16-годишна падна от втория етаж на училищно общежитие в Троян

* От полицията: нещастен случай е, най-вероятно ученичката е получила епилептичен припадък

В ПОНЕДЕЛНИК, 25 юни, малко преди полунощ (сигналът от тел. 112 е получен в РУП – Троян в 23:30 ч.) 16-годишната Марина А., ученичка в троянската художествена гимназия, е била открита в безпомощно състояние пред училищното общежитие. При огледа се установило, че момичето е паднало от балкон на втория етаж на общежитието и се касае за нещастен случай.

„М.А. Е БИЛА при свой болен приятел, най-вероятно е получила епилептичен припадък и е паднала през терасата. Момичето е имало припадъци и преди това”, коментира пред Т21 началникът на РУП – Троян гл. инсп. Марин Ичев. Пострадалата е настанена в Интензивното отделение на МБАЛ – Троян и не е контактна; има множество наранявания по цялото тяло, засегнати са и прешлени, но е рано да се правят прогнози. М.А. е от гр. Левски.

ПО ПОСЛЕДНА информация девойката вече е добре, няма трайни увреждания и се очаква в края на седмицата да бъде изписана. От училището допускат, че причина за моментния припадък, довел до инцидента, може да е и драстичната диета, на която се била подложила напоследък тийнейджърката. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 129 от НК.

Т21

23 коментара:

Анонимен каза...

Дано се оправи момичето. Много неприятни неща са това.

Анонимен каза...

Незнам за конкретния случай,дано се оправя момичето по-бързо.Ама това тяхното по тези общежития е откачена история.Родителите им дали по някой лев,за храна и т.н.Те всичко го вкарват на цигарки и пиене.После що били като анорексици и с анемия.Болшинството са така,има изключения разбира се,но не са много ...
Важното е че в случая всичко се е разминало с по-малкото зло.

IgMg каза...

Случаят изобщо не е за коментар! Какъв болен приятел в 23.30. Айде бе???
А иначе, по повод но използваните разузнавачески термини "най вероятно"! Ръководството на училището и полицията наистина "най вероятно" СПЯТ. Е това наистина е 100% вярно!!!!
Добре поне, че момичето е вън от опасност!

Анонимен каза...

Ходила е да указва първа помощ на болния си приятел. Нищо че е било посред нощ, то възпитателите там си лягат рано за да са бодри за през деня, все пак приятел в нужда се познава. Той пък болния взел та и предложил да се дръпнат и по една цигарка от по-другите, ей тъй за обезболяване де.Дръпнали но объркала изхода. Добре че не е се спънала та да падне/легне/ върху болния, че гоку виж му прилошало и на него.Да е жива и да оздравява и да внимава за следващия път.

Анонимен каза...

Направи ми впечатление, че полицията знае, че и друг път момичето е имало проблеми с припадъци, или нещо такова. Или проблема, какъвто и да е, се знае, а не са взети мерки?
Бързо възстановяване, и никога вече подобно нещо!

Анонимен каза...

4-ти,а дали не е минала през ривъра,шоко или найт клъб-а,да й дадат от белото,дето троянци много обичат да си го врат в носовете ?

Анонимен каза...

до 6-ти от 4-ти:Едва ли е имала парички за белото. То ученичките не изкарват много от свирки, конкуренция голяма а и има безработица и мераклиите нямат пари.Отдавна на това общежитие му се носи славата че е развъдник на проститутки-събира всички боклуци и откачалки от цялата страна.Положението в с. Черни осъм в училището за планински водачи е същото.

Анонимен каза...

Явно си много навътре в ъндърграунда на Троян,или като типичен троенец, разцъкваш клюки,чул недочул!

Анонимен каза...

Вие сте много тъпи парчета, бе!!!!! За вас е достатъчно и пръст да ви се покаже и веднага ще започнете да му викате че бил крив....... Все някой ви е виновен! Все някой друг е лош, не вие! Все всичко разбирате! Все да се обадите, въпреки, че не ви влиза в работата! Въпреки че нямате ни най-малка идея за какво, по дяволите става въпрос! Важното е да се коментира и да се оплюват другите! Жалки сте! Наистина ви съжалявам! при толкова много злоба и омраза, едва ли са ви останали други чувства......

Анонимен каза...

9ти, какво се пениш? Не се напъвай много че подмириса. Нямаме нужда нещастник като теб да ни съжалява.Познаваме си града и знаем всичко и за СХУПИТО. Бегай на село при кравите и си общувай с тях. Така ще сте на едно ниво и няма да имате неразбирателство.

Анонимен каза...

Точно за такива нещастни мрънкала говорих в пост 9..... Които не знаят за какво, не знаят как, не знаят защо, но сипят злоба..... От немощ, от простотия, от възпитание(или по-скоро липса на такова), манталитет или просто ей така..... Което е най-жалко!

Анонимен каза...

"...най-вероятно е получила епилептичен припадък и е паднала през терасата. Момичето е имало припадъци и преди това”, коментира пред Т21 началникът на РУП – Троян гл. инсп. Марин Ичев." -само не ми ясно като какъв се изживява горепосочения гл. инсп., че дава информация за вероятна диагноза. Да не би да разбира от медицина ,че ще дава изявление за неща ,от които хал хабер си няма. И вие Т21, може ли да давате информация от компетентни органи,а не като в случая от некомпетентен.

Анонимен каза...

11-ти,ти си пътят,истината и живота.Алелуя!!!
И по-кротко че май си плюеш монитора,от добри чувства към останалите.

IgMg каза...

9 и 11, като сме такива нещастни мрънкала, не четете тези коментари! Вие пък на какъв се вживявате, а и на какво отгоре. Всеки има право да коментира каквото си иска и както си иска, включително и Вие разбира се. Сега Ви отговарям така остро и подигравателно за да се усвестите и се съобразявате с мнението на всички и да не мислите, че само единствен Вие сте прав. Не е нужно човек да е съгласен с мненията на пишещите тук. Нужно е обаче всеки когато критикува да обосновава критиките с конкретни факти. Нужен е цивилизован диалог. Това при Вас липсва. Само голи хистерични общи обвинения към всички. Препоръчвам Ви да не слагате всички под един знаменател, защото само вие се оказвате от другата страна на Вашето мнение, което е невъзможно.
В главата Ви разбира се един Бог знае какво е и какво има!

Анонимен каза...

Човек трябва да има поне елементарна хигиена на общуването. Затова почти никой не остана тука.

Анонимен каза...

Въй,уби нЪ ...

Анонимен каза...

Виждам, че думите ми са уцелили десятката.... Само от истината боли така.... Хубавото е, че сте разбрали, че само "хейтвате" , лошото е, че продължавате. Явно няма оправия за вас.....
Сега да ви обясня: Във всяко едно училище с пансион, тези неща са напълно нормални. Това са деца на такава възраст. За това по-горе се спомена и черноосъмското училище. Вие вероятно няма откъде да знаете, защото сигурно сте си завършили механото или някоя от гимназийките ни и то в най-добрия случай! Вероятно сте забравили и как сте се държали и вие на тези години... Изобщо не искам да кажа, че това, което се е случило е нещо хубаво! Казвам само, че вместо да се нахвърляме срещу момичето, можем да й пожелаем да се оправя.... Да, знам че е по-лесно да търсим виновен!Но нещата понякога наистина са простички-"нещастен случай"....
Какво значи: "...познаваме си града, знаем всичко за СХУПИТО....."?
Като толкова знаете "всичко", знаете ли че е най-престижното от трите художествени гимназии в страната? Знаете ли, че всеки завършил "СХУПИТО"(както му викате), има много по-големи шансове да влезне в художествената академия,от всеки друг?
Що се отнася пък до училището за планински водачи в Черни Осъм, смятам, че коментарите са излишни! ТО Е ЕДИНСТВЕНОТО В СТРАНАТА!
От всичките си придобивки и забележителности, на Троян му останаха само тези две уникални училища!
Оплюйте ги!
И мен,да не забравите!

Анонимен каза...

Браво на 17-ти!!!

Анонимен каза...

"...познаваме си града, знаем всичко за СХУПИТО....."? Това че някога , преди много години е имало "наркомани" ( в което аз лично не вярвам)не прави всички останали ученици там такива.Приемете го те не са постоянно надрусани , просто са естествени и уникални .Не си изливайте злобата върху тях , защото децата там са изключително умни ,талантливи и дисциплинирани . Първо прекарайте малко време в СХУПИТО после говорете !!

Пешо каспичана каза...

Аааа,да,това е една долна инсинуация и мистификация.Там наркомани никога не е имало.Сакън да си мислите такива ми ти работи.

Анонимен каза...

Имам два случая, в които съм имала наблюдение върху начина на живот на деца, които учеха там. Едното беше момче, мисля, от Русе. Живееше на квартира, в една стая, без елементарни условия за живот. Работех в близост, и имах възможност да го наблюдавам през деня на двора, когато рисуваше. Като че ли беше непрекъснато в сънно състояние. Тогава не отдавах това на нещо друго, освен може би на късното прибиране вечер. Беше способен в изкуството да пренесе образа, върху платното. Когато дойдоха родителите му, майката ми каза, че е спечелил конкурс, и трябва да замине за Франция, но пари нямаше, за престой, материали, и елементарни нужди. Беше му дадена възможност, за престой, и рисуване там, но трябваше и НЕ голяма сума. Не знам какво стана с това дете, изчезна, както се беше появило.
Второто дете, момиче, също не беше от Троян, а мисля от гр.Левски. Дребничко и много тихо, живееше в общежитието на училището.
Работата в магазин, те среща с много хора и съдби. Пазаруваше си, и често не стигаха стотинките, но винаги ми се издължаваше. При него бащата беше в затвора в Ловеч, но връзката им не беше прекъснала. Майката, по нейния път, а детето без подкрепа. Само бащата помагал с каквото може, от "вътре". Минаха няколко години, завърши, и за бала се намериха хора, и тържеството за края на този етап от живота премина добре.
После обаче!? Един ден дойде и ми каза, че е намерила фирма, и е решила да отиде и работи в Турция като сервитьорка. Опитах се да и обясня, че това е съмнително, и да внимава.
Многократно съм я приемала и в къщи за някой празник, просто така, защото се поставих на негово място, виждах в негово лице, собственото си дете, и необходимостта на децата от защита и сигурност, поне в тази крехка възраст.
Не знам какво стана с това момче, и с това момиче, с което имах и повече познанство. Дано са намерили защита и разбиране, защото само така можеш да спасиш един млад и неопитен млад човек от нанадолнището. Пожелавам им го от сърце!
Имам и позната бивша учителка от СХУПИ. Макар и всички учители да бяха като нея!
Та да си дойда на думата, смърт без причина няма, но ние не я търсим, само грубо, и без чувство навлизаме в проблемите на някой, без да познаваме душата, и това, което я измъчва, и което в много случаи от гордост, или страх от околните не споделяме. Нека станем по–добри, и да се опитаме да разберем околните, и ако не можем да помогнем, да не пречим.
Беше 1995 година. 1999 емигрирах, и още съм извън България, но двете деца ще помня винаги!

@YordanDim каза...

С тези диети... Бива ли момичета на 16 години да не се хранят редовно, родители, моля следете си децата!

Анонимен каза...

АААААА,седми ти бил ли си в това общежитие и това у-ще в Черни Осъм???Не така,или такива като тебе развалят имиджа ни на единственото по рода си у-ще с мъжкарска професия!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |