Ако я караме така…

* „Обикновено биват осъждани тези, които не подаряват ролекси”

Читателите ни пишат
ВИЦ, публикуван в един наш вестник, много ми хареса. Срещат се двама полицаи, единият вижда на ръката на колегата си златен часовник „Ролекс” и пита: „Откъде го имаш този скъп часовник? Сигурно си хванал някой голям бандит и са те наградили?”. „Не – отговаря другият, – пуснах един бандит.”

ВСЕИЗВЕСТНА е народната поговорка, че рибата се вмирисва откъм главата. Президентът, чрез вицепрезидента, пуска, т.е. помилва престъпници. Въпросът е вземат ли ролекси. Според Конституцията Народното събрание няма права да ги проверява.

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ Бойко Борисов знае ли, че в България работодателите дължат на работниците 163 милиона лева за неизплатени в срок заплати? Нямам информация колко дължат за осигуровки. Трябва да му е ясно, че с гасене на пожари тук и там работниците няма да си получат тези заплати. Неизплащането на заплати според мен е КРАЖБА, а неплащането на 163 милиона е ОБИР. Кражбите и обирите трябва да се наказват със съответни закони. Толкова ли е трудно на премиера да накара своите депутати да гласуват закон, според който собствениците да бъдат в затвора, докато не изплатят дължимите заплати? Не бива да се пускат собствениците, освен ако някой (от пускащите) не е награден с ролекс?!

НЕ ИСКАМ да коментирам съдебната система, съдии, прокурори и следователи. Ясно е, че някои пускат престъпници, други ги осъждат. Обикновено биват осъждани тези, които не подаряват ролекси. Не искам да пропусна държавните служители като данъчни и други, които пускат длъжници, ако получат ролекси или нещо, което полицията не може да бележи.

ВСЕИЗВЕСТНА ИСТИНА е, че в България, пък и навсякъде, най-важни са хората – ако ги няма хората, няма да я има и държавата. Ако я караме така, това скоро може да се случи.

Стефан Пиронков, Троян

11 коментара:

Анонимен каза...

Ако лежат в затвора работодателите без да работят, трудно ще си платят дължимото. То ако много им вървеше бизнесът сигурно нямаше да стигнат до там.

Анонимен каза...

За пореден път ще го кажа:
В България основните класи са 2-Собственици (Бизнесмени) и Счетоводители!
Едните наемат бели роби (работници), живеят в разкош, а ония им оправят сметките все на нула.
Живееш в палат,караш лимузини,ходиш по скъпи екскурзии и всичко това на гърба на робите.
В тази държава няма оправия,няма и да има.Който може да се спасява навън,да го прави докато е време.Нищо няма да се промени,богатите ще продължават да стават все по-богати,а робите все по-бедни!
До има няма 10 години, балонът ще се спуска и тогава ще лъсне всичко.

Анонимен каза...

10 години са много.

Анонимен каза...

Ако е караме така при полужение ,че за 10 г. населението е намаляло с над половин милион души, като емигрантите вече надхвърлят милион и половина човека, то през 2089 година българите може и да изчезнат.Тогава си задаваме въпроса кой ще да спаси България? Мигар младите, които сега масово бягат в чужбина, ще се върнат в тази лишена от бъдеще страна?Все повече българи вече се чудят дали да напуснат родината. Младите така или иначе мислят за този вид "решение на житейския проблем", а тези, които вече нямат сили, възпитават децата си в готовност един ден да поемат навън.

Анонимен каза...

И дъщеря ми-на 21г. си стяга багажа и отива в Англия. Тук няма переспектива за нея и за младите хора.Мъчно ще ми е, защото ми е дете и ще е далече от мен. От друга страна живея с надеждата, че ако има късмет и намери работа там, тя ще е по-добре в пъти отколкото в България, оттам и косвено аз.Бъдещето на България са младите хора, а те нямат бъдеще в България.

Анонимен каза...

България е на последно място в ЕС по минимална месечна работна заплата, като през последните месеци мерките за строго ограничаване на разходите са принудили много страни да я намалят.
В страната ни минималната брутната месечна заплата е 138 евро, а тя е най-висока в Люксембург - 1801 евро.

24.04.2012
Дори когато се вземат предвид разликите в цените в отделните държави членки, различията в ЕС остават сериозни - 272 евро в България, 771 евро в Испания, 1495 евро в Люксембург.

Това показва голямото различие между държавите в ЕС от гледна точка на БВП на глава от населението, обяснява икономистката Марион Кошар, цитирана от френския в. "Фигаро" и БГНЕС.

Франция се намира в горната част на таблицата - със своите 1262 евро минимална месечна заплата тя е четвъртата най-щедра държава членка на ЕС след Люксембург, Холандия и Белгия. Не във всички държави членки обаче има минимална заплата. Такава има само в 20 от 27-те страни членки.

Анонимен каза...

Дядовци, правете черешовите топчета за внуците!Стига сме правили компоти!
Навън е добре, но е много трудно, особено сега. Изискват се много сили, самочувствие, упоритост и любов към работата, каквато и да е тя. Раздялата е трудно нещо, но когато е в името на развитието, си струва.
Пожелавам на дъщеря ви да е умна, толерантна, работлива и щастлива. Човек с тия качества, може да живее, работи, и намери приятели и извън България. На вас, майката, кураж и сили да преодолеете мъката, да вярвате, че ще успее и всичко ще е наред!
Дано тия, които заминават, а и всички млади хора, работили навън се завърнат в един момент, и започнат на чисто. Жалко ще е да се загубим от лицето на земята.

Анонимен каза...

Поредният "умник" надраскал нещо!
Генади, ясно ми е, че има свобода на словото, ама да ми обяснява нещата от живота Стефан Пиронков - моля ти се!

Анонимен каза...

Над 80% от българските работодатели са със средно или по-ниско образование.
Това сочи изследване на Българската стопанска камара (БСК), цитирано по време на организирана от нея дискусия във Варна относно възможностите за привличане на висококвалифицирани кадри от трети страни с помощта на европейската "синя карта".
В България има около 300 хил. активно действащи фирми, като 80 на сто от техните собственици са с ниско образование, което е много тревожно, коментира доц. Серафим Петров, старши експерт в камарата.
Според него притеснителното е, че тези хора искат да наемат висококвалифицирани кадри, които да работят нискоквалифициран труд за малко пари.
Освен това българският работодател е на мнението, че неговият работник в никакъв случай не може да знае повече, отбелязва Петров.
Той разказва, че неведнъж са били водени разговори с представители на бизнеса, като на въпрос какви точно кадри биха покрили изискванията им, "в повечето случаи получаваме като отговор единствено мълчание."
Тези хора не само не знаят, те не могат да преценят за какво въобще става въпрос, категоричен е експертът от стопанската камара.

Лека по лека причините за трагедията на българския работник излизат наяве (:

Анонимен каза...

Този материал, важи с всичка сила за местните подобия на "бизнесмени" (:

Анонимен каза...

Един от тях е на снимката!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |