„Ми, аз какво мога да направя?”

* Познайте коя е истинската лунна снимка? Определено ще ви е трудно!

Платена публикация Граждани за Троян


Предоставяме този e-mail - grajdanizatroyan@abv.bg -
на всеки, който има информация, факти или документи за корупция, разхищения или престъпления от кмет, кметски или общински служители (сегашни или бивши). Ако го желаете, вашата анонимност е гарантирана.


Граждани за Троян

НА 31 МАЙ 2011 Г. с Решение №234/21.03.2011 г., „строителят на съвременен Троян” Минко Акимов като кмет подписва договор с инж. Йовчо Григоров, управител на дружеството по ЗЗД „Троян - 2011” от гр. Габрово (включващо фирмите „Димас“АД, Габрово, и „Екострой – Трявна“ ООД, Трявна), да извърши строително-монтажните дейности по проект BG161PO001-1.4.05-0015 „Интегриран проект за подобряване на градската среда на град Троян”. Стойността на проекта е 5 644 883,71 лв., срокът за изпълнение - 11 месеца.

На паметната снимка №1 и двамата са доволно ухилени. Защо ли?

ЕКИПЪТ, на който „строителят” Акимов възлага управлението на проекта, се състои от общинските служители: инж. Банко Банков - ръководител, Борислава Василковска - счетоводител, Таня Филипова - технически ръководител. Този екип за самоотвержения си денонощен труд и за дългите часове след работно време, прекарани в „стахановски труд” за благоденствието на Троян, са получили само за м. октомври 2011 г. скромните брутни възнаграждения както следва: инж. Банко Банков – 999.23 лв., Борислава Василковска – 499.61 лв., Таня Филипова – 599.53 лв. (справка №10 от м. ноември 2011 г., за изплатени възнаграждения и осигуровки).

На снимка № 2 – 20 март 2012 г. се отчита завършване. Отново всички са доволни!

ИНЖ. ГЕОРГИЕВ си е получил парите и като един виден последовател на героя на социалистическия труд Игнат Раденков рапортува, че го е докарал до съкращаване на финализирането на проекта с един месец. Семейство Акимови също са доволни! Яна, другарката на „строителя на съвременен Троян” Минко Акимов, със спестени „бели пари за черни дни” закупува апетитен имот в идеалния център на града. Купува го без негово знание. Може би не му е казала, защото покупката нарушава техния семеен морал? Не-е-е, това не е възможно, защото те, Яна и Минко, са се врекли един на друг, възпитани от светлите и непоклатими семейни ценности на комунизма, създадени от другаря Димитов и прилагани творчески и по априлски от другаря Живков. Тя може би е искала този имот да бъде изненада и подарък за неговите четирите години управление. Години, в които той управлява с „хладен ум и горещо сърце”. Екипът от Общината пък е доволен, защото не е останал на сухо през месеците на самоотвержен допълнителен труд по управлението на този пореден за тях проект.

На снимки №№ 3, 4, 5 е реалният резултат. Този път само някои са доволни.

НА ЕДНА ОТ СНИМКИТЕ обективът е запечатал лунни кратери, а на другите две - ремонтирани троянски улици от дружеството по ЗЗД „Троян - 2011” от гр. Габрово (включващо фирмите „Димас“АД, Габрово и „Екострой – Трявна“ ООД, Трявна). Познайте коя е истинската лунна снимка? Определено ще ви е трудно! По-долу ще ви посочим защо според нас трудно ще откриете разлика между лунната и троянските улични снимки.

НА РЕМОНТИРАНИТЕ УЧАСТЪЦИ по този проект:

- Асфалтът е положен некачествено в целия ремонтиран участък;
- Некачествено са фугирани бордюри;
- Има липсващи пътни знаци и стойки;
- Обходната улица в жк „Лъгът”, опираща в ската под фирма „Калинел” (от ул. „Балкан” до бензиностанция „Петрол), е с около 2 м по-тясна. Това, че трябва да се направи път за тировете на баш гербера Радевски, ще го преживеем, но къде по света обходна улица, която ще извежда тежкотоварния трафик, минава през жилищен комплекс?
- Наличие на фуги, които са се появили, защото не е спазена технологията за полагане на асфалтовата настилка (след полагане на единия участък се използва фугорез и тогава се полага съседният пласт);
- На ул. „Христо Ботев” (при стария военен блок) поради понижаването на нивото на улицата са се показаха основите на блока и на съседните къщи. Това е предпоставка за навлизане на повърхностни води в основите на сградата.

ЗАСЕГА, ДО ПРЕМАХВАНЕ НА ДЕФЕКТИТЕ, новата администрация ще заддържи внесената от дружеството по ЗЗД „Троян - 2011” гаранция от 70 000 лв. Но искаме да питаме г-жа Михайлова, кмет на Троян:

1.Достатъчна ли е тази санкция?
2.Как ще бъде санкционирана фирмата „Градиакт Консулт” ООД, осъществявала строителния надзор?
3.Каква отговорност ще понесат общинарите, управлявали проекта и по време на изпълнение на преките си задължения получавали пари за това управляване?
4.Кой, кога и как ще потърси отговорност от Минко Акимов, който след четири години ударно управление превърна Троян в град с разбити улици, мръсен, мрачен и излъчващ безнадеждност?

ЗАЩОТО, АКО ПРОДЪЛЖАВАМЕ да оставяме тези въпроси без отговор, ще се окаже, че сме много прости и ще продължаваме да работим за хора, които смятат, че са над закона, ще им позволяваме да трупат за наша сметка тлъсти печалби, ще наблюдаваме ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самите нас. И ако някой вземе и ни покаже всичките тези беззакония, на които сме ежедневни свидетели, просто да свием рамене и да кажем „Ми, аз какво мога да направя?”. А и нали никой троянец не вярва, че Минко Акимов ще се самоарестува.

Граждани за Троян

Още по темата:

61 коментара:

Анонимен каза...

Граждани за Троян,

Няма ли и нещо градивно да излезе от вашите публикации?
И защо не се върнете до корена?- Трите мандата на другаря Енкин?

Анонимен каза...

Ясно е от сега:Донка Михайлова нито ще отговори, нито ще предприеме каквито и да са действия по зададените от Граждани за Троян въпроси.
Тук надежда всякаква забравете (:

Анонимен каза...

От край време е така. "Минчото" нищо не направи, а се сърди че не сме го преизбрали за още 1 мандат? Другаря Енкин? По негово време и фабриките работеха и имаше и за хората. По време на АКИмов, нищо не работеше - да не говорим, че и пътищата нищо не се правеше за тях.
В повечето жилищни квартали, самите пътища са БЕЗОБРАЗНИ - визирам кварталите, "Буковец", "Черногор", "Търнето". Там скоро едва ли сте си правили труда да се разходите, за да видите за какво иде реч! Пътищата се нуждаят от основна настилка.. да не говорим, че и хората се нуждаят от нови коли именно заради тези пътища. Срам и позор..

Анонимен каза...

Ммм,да говориш че има разлика между чусаоп и крадеца от желязна,е като да твърдиш, че прасето и свинята са различни животни.Единият започна, а другия завърши съсипията на града ни, но за сметка на това те и много хора покрай тях рязко промениха стандарта си!

Анонимен каза...

Другари - платени писачи,
Безсмислено е да дращите тук, с намерение да отвличате вниманието на обществеността от 6 месечното бездействие на вашия кмет. И най-накрая няма ли гражданинЪТ за Троян да излезе със собственото си име? Или имена? Ако ли не е само един, то все някой в тази псевдоорганизация трябва да има акъл поне колкото едно пиле и да е наясно с някои правила:
1. ВСЯКА обществена организация, няма как да бъде анонимна. Не просто не може да бъде анонимна/като вас/, а в нея трябва да участват, наред с редовите членове, и такива, които са носители на обществено доверие и авторитет. Много се съмнявам, че след всичкото ви писане, някой читав човек ще застане зад вас с името си. Факта, че запазвате дълбока анонимност, доказва предположението ми. Вероятно сте 2-3-ма озлобени калпазани, вероятно безработни.
2. Всяка обществена организация, колкото и неформална да е, обезпечава дейността си с някакво финансиране. Гордо изписаният израз ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ означава, освен, че Генади си измива ръцете, демек, не е той творител на злобните пасквили, още едно нещо. Че някои ПЛАЩА за тези пасквили. Смеете ли да обявите кой ви финансира? Не става въпрос да напишете "Ами ние сами". Ясно е, че както сте анонимни като субекти, така ви е анонимно и финансирането. Анонимни хора, разполагащи с анонимно финансиране....
Излишно е да давам жокер, всеки ще си направи извод, какви хора сте, и от къде може да ви идва финансирането. И, повярвайте, изводите съвсем не са във ваша полза!

К.У.Р. каза...

Направих си труда да прочета словоизлиянието под АНОНИМЕН КОМЕНТАР НОМЕР 5,и никъде не видях да отрича написаното в статията.
За сметка на това,типично по троенски се опитва да отвлече вниманието от кражбите на минак чусаоп!
Напада ,вмешава, използва на няколко пъти "анонимен и анонимност",а никъде не се вижда ни име ни псевдоним?!??!?!Типично за абревиатурата, така работеше и по време на предизборната кампания.
Както Граждани за Троян написаха преди време, за много хорица било важно не какво се пише,а кой го пише!
Изкарването на истината на бял свят , разбира се не е по вкуса на една определена група тук!

Анонимен каза...

6-ти, факти се представят в прокуратурата, която, ако прецени, че имат основание, повдига обвинение. Другото са злобни пасквили. Написано от анонимни..., не, няма да поставям обидни квалификации. По този начин с достойнство пиша анонимен коментар. Без да обиждам.
Не чувствам принадлежност към която и да е партийно-политическа клика. Т.е., не защитавам никой. Но няма как да не ми направят впечатление изложените в 5-ти пост неща. Не за пръв път си задавам тези въпроси/за анонимните обвинения финансирани с анонимни пари/. Сега просто ги написах. А ти, като чувстваш принадлежност към някоя група, защити позициите й, и отговори на простичките въпроси. Не би трябвало да се срамуваш от позицията си. И организацията с която се отъждествяваш не би трябвало да се срамува от теб. Или може би се срамувате един от друг???

Анонимен каза...

Опа чусаоп 5=7 тези наши материали не са анонимни пращаме ти линкове:

http://troyan21-statii.blogspot.com/2012/02/blog-post_17.html

http://troyan21-statii.blogspot.com/2012/03/blog-post_23.html

http://troyan21-statii.blogspot.com/2012/02/blog-post_03.html

Има и още...

Комунситите Утрепаха Родината каза...

Не разбрах, ще отречеш ли написаното в статията като неистинско,злобно, та дори клеветническо?
Изнесените факти за глобата,заради която Троян потъна с 4 милона лева заем, не е ли истина?
Буквално абсурдните ремонти на жк Лъгът,+ пародията на ремонтирани улици не са ли факти?
Фирмите спечелили проектите за саниране и ремонт,не сали собственост на действащи или кандидат такива членове и съветници от герб-Троян?
Явно за теб унищожаването на Троян и забогатяването на едни хора,крадейки най-нагло, за теб не е проблем?

Анонимен каза...

До N5 - когато ти си напишеш името, тогава искай това от другите ( ето аз не го искам )
До N1 - какво е градивното в твоето изказване ?! То ни връща още по-назад, а тези поне говорят за токущо отминали неща

Анонимен каза...

До № 5
Както казваш бездействието на сегашния Кмет 6 месеца!!!
На сегашния Кмет и 6 г. не ще му стигнат да оправя бакиите и лайната които МА направи за 4 г.
Какво направи твоя кмет за един мандат?
Само беди за Троян.

Анонимен каза...

И да пишете и да не пишете това е положението с Троян. Поради управлението на всички досегашни кметове младите хора в града изчезнаха /останаха само издънките на Троянските "бизнесмени" и близки до тях/, а пенсионери като Б. Банков си стоят в общината взимат си парички оттук оттам, мълчат си и хич не им е на таковата че пишете. С новата кметица нещата продължават по каналния ред ;)

Анонимен каза...

До кога Троян21 ще бъде арена за лична саморазправа на група анонимници с бившия кмет?
Господа след като сте толкова вещи в документацията излезте в публичното пространство!
И най-вече сезирайте компетентните ограни!
Защо не го правите?
Къде са?

Анонимен каза...

Хаха, какви компетентни органи? Де ги ?
Изпращаш нещо до Троянската прокуратура и ти отговарят че си сънувал ако си против някой от сегашните или бивши управляващи. Пишеш на полицията, същата работа те още по корумпирани. А след като разберат че си писал някакви жалби почват заплахи от тяхна страна. Тоя филм съм го гледал и играл.
А кажи кои са другите компетентни органи ?

Анонимен каза...

13-ти,ама ти си бил много куха лейка бе гъзолизец милиционерски!

Анонимен каза...

Не бе, той не бил гъзолизец, бил навеждач и поемач!И обичал да напява...

Анонимен каза...

Същият гъзолизец милиционерски е и господин собственика на вестника и електронното издание. Не смее да публикува материал срещу полицията. Защо ?
За да не му спрат сводката от полицията която публикува във вестника ли ? Или да не вземе рязко да нарушава правилата за движение ... или да не излязат някакви компромати срещу него :)))

Анонимен каза...

Банков е НЕЗАМЕНИМ, няма мераклии за неговия пост.

Анонимен каза...

17-ти, искаше да кажеш нещо ли?

Анонимен каза...

направо го казах

Анонимен каза...

пълна лудница.прикази много,резултат нула.

Анонимен каза...

Съвсем скоро ентусиасти ще поставят маркировка на всяка дупка на улица Македония. Маркировката ще включва кол с табела на която ще пише: ямите на Енкин , ямите на Акимов и ямите на Донка. Очаква се след поставяне на маркировката, движението да бъде отбито по съседните "ремонтирани" улици - Вежен и Пряспа.Горепосочените лица ще бъдат поканени на мероприятието.

Анонимен каза...

Другари граждани за Троян, по-безскрупулни сте в заблудите и инсинуациите си дори и от лидера Ви Дмитриевич Станишев, който ни успокояваше, че криза няма, нямало и да дойде.
Със снимка на стопанисвания от държавна агенция пътна инфраструктура пътен участък - така известния като "Кнежки лъг" (дори тревата около пътя се вижда в горния ляв ъгъл на снимката) може да заблудите, че става въпрос за улуца Христо Ботев само някой ловчалия, столичанин или също човек неживял последните 20-30 години в града ни.
Хората се наслушаха за демона Минко Акимов,
за магистрали от пепел,
за изборен туризъм в Г.Желязна...И още и още...
До кога сами сами ще коментирате собствените си платени публикации и до кога с цинизъм ще опитвате да подтискате всяка наченка на инакомислие, освен омразния ви тон в коментарната част на статията?
Още повече, когато става въпрос за кръг от хора провалили се на полическата и обществената сцена до там, че да нападат от позиция на анонимността.

Анонимен каза...

Много интересно. Появява се статия с измислени факти и пошли личностни обиди. След нея възмутен коментар от човек на който му е писнало от гнусотии. После внезапно 3-4 коментара - откровено просташки, непочтени, защо ли, с един и същ стил и съдържание??? После отново плах, интелигентен, възпитан и аргументиран въпрос. Отново серия кратки бълвочи. Другарю платен писач на БСП, опитай да направиш стила си по-интелигентен, че иначе и тази си работа ще изгубиш:)))

Анонимен каза...

21 ви, лудницата взе да се опразва. Първи това сториха младите и находчивите. Останалите не могат да направят пълна лудница. Троян отдавна е изпразнен от към съдържание, разбира се не напълно. Останали са още читави хора, но те не вярват напълно в себе си, за да напуснат и те града, та да се свърши най-накрая тази агония.

Анонимен каза...

"...мръсен, мрачен и излъчващ безнадеждност?"
Хехехе и за това ли е виновен Акимов, че кметицата не си почисти снега от пътя и тротоарите зимата, а после чакаше пролетните дъждове да отмият пепеляка от улиците?
Това мрака и безнадежността най ми хареса.
Определено смята, че лично Минко Акимов носи вината за безнадежното излъчване на града в очите на някой хора, при това такива, които знаеха как да го променят.

Анонимен каза...

Имам следното питане:
Като съм от Бели Осъм мога ли да се включа към граждани за Троян, или да си направя
selianizatroyan@abv.bg?!?
P.S.
По възможност ако мога да получа отговор от господата без да бъде сексуално осквернено цялото ми родословно дърво до девето коляно.

Анонимен каза...

Ей, 27-ми, смях се с глас:)))
Много са ми смешни с това:на всеки, който има информация, факти или документи за корупция, разхищения или престъпления от кмет, кметски или общински служители (сегашни или бивши). Ако го желаете, вашата анонимност е гарантирана.

Представи си...да им изпратиш информация,факти,документи ,а даже да не знаеш на кого я изпращаш!Че как ще гарантират анонимносткато не ги знаем какви са,що са.

Анонимен каза...

На мен това граждани за Троян ми изглежда като събиране на компромати преди следващите избори, само не ми е ясно от кой и защо.

Анонимен каза...

27-му, направо ги утрепа!
Видно е, тук всеки се титулова така, както му се иска другите да го възприемат. То не са граждани за Троян, то не са чудо! А по-горе един се е наименовал с абревиатура, подозрително повтаряща анатомичен орган. Орган, който някои мъже имат. И никак не им идва на ум да се кръстят така/защото си го имат, де/. Но явно този толкова го няма, че чак е склонен да си го сложи като име, само и само някой да се излъже...

Анонимен каза...

Странно раздвижване на средите на чусаоп.Явно тази статия накара увисналия панталон да се размърда и да впрегне полуидиотчетата от интернет клуба на гроб.

Анонимен каза...

27-ми, Генади ако е пич, трябва да публикува с големи букви краткия ти пост в рубриката за коментари от форума. Паднах от смях, още не мога да се съвзема:))))))))))))))))))))))))))))

Анонимен каза...

На 31 му лъсна червения гъз като на И.П. в предизборен дебат по местна кабеларка.

Анонимен каза...

28-ми, за това са им такива фактите. Получени незнайно от кого, незнайно къде, незнайно дали са верни.

Анонимен каза...

Безспорни факти,чусаоп с всеки изминал ден затъва все повече

Анонимен каза...

Към 3-мата граждани за Троян: поспрете се, вече я направихте Донка кмет.

Анонимен каза...

Затъва ами, добре че имаме заместник кмет корифей на европейските фондове да ни извади от тинята.
Само го сетете, че вече не се работи на петлетки, а на програмни периоди.

Анонимен каза...

Минко тия цяла нощ ли ще ги държиш будни?
А кой ще плаща 4-те милиона кредит?
Как не та е срам изобщо ,изпокрадохте квото можахте,заробихте Троян и пак имате наглостта да се показвате?

Анонимен каза...

Ей, плюещите, не хабете толкова енергия. Ако половината от времето, което отделяте да творите бълвочи отдадете на истински труд, може някой ден да изкарате някой почтен и достоен лев. И да сътворите нещо истинско, с което да заслужите оплюването на злобните завистливи некадърници. А може даже да си хванете и някоя женица, да ви осмисля самотните нощи, да не се изразходвате напразно в ялови напъни. Стига с тези напъни, че от тях излизат само ... миризливи газове! А ако продължите, може истински да се поомажете...

Анонимен каза...

Как точно затъва? Като затъва що щете вие с тези писания, що не спите спокойно? В такъв случай се оказвам прав, че просто изливате безпределна злоба. Личностна.

Анонимен каза...

27-ми, цепиш мрака!!!!!

Анонимен каза...

Гена, публикувай в "Право на отговор" пост 27. Или даваш право на отговор само на БСП.

Анонимен каза...

27,велик си

Анонимен каза...

Истината често е неудобна. Удобна е само за онзи, който не иска да я пренебрегва. "Истината боли", но тя и лекува, и когато фактите говорят ( а троянската картинка е общоизвестна ), само тези които са я причинили са обидените.

Анонимен каза...

Минко, баръм да ги бе накарал тия копеленца като пишат тук, да отричат поразиите ти маймунски.Толкоз напъни снощи,ни един не рече да пише,че не ти окраде парите ,че не ти докара общината до фалит,а бабичката ти купила етажа над пощата,пък ти не си знаел.

Анонимен каза...

Питам "гладни за троЯн" ,да не би да искате някой апетитен общински имот ,че така напирате или нямате работа и си драскате

Анонимен каза...

46-ти, не смяташ ли,че с подобни писанки издаваш мераците на чусаоп и шайката крадци от гроб + извор за троян?
И на малките деца стана ясно,че това е основното към което се стреми всеки един от тази задруга на крадци!

Анонимен каза...

между Първанов и Борисов...и между Доца и Минко избирам емиграцията..

Анонимен каза...

47ми аз съм 46ти ----няма патриоти бате,няма партия ,организация,местни лидери и др. подобни който да не се борят за нещо(пари,власт,имоти,апетитни служби и др.) и е нормално(така е устроен човека).
Само че трябва да имат поне малко съвест и да пускат по нещо и на обикновенните хора, който са ги изпратихме ТАМ!!!!!!!!!!!!!!!
Между другото едно мое откритие:
колкото човек е по богат ,толкова повече иска, налага по висок стандарт на живот и съответно по-голям РУШВЕТ.......хахахаххахааа
вижте ОС ТРОЯН

Анонимен каза...

48ми:
ЕДИ УМЕН КОМЕНТАР ДО СЕГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Време e да си кажем истината. Няма такава организация граждани за Троян. Има 3-ма безработни нещастника, които никой за нищо не ще. Единият, мюре, играл в кметската надпревара. По настоящем, безработен, без перспективи за каквато и да е служба/той за друго освен за служба не става/ Стои си в къщи и се пули пред компа, щото няма какво друго да прави. Общо взето - класически глупак. Другият, остатък от славните години на манипулативната демокрация. Ще подчертая, че дори брат му не ще да го наеме. ама все пак му е уредил БСП да му плаща за труда в полза на тяхната кауза. Третият нещастник, изгонен от всякъде, където благодарение на доброто име на майка му, са се излъгали да го вземат. На всичкото отгоре, на 35 години, не може да навие поне някоя куца да му се врече. Т.е. недотакован. Това са гражданите за Троян. Ако ви харесват, обръщайте им внимание.

Анонимен каза...

Ооо само трима!Селяни за Троян ще се съберем повече и то "къде-къде по ора из те" от тия тримата.Да не останем по назад от гражданите, селяни за Троян, търси съмишлениk със следния профил:
Загубил изборите селски кмет (в краен случай може и Пламен Йоргов).
Другите двама са без конкуренция, така че всеки който има оригиналния предложения и мнения по злободневните селските тегоби в общината може да ги изпраща на e-mail:
selianizatroyan@abv.bg

Анонимен каза...

52 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Освен с насмешка, не виждам с какво друго да им отговори човек

Анонимен каза...

Крайно време беше някой да подскаже кои са тези. Мюрето ясно кой е. Ами другите?

Анонимен каза...

Ами на Генади къде е акъла да им публикува простотиите?

Анонимен каза...

Сигурно после ги мести в раздел "Жълто, шарено"

Анонимен каза...

51,явно си наясно и навътре с нещата.Я ги назови поименно тези мерзавци ,де разваляват рахатлъка на минка.

Анонимен каза...

Четейки статиите на Граждани за Троян,досега се наблюдяваше вяла съпротива от бандата на чусаоп.
След последната статия, от няколко дни минак активизира опитите за замазване,уви късно.
По-рано изнесените информации се потвърдиха с факти, хората в Троян наистина се убедиха как за 4 години главните лица в този ужасен трилър са се оклепали до ушите.
Въпросните пък герои, се опитват с елементарни подхвърляния да отклонят вниманието, но нито веднъж не отричат написаното!?!?!
Впрочем, те и по изборите така действаха, резултата бе плачевен за тях.
Нормално би било, ако изнесената информация от Граждани за Троян е невярна или лъжлива,някой да отрече,нещо повече, да заведе дело за клевета.Досега няма нищо такова, няма и да има.
Време е прокуратурата да подхване тази шайка, криеща се зад абревиатурата създадена от бойко борисов !

Анонимен каза...

А граждани за Троян що не вземе да сезира прокуратурата?!?
Нали сте обществено-ангажирани личности?
Какво чакате толкова месеци?

Анонимен каза...

35 годишния цепеняк да пита батко си Корумбашев за участие в някое от евтините му розови филмчета.

Анонимен каза...

Кой е Корумбашев и какво предлага за 35 годишни цепеняци?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |