Сърфирай неограничено с високите скорости на „Оптиспринт”

* Вече – всеки абонат на фирмата с реален IP адрес; става автоматично и безплатно * Инж. Васил Радойчевски: „С едни гърди пред конкуренцията сме”
Ново!
„ОРТИСПРИНТ” (ТРОЯН), лидерът в доставката на интернет и кабелна телевизия в нашата община, вече е със собствена автономна IP система (autonomous system) и предлага на интернет абонатите си важна екстра – реален IP адрес за всеки без допълнително заплащане. През следващите три месеца (май, юни и юли) всички абонати поетапно ще получат своите IP-та - автоматично, без никакви ангажименти и напълно безплатно; а „Оптиспринт” е единствената фирма в Ловешка област, която разполага с подобна автономна система. Това научихме на нарочна пресконференция миналата сряда (25 април) от шефа на „Оптиспринт” инж. Васил Радойчевски и администраторите на мрежа Милен Колев и Свилен Димитров.

ПРИДОБИВКАТА СТАНАЛА ВЪЗМОЖНА след успешни преговори с Resources IP European – организация, базирана в Амстердам, откъдето предоставили реални IP адреси за всички абонати на „Оптиспринт” (срещу определено заплащане, което изцяло се поема от фирмата и не натоварва клиентите); подобна възможност съществувала и досега, но по-скоро като допълнение и само за ограничен брой адреси. Дали вече сте получили новия си адрес можете да научите от сайта WhatIsMyIPaddress.com - след промяната в полето ISP ще бъде изписано Skaynet Ltd. Друга нова клиентска придобивка за избралите „Оптиспринт” е, че отпада инсталационната такса (изключение правят само абонатите в селата Горно Трапе, Терзийско и Шипково, в които инсталационната такса остава, но е намалена от 70 на 30 лв.).

Какви са предимствата като абонат на интернет да имаш реален (индивидуален) IP адрес?

• НАЙ-ВАЖНОТО – по-добра защита на личните данни. Много сайтове предлагат защита по IP адрес, т.е. само и единствено от един IP адрес можете да влезе в тях. А популярни сайтове като Google+, Facebook, Twitter имат възможност да ограничат достъпа до вашия потребител само от вашия компютър - така дори някой да научи паролата ви, той пак няма да може да влезе във вашия профил, освен ако не ползва именно вашия компютър; което осигурява и вашата независимост в мрежата.

• ДРУГО ПРЕДИМСТВО - автоматично се улесняват сайтове със специален достъп до съдържание като on-line банкиране, пазаруване и интернет услуги като on-line телевизия или IP телефония.

• ТРЕТО, НО НЕ ПО ВАЖНОСТ. Комуникацията между потребителите се подобрява значително, защото системите вече не преминават допълнителна проверка. Така широко използваните програми за разговори като Skype, Google Talk и ICQ ще имат много по-добра възможност за свързване и прехвърляне на файлове между събеседниците. Ще се подобрят конферентните разговори. А абонаментите за определено съдържание ще стават много по-лесно, защото само вие ще решавате какво да получавате и това ще касае само и единствено вас. Споделянето на информация ще става още по-лесно - защото вашият компютър ще бъде локализиран по-бързо от другите компютри, с които споделяте. Любителите на компютърните игри пък ще могат да играят в мрежа и дори да създават собствени сървъри, към които да се включват техни приятели.

• ОЩЕ ЕДНА ДОБРА ВЪЗМОЖНОСТ - ако желаете, можете да си закупите уникално име и да си направите собствен сайт, в който да сложите, примерно, снимките от последната си почивка и да изпратите адреса на приятели. И никога вече няма да имате ограничения в сайтове с време за изчакване преди да свалите информацията.

„С ЕДНИ ГЪРДИ пред конкуренцията сме”, обобщи инж. Радойчевски. Което обяснява защо освен при малките клиенти (физическите лица) „Оптиспринт” е водещ доставчик на интернет и при корпоративните абонати и повечето големи фирми в района разчитат на техните услуги.

Т21

32 коментара:

Анонимен каза...

Особено в Трапето и Терзийско е пълно с корпоративни клиенти, изпитващи нужда от видео-конферентна свързаност с останалите си клонове в Балабанско, Добродан и т.н. Ех махла!

Анонимен каза...

Сърфирай и се моли да не валне дъждец,щото схемата става Интернет.нет!
А с ценовата си политика от 21 лева за подобие на интернет, са направо смешни.Точно каквито са и останалите доставчици на каквито и да е услуги в Троян.
В нормалният свят конкуренцията в даден бранш води до понижаване на цените и повишаване на качеството, само в Троян не!

Анонимен каза...

Селската кабеларка, излъчваща незаконно канали се вземала насериозно?

Анонимен каза...

1=2=3 нещо май те е яд а красавецо,да не си някой чикиджия от конкурентна фирма че си тъй сърдит??

Анонимен каза...

Абе не знам дали е сардит,ама за цените в Троян е прав.

Анонимен каза...

А ти 4-ри, да не би да си Васил Радойчевски, или просто имаш акции от "Кофти Спринт", или просто си тъп по рождение. И интернета и телевизията им е под всякаква критика. Помисли само предлагат ти DVB тунер, който няма HDMI изход????? И зa какво по дяволите трябва да ползваш техния приемник, при положение, че телевизора ти не се нуждае от него????? Просто не знам как Троянци я търпят тази кабеларка, хлебарка!
KROKUS

Анонимен каза...

Поздравявам Оптиспринт и им пожелавам да продължават да се развиват. А на който не му харесва техния интернет, да ползва вивакомския ADSL или тоя на мобилните оператори - е при тия вече наистина няма да има кой да ви обърне внимание при повреда.

Анонимен каза...

Аха,ами я тогава от Оптиспринт да обяснят що от 11:30 до 12:00 нямаше интернет?

Анонимен каза...

Нивото на всичко е едно и също, каквито са бензиностанциите, магазините и заведенията, такива са и кабеларките, уравниловка в липсата на предлагане и качество, това е Троян.

Анонимен каза...

Гледай сега нека първо Оптито си оправят мрежата, пък тогава нека раздават безплатни "реални ИП-та". Че то само да духне ветрец и не им стигат хората да ги пращат по стълбовете. Добре, че поне като е адската жега не спира тей, често нета като при другите сезони, ама кой знае като нищо и с това да започнат да се оправдават като им се обадиш за проблем. При нас няма проблем, по мрежата/трасето всичко е ок, някъде при вас е проблема в настройките ...

Ol` dirty bastard каза...

Незнам какво не сте доволни от интернета,като повредите са рядко събитие от доста време насам,и се отстраняват своевременно.За бързината на интернета - преди малко свалях от замунда,и си държеше 9мб/с.За мен е повече от добре ... може би някой хора трябва да си сменят компютрите ли,рутерите ли ако ползват такива,незнам и аз.А на който му е скъпо - едно предложение.Мобилните оператори предлагат неограничен като трафик интернет,с ниска скорост на преференциални цени,от 2 до 5лв. според зависи,ми ходете при тех.И преди да се появи бай Хуй оповръщал мустак (пак си се напил зле е,глупак),и да ме обвини че съм еди си кой,или че работя еди си къде,държа да кажа че нямам нищо общо с оптиспринт,освен едни 21лв. дето им плащам на месец за да им ползвам интернета.

Анонимен каза...

До 11. Спокойно бе младежо - изпий си хапчето, изгледай си порното и остави, и другите да си кажат мнението. И недей обижда, на мен не ми пука, но всички разбраха колко си прост:)).
KROKUS

Анонимен каза...

Така като гледам в по-горен твой пост също ползваш обиден език,така че неможеш да имаш претенции спрямо другите,и вземи се научи от къде се подписват постовете,мамул ;-)

Анонимен каза...

11, Ако единствената алтернатива са мобилните оператори просто е жалко, както и киното превърнато в кенеф, което води до "свалянето от Замунда".

Анонимен каза...

Бил свалял от Замунда с 9 мб/с?Явно колко ти разбира главата от трафик,местоположение на сървъри,начин на работа на торенти и прочие...Я като си толкова отворен влез в isohunt и сваляй с 9мб/с (:

Анонимен каза...

Понеже 14 спомена алтернатива. Предполагам на всички прави впечатление липсата на алтернатива в за много неща в Троян.Не забравайте къде живеем, и как се картелизират нещата в живота тук. Всеки "пришълец" понечил да стъпи на наша територия бива изгонен като мръсно куче.Схемата е проста: Някой от местните "бизнесмени" дочул,че аналогична фирма има мерак да стъпи тук."Бизнесменът" звъни на съответния общински чиновник, и мераците на "пришълеца" приключват скоропостижно...

Moqt blog каза...

16 изключително си прав. И не само с интернет доставчиците (то даже почти не се отнася за тях), а за големите хранителни вериги, които щяха да строят тук ... Подчертавам щяха и бяха готови хората, искат да развият малко този затънтен град, но ние като не искаме ... НА всички ни е ясно, че точно така стават нещата ... А и в малките градове си е така всеки да си е сам и да няма конкуренция тогава само той определя цената, услугата и качеството на дадената услуга и е готов да направи всичко само и само да няма алтернатива, която да му пречи ...

Az

Анонимен каза...

С тези реални IP адреси - край с анонимността. Не само в този сайт, а във всички. Зад всеки адрес (съответно и коментар), ще седи точно определен човек, за който ще се знаят имената, адреса и всичките му данни.
Има и други "недостатъци", но нека хората от снимката да донапишат тази информация.

Анонимен каза...

15-ти като си толкова разбиращ стани ти ISP бе учителю.На повечето хора им стига добър БГ пиъринг.

Анонимен каза...

Разбира се че винаги има какво още да се желае,но 90% от недоволните са просто поредните човечета,дето никога не са направили нещо от значение,и само чакат сгоден случай да оплюят някой.Дерзайте :)

Анонимен каза...

До 19-ти: Боли ме кура за теб!
До 20-ти: Боли ме кура и за теб, когато плащам ще диря сметка!

Анонимен каза...

21-ви,това осмисли ли ти деня,жалко човече :)

Анонимен каза...

Дреме ми на кура кво осмисля, мишко трепереща...

Анонимен каза...

21-ви е плащач,хаха - плаща и гората хваща,смех ...

SED каза...

No18: Това, което пишеш не е точно и вярно. В момента, съгласно законите на Република България ВСИЧКИ интернет доставчици са длъжни във всеки един момент да правят логове на това в кой сайт сте влизали, от коя част на мрежата, MAC адрес и т.н. Информацията се пази 1 година и досега сме имали 3 официални искания от прокуратура и/или полиция да предоставим такава. Във всеки един момент лога на сървъра те записва в кой сайт си. Единственото, което лога не може да записва е магнет-торент с криптиран торент клиент. Всичко останало се вижда и няма как да не се вижда, защото ако искаш да си ISP трябва да имаш такъв сървър и да предоставиш информацията за действията на потребителя при поискване от съответните компетентни органи. Така че, ако мислиш, че след като си със статично IP печелиш нещо - много се лъжеш - нещата си остават същите. Разликата между релно IP и статично сме казали на Генадий Маринов и тя е публикувана в статията. При сегашното положение аз лично не виждам минуси в ползването на реални IP-та и точно такова ползвам. Така профилът ми в повечето сайтове е заключен и си е само за мен.

Пожела да кажа недостатъците: Казвам ги! Ще се получат 1-2 писма от Sony/Warner/Fox и т.н., в които ще се казва, че незаконно сте свалил техен филм, ще ви предупредим, ако се повтори, ще се спре интернета за 3 дни (съгласно закона), в това време ще се обадите във фирмата или ще отидете до съседчето-хакер, за да ви обясним какво е магнет-линк и как да си криптирате връзката в uTorrent/Bitcommet/Bitspirit и т.н., ще го направите и след това никой не може да докаже, че си сваляте филм. Да не говорим, че разговорите и файловете по скайп са криптирани и могат само да се установят хората с които сте говорили, но не и за какво (т.е. чат или войс) Само да подчертая, че фирмата, която издава реалните IP адреси се намира в същата държава в която и най-големият торент-тракер The PirateBay. Има ли нужда да продължавам?! Винаги, когато работя се старая да давам най-доброто от себе си, а Милен - също. Затова се преборихме за тази система, защото смятаме, че плюсовете са неизмеримо повече от минусите.

С УВАЖЕНИЕ: Свилен Димитров

Анонимен каза...

Уважаеми Свилене,

Позволявам си да Ви репликирам поради една много простичка причина. В нормалният свят, рекламата на даден продукт или компания е издигната до невероятни висини. За да поддържат нивото на услугите си, правят какви ли не чудеса.Една от тях е обратната връзка с клиента,т.н. feedback".
Направете едно бързо допитване до клиентите си, но не с манипулирани въпроси.Каквито и да са резултатите, Вие трябва да се съгласявате с мнението на клиента,просто защото той ПЛАЩА.
А Вие трябва да анализирате отговорите и да се стремите да изчиствате услугата която продавате.
Абсурдно е да се рекламирате и сами да се хвалите ,особено с писане в някакъв форум.
Това,че фирмата която представлявате има определен брой потребители е не заради друго,а просто защото в Троян няма избор.Причините за това са повече от ясни,не само в бизнеса с интернет.Предполагам разбирате,че най-добрият регулатор това са потребителите?Затова Ви моля, когато даден човек плаща за продаваната от Вас услуга, не му обяснявайте колко сте велики и напреднали, защото при първия паднал дъжд и всичко свършва.Да неговорим когато по празниците софиянци се завърнат по родните си места и увиснат на клона, и трафика просто умира. За IP-та-та и "свалянето" на филми от торент сайтове съм съгласен.Но поради липса на елементарна културна среда,в ТРОЯН НЯМА КИНО, сме принудени да пиратстваме .

Потребител

Анонимен каза...

Благодарности на г-н Димитров за обяснението като за ламери и поздравления за добрата игра на вчерашното представление в театъра!

SED каза...

N26 това е личната ми позиция, която не мога да обвързвам с фирмата, въпреки че работя в нея. Обаче е ясно, че за да има по-добра услуга, трябва да има предпоставки за това. Реалните IP са първата стъпка за увеличаване на скоростта на международния пиъринг, затова ги слагаме. А системата за обратна връзка е добра идея и ще бъде реализирана тези дни на официалния сайт на фирмата. Благодаря Ви за предложението.
С УВАЖЕНИЕ: Свилен Димитров

Анонимен каза...

Поздравления, SED. Продължавайте добрата работа. Аз лично съм доволен от Интернет-а в Троян. Не е като Мегалан, но е достатъчно бърз и надежден, за да си върша работата. За 'feedback' от клиентите съм съгласен. Предполагам, че ще съберете доста негативи от някои определени квартали на Троян и ви предлагам в анкетата да включите и въпрос в кой квартал живее потребителя. Така лесно бихте могли да локализирате проблемна зона в мрежата ви, ако не я знаете :)

Анонимен каза...

Снощи Spectrum се осраха, някоко часа имаше връзка само към бг-сайтове. Бъдещето обаче е в оптиката, а не в простирите по стълбовете и между блоковете.

Анонимен каза...

Абсолютно подкрепям 26. Уважаеми SED, ако искате да бъдете на ниво, просто се вслушвайте в критиките. Лесно е да си монополист /визирам по скоро кабелната ви TV/, но и ти като нормално мислещ троянец сигурно се питаш защо са такива цените в Троян, защо никой не желае да построи МОЛ в града и т.н. Диалектиката е просто нещо, разглеждай нещата от двете им страни!
KROKUS

Анонимен каза...

Защото всичко е в период на полуразпад без изгледи за бъдещо развитие.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |