Баскетбол: Очаквано бихме в Шумен

* „Чавдар” (Троян) спечели гостуването си на „Шумен” – 99:74; трета победа за сезона * Калин Христов с 27 точки, Балев и Кукенски с дабъл-дабъл

Рубриката се води от Цветослав Петров-Цяфа – един от най-големите играчи на „Чавдар” (Троян) от близкото минало, сега член на Управителния съвет на клуба.

„ЧАВДАР” (ТРОЯН) спечели третата си победа за сезона в мъжката ни „А” група и първа като гост, след като надигра едноименния тим от Шумен с 99:74. Момчетата на треньора Димитър Титов безспорно бяха по-добри от съперника си в тази среща и напълно си заслужиха успеха.

НАЧАЛОТО НА СРЕЩАТА бе за домакините и в 10-тата минута светлинното табло показваше 20:17 за „Шумен”. Но през втората четвърт троянци се преобразиха, разиграха се, разликата беше заличена и поведохме с 7 точки. Това принуди домакините да сменят зоновата защита в лична,обаче и това не им помогна. Втората четвърт завърши при 32:25 за нашите момчета. В третата четвърт подемът в отбора ни продължи, а грешките на домакините зачестиха и резултатът логично стигна до19:14 за „Чавдар”. Заключителната четвърта част беше разгромна за Шумен – троянските играчи сипеха кош след кош, затегнаха защитата и имаха пълно превъзходство в борбата под коша. Разликата се увеличаваше в наша полза и частта завърши при 31:15 и краен успех с 25 точки преднина.

ЗА ТРОЯНЦИ най-резултатен беше Калин Христов с 27 точки; следват П. Христов (14 т.), Н. Балев (дабъл-дабъл, 13 т. и 12 борби), Р. Колев (12 т.), Цв. Младенов (11 т.) и В. Кукенски (дабъл-дабъл, 10 т. и 13 борби).Така „Чавдар” вече е с 3 победи и 9 загуби и заема осмо място във временното класиране, докато „Шумен” с баланс 2-12 остана на последното девето.

СЛЕД КРИТИЧНИТЕ читателски коментари в сайта на в-к „Троян 21“ по повод предишната домакинска загуба - някои основателни, други без чувство за мярка и представляващи оплюване без аргументи – потърпевшата страна има право на отговор. През изтеклата седмица треньорът Димитър Титов измина своя „път на страданието”(победата като гост отмени разпъването му) и бе любезен да направи кратък коментар и анализ на срещата в Шумен.

****

Въпрос: Как се стигна до победата в Шумен?
Димитър Титов: Започнахме неубедително в началото, но постепенно се отърсихме от сковаността. Имахме готовност за игра срещу зона. Вкарвахме си създадените положения. Играхме успешно срещу зоновата преса на противника с бързи атаки. Опитът и рутината на Николай Балев се оказаха решаващи при развитието на бързия пробив. Показахме, че можем да играем в защита.Тук искам да отбележа сърцатата игра на Венци Кукенски в защита - 9 борби, и още 4 в нападение”.

Въпрос: Имате ли предложения към председателя и УС на БК „Чавдар” за извършване на промяна в условията и методиката на подготовка на отбора?
Димитър Титов: За представянето в домакинските мачове предлагам да събираме отбора и да провеждаме 2-3 тренировки в пълен състав.

Въпрос: Това първенство така или иначе ще приключи. Имате ли ясна концепция за бъдещето на мъжкия ни тим? Ще я представите ли за обсъждане пред УС на клуба?
Димитър Титов: Подмладяване на отбора с всички юноши от Троян. При правилно отношение към тренировъчния процес и участие в мачовете местните играчи ще имат отворени врати. Да се положат усилия за привличане на момчета, родени в Троян, но играещи в други отбори; и само един-два опитни състезатели отвън. Сега играчите са със статут на пълни аматьори. Ще направя предложение за следващото първенство да се предвидят в бюджета на клуба средства за стимулиране на играчите, показали сериозно отношение към тренировките и дали принос в представянето на отбора.

*****

Тази победа вдъхва известен оптимизъм и е малка реабилитация за неуспешните домакински игри, удължава и кредита на доверие от страна на приятелите на баскетбола в Троян. Следващите срещи са на 19 февруари - като гост на „Академик” (Благоевград), и на 26 февруари като домакини на „Дунав 2007”(Русе) в зала „Чавдар” от 18:00 ч. Айде наш`те!

Цветослав Петров

Още по темата:

10 коментара:

Рицар без доспехи каза...

Браво наште! Евала, ето, че можело! Само така! За всички критици да им е обеца на ухото. За отбора само напред и нагоре! Евала за ентусиазма! Благодаря Ви за хубавите новини!

Анонимен каза...

Браво на Венци Кукенски

Анонимен каза...

"Рицар без броня",научи се да пишеш грамотно!!!!!

Анонимен каза...

Щом меката възглавничка от Калинел не играе ,а пусне и юношите на Финта,може и още да побеждаваме.С Ники Балев,"Национала",Пепи,Кали - и четиримата от Плевен плюс софиянцитеРадо,Цеци и Венци,който и да е треньор ще вземе всички срещи в Троян.Въпросът е - това ли е бъдещето на троянския баскетбол.Джинги призовава за 2-3 тренировки през седмица.За къде сме ейййй,Даскала преди 50 години провеждаше по 2-3 на ден.Ще го върнете до голата поляна от където тръгна

Анонимен каза...

Титов:Да се положат усилия за привличане на момчета, родени в Троян, но играещи в други отбори; и само един-два опитни състезатели отвън" Тоз ме разсмива много...............С този отбор трябва да си в 6-цата:)

Анонимен каза...

3-ти, а ти да използваш правилно удивитлните знаци! Дерзай.

Анонимен каза...

знае ли някой защо Петьр Лалев не игра или дори не пьтува в Шумен.

Анонимен каза...

Предполагам,че и треньора има вина, но когато отбора(не визирам само момчетата от другите градове) неможе да се събере за 1 нормална тренировка, и ходят само юношите да поиграят през седмицата, няма как да стане, дори Титов да е в залата по цял ден... Момчетата ни са талантливи,треньорът е на лице,просто трябват истински тренировки... надявам се да бием и Дунав! Успех, МОМЧЕТА!!!

Анонимен каза...

Дунав,няма начин да ги не бием нали играят тази година само с юноши.И Видин ще бием и Варна и Балкан по същите причини.Чан..

Анонимен каза...

Хайде,да не хващаме дявола за опашката.Нашите момчета нека покажат хубава игра,пък каквото сабя покаже...УСПЕХ!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |