Баскетбол: Капитанът на мъжете Петър Лалев оглави БК „Чавдар”

* Прогнозираният разнобой и противопоставянето на различни лобита не се състоя, новото ръководство получи сериозен кредит на доверие

КАПИТАНЪТ НА МЪЖКИЯ ОТБОР на „Чавдар” (Троян) Петър Лалев е новият председател на баскетболния клуб. Лалев замени на поста подалия оставка и изкарал 8 години начело Иван Макариев. Изборът бе направен от новия 11-членен Управителен съвет (УС), попълнен на състоялото се в петък (25 ноември) Общо отчетно-изборно събрание на клуба; досегашният УС се състоеше от 7 члена, но по предложение на братята Димитър и Никола Пиронкови съставът му бе разширен с оглед разрастването на дейностите и членската маса на БК „Чавдар”.

ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ ПОСТ бе предложена и кандидатурата на един от големите троянски баскетболисти от недалечното минало - Цветослав Петров-Цяфа, но той си направи отвод, мотивирайки се, че трябва да се даде път на младите. За секретар на клуба – възлова длъжност, натоварена с много ангажименти, включително и с воденето на документацията – единодушно бе избран отговорникът за зала „Чавдар” и треньор на една от подрастващите групи Радослав Столаров-Тафьо.

С ДРУГИ ДУМИ – прогнозираният разнобой и противопоставянето на различни лобита не се състоя и новото ръководство получи сериозен кредит на доверие. Негодувание от оставането на Иван Макариев в УС изрази доайенът Иван Христов-Ицата, но той не намери подкрепа на искането си за отстраняване на бившия председател от колективния ръководен орган на БК „Чавдар”.

НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В ПЕТЪК СЕ ЧУХА и няколко добри новини. Отговорникът за спорта в общинската администрация Кольо Стоименов, който бе гост на баскетболния форум, бе категоричен, че обещаната от Общината финансова подкрепа за мъжкия ни тим, играещ в националната А-група, ще бъде осигурена, а средствата за закупуване на ново измервателно табло за баскетболната зала вече са заложени в общинския бюджет. „Говорих с новия кмет г-жа Михайлова и мога да ви уверя, че тя изрази пълната си подкрепа за троянския баскетбол”, заяви г-н Стоименов.

ВОДЕЩИЯТ на събранието и отговорник в УС за мъжкия отбор Никола Пиронков пък сподели, че сериозно се мисли за разширение на зала „Чавдар”, която сега по някои от параметрите си е на ръба на допустимото. А членът на УС, бивш играч на „Чавдар” от най-славните му години и един от най-големите спомоществователи на троянския баскетбол инж. Владимир Младенов направи поредното си дарение – три нови вентилатора за залата, чийто монтаж се извърши непосредствено преди събранието.

Т21

12 коментара:

Анонимен каза...

Димитър Чанков:Пожелавам на моя приятел Петър Лалев безоблачно бъдеще на кормилото на Троянския Баскетбол, да постигне много успехи с всички формации и да го изведе на подобаващо място !! Успех :))

Анонимен каза...

Желая му успех!Да има здрави нерви- ще му трябват в битката с българската бюрокрация.

Анонимен каза...

Стефан Генков: Поздрав от далеко / Калгари - Канада/, за новото рькободство.Успехи на всички нива!

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №3: Стефане, бате, специални поздрави от Троян! Не те питам как е в братска Канада, знае се как е в белия свят. Друг е въпросът - кой ще пише тъй точно и безкомпромисно (нищо че някои трудно понасят критиките ти) за троянския баскетбол. Зейна дупка в спортната ни страница, жалко. Пак поздрави, и умната с канадките!

Генадий Маринов

Анонимен каза...

НАСТИНА ТРОАНЦИ СИ МЕЧТАЯТ ПО ПО ПРОСТОРНА ЗАЛА .ДАНО НАСТИНА СТАНЕ. УСПЕХ ГОСПОДА!

Анонимен каза...

Успех и на Радослав Столаров.Стефане привет от Троян и от мен...Илия Василковски.

P. Bordjukov каза...

Петър Лалев е един от малкото хора, свързани с баскетбола в Троян, които уважавам. Когато ми беше треньор винаги се е държал отговорно и възпитано и винаги е изисквал най-доброто от поверения му отбор. От него съм видял само хубави неща.

Успех и всичко най-хубаво!

Анонимен каза...

Напомням от Канада,че баскетболния отбор победи
в неделя Балкан2 С 75 : 71. Да варви по вода на новия шеф Петьр Лалев!

Анонимен каза...

Ненов каза;Браво на всички коментиращи до тук,един път да видя толкова поредни коментари без да се оплюе никой,а напротив само хубави думи от близко и далеч.Така трябва да бъде и за напред,защото само с такива хора градът може и ще успее.Пожелавам УСПЕХ на всички,които се занимават със спорт защото спорта е спасението за нашите деца от страшните пороци на днешното време.....!!!

Анонимен каза...

Петър Лалев каза: Благодаря на всички за хубавите коментари и пожелания, но искам да кажа че за да има успехи ще разчитам на помоща на всички вас и само така съм сигурен че ще успеем, аз искам да направим силна школа това е нашия приоритет в момента, за жалост затова е нужно време но търпението е добродетел така че ще успеем сигурен съм. Благодаря и на Петко Борджуков за коментара но с такива момчета като вас няма как да не се държиш добре, вие бяхте отговорни и се радвам че бъдещето го показа и всички от вас успяха да подредят живота си правилно, желая ви успехи и здраве и дано някой ден пак дойдете в залата.

Анонимен каза...

Любен Мичев каза: Привет от Австралия!!! Най-сетне нещо положително за спорта в Троян. Страхотно много се радвам и поздравявам лично Владо Младенов и Никола Пиронков. Не съм в запознат в детайли, но мисля че Иван Макариев заслужава добри думи. Не се притеснявайте от резулататите момчета, важното е че децата ви следват, те са най-добрия критерий за това което правите.

Анонимен каза...

Генади, не го мисли Стефан какво прави с канадките в Калгари! Ако там имаше поне 3 хубави аз да съм се преместил вече от Монреал, тук са 2 :)). Поздрави и за Любо Австралийски, отдавна нищо не бях чувал за него. Белишки

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |