Троянец с бронз от Световното по жиу-жицу

* 25-годишният Радослав Ковачев стига до почетната стълбичка в Абу Даби след три победи и една загуба * Възпитаникът на НСА започва с джудо и самбо при Николай Матев преди 11 години

ЕДИН ТАЛАНТЛИВО троянско момче – 25-годишният Радослав Ковачев, възпитаник на Националната спортна академия „Васил Левски”, спечели бронзов медал на Световното първенство по жиу-жицу (World Professional Jiu Jitsu Championship /WPJJC/), провело се в Абу Даби от 12 до 14 април 2012 г. Троянският богатир участва в категория до 88 кг, бял колан, и стига до почетната стълбичка след три победи и една загуба - при конкуренция от над 20 състезатели в неговата категория (коланите в жиу-жицу са бял, син, лилав и черен според това от колко време състезателят се занимава с този спорт). А за статута на състезанието в Абу Даби красноречиво говори фактът, че сили са мерили общо 560 състезатели от 51 държави.

РАДОСЛАВ СЕ ЗАНИМАВА със спорт от 11-годишен – започва с джудо и самбо в троянския клуб под ръководството на треньора Николай Матев. Миналата година завършва НСА, треньорски профил по джудо, а от няколко години активно тренира жиу-жицу – един спорт, който набира все по-голяма популярност у нас и по света (родина на жиу-жицу е Бразилия, като големите турнири се провеждат на принципа на директните елиминации).

В МОМЕНТА е състезател на спортен клуб „Джони бойс” (София), а негов личен треньор от 6 години е Николай Джонов, който има огромен принос за успеха му на Световното първенство. Радослав е шампион на България по жиу-жицу и граплинг за 2011 г., а на квалификациите за Световното първенство тази година в Румъния печели второ място, но на сини колани и в по-горната категория до 92 кг. И от нас – успех и нови победи!

Т21

3 коментара:

Рицар без доспехи каза...

Един много добър, възпитан, скромен и всеотдаен млад човек, който заслужава да му се случват само хубави неща. За жалост напуснал гр. Троян, но все пак останал в България. Браво Ради, само напред и нагоре!

Анонимен каза...

Браво на Радо ,и изобщо да не се и замисля да остава дори в БГ,ако иска да му бъде оценен и възнаграден достойно ъа полоцения не лек труд.До колкото знам и неговия първи треньор Матев вече подготвя и тренира бъдещи шампиони в чужбина.Но това е естествения ход на нещата и така трябва да стане ,тук да си останат само наглите и безочливи политически курви мафиоти и заблудените овчици вярващи им все още в обещанията за светло бъдеще.Всичко честно и кадърно е обречено на унижение и мизерия.

Рицар без доспехи каза...

2-ри, тук вече за съжаление нямам какво да кажа повече. Колко е сурово ,, бъдещето" в България, просто тунел без въздух и светлина.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |