГЕР-ГЖ,това излизат инициалите на това сдружение,интересно ако беше създадено в БОРИМА как би звучало,ама и там май има някакво!!

Анонимен каза...

Сдружението в Голяма Желязна начело с Дилян Енкин се казва Кооператори за ускорено развитие на Г.Желязна съкратено КУР-ГЖ

Анонимен каза...

8ми КУР-ГЖ да го ядеш по 3пъти на ден
от управителя

Анонимен каза...

Енкин е само консултант за евро-проекти и работи без КОМИСИОННА,амо с малък %(30)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |