Троянски принос за 4-тото място в света

* 13-годишната троянка Силвия Докторова и партньорът й, плевенчанинът Тихомир Тилев, водени от Яна Акимова, триумфираха
в Блекпул (Англия)
Спортни танци
НАЦИОНАЛНИЯТ ТИМ на България зае четвърто място в неофициалното отборно първенство при юношите до 16 години на световния фестивал по спортни танци, проведен в английския град Блекпул („Blackpool Junior Dance Festival”). Шампион стана двойката на Русия, а второто място поделиха домакините от Великобритания и Украйна. Зад българите останаха дуетите на световни сили в този спорт като САЩ, Дания, Исландия и Финландия. Уникален български успех, считан от познавачите за най-голямото постижение на спортните ни танци досега.

„BLACKPOOL JUNIOR DANCE FESTIVAL” се провежда от 1947 г. и се определя като турнир от най-висок клас. Участието в надпреварата е само с покани от страна на организаторите. В продължение на 7 дни над 400 двойки от 33 страни се състезаваха в 29 индивидуални и 4 отборни турнира. За пръв път в историята на спортните танци в България покана за участие в отборното състезание са получили четири български двойки.

СРЕД ТЯХ БЕ И ДУЕТЪТ на 13-годишните Тихомир Тилев от Плевен и Силвия Докторова от Троян, които се състезават за софийския клуб „Дъга” под ръководство на друга троянка – прочутата Яна Акимова, българката с най-много титли в спортните танци, която от няколко години се занимава и с треньорска дейност.

СИЛВИЯ ТРЕНИРА спортни танци от 3-годишна, като неин пръв наставник е Жени Василева от клуб „Дъга”. Момичето е многостранен талант – играла е и художествена гимнастика в плевенския клуб „Елегант” и е носител на златен и сребърен медал от Балканския шампионат в Гърция. Преди време я гледахме заедно с партньора й в надпреварата за титлата „Любимите деца - танцьори на България” в танцовото риалити „ВИП денс” по Нова телевизия.

И ОТ НАС – поздравления и нови успехи на Силвия и Тихомир! Поздравления и за помагачите (този спорт е много красив, но и много скъп), сред които са троянската фирма „Калинел” и Община Троян.

Т21

11 коментара:

Анонимен каза...

Браво!

Анонимен каза...

Поздравления за децата и тяхната ръководителка! Ето, че стават и хубави неща.

Анонимен каза...

Идват избори,ако трябва и Софи Маринова депутат ще направим ,само да сме на яслата на БГ. Знаете ли турското име на Б.Б. ?------------Асфалт паша............хахахаххаа

Анонимен каза...

НЕуважаеми 3-ти, не прехвърляй собствените си неудачи върху едно толкова добро събитие.
Браво на Силвия, браво на Яна Акимова, браво на родителите на Силвия, за това, че упорито подкрепят дъщеря си!

Анонимен каза...

Община Троян спонсорира частния клуб на внучката на Минко Акимов???!?!??!?!

Елеонора Петковска каза...

Браво на децата!!! Пожелавам им още много успехи и винаги да има до тях добри хора, които да им помагат!

Анонимен каза...

А вафла Б.Б. яли ли сте?
хахахахааааа

Анонимен каза...

До скоро си мислех,че това за вафлата е майтап.Уви, не било...

Анонимен каза...

Браво на тези деца. Това е гордост за Троян. Поздравления за Яна и успехите които постига с всичко което се захване!Браво

Анонимен каза...

Що за коментар е че, Община Троян спонсорира частния клуб на внучката на Минко Акимов! Това може да изкаже човек който най-вероятно никога не е имал цел в живота си и мисията му на този свят е да коментира останалите. Най-вероятно не знае колко труд и лишения стоят зад един такъв успех! Аз не съм никой за до го съдя, но смятам за грозно да се изказваш по този начин за успехите на едно дете и неговата треньорка!

Латино Танци каза...

10-ти,Вие нормален ли сте?Къде се е чуло и видяло Община да спонсорира частния клуб на внучката на тогавашния действащ кмет?
Не Ви се получи номера за замазване 10-ти.Пробвайте пак, а тази схема с гузната съвест и замазването й с обвинения в завист и прочие,отдавна се изтърка....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |