Надка Данкова стана доктор на науките

* Физичката от СОУ „Васил Левски” е единственият учител в
община Троян с докторска титла


НАДКА ДАНКОВА – обичаната преподавателка по физика и астрономия в троянското СОУ „Васил Левски” и ръководител на училищната школа по астрономия „Йоханес Кеплер”, на 16 ноември т.г. защити докторска дисертация в Софийския университет. Г-жа Данкова е единственият доктор на науките сред учителството в община Троян.

„ЗАЧИСЛЕНА БЯХ като докторант към Физическия факултет (катедра „Методика на обучението по физика”) в СУ „Св. Климент Охридски” през м. февруари 2006 г. с научен ръководител доц. д-р Андрей Николов. Дисертацията ми е свързана с цялостната работа на школата по астрономия в СОУ „Васил Левски”, сподели д-р Данкова. Председател на журито при защитата била проф. Марияна Стефанова от Департамента за информация и усъвършенстване на учители. И от нас – честито на г-жа Данкова!

Ралица Бенчева

21 коментара:

Анонимен каза...

Браво г-жа Данкова! Винаги съм ви уважавал и съм ви оценил още от ученическите си годии като добър препадавател. Радвам се за вас и ви желая много още успехи, здраве и както винаги все така засмяна и позитивна!

troyan21 каза...

Великолепен широко скроен човек! Поздравления!

Анонимен каза...

Поздравления!
Една заслужена титла. Като преподавател в ТМЕТ ми беше ръководител на проект с който взех 1-ва награда на национален конкурс. Дай боже повече такива хора.

Анонимен каза...

Честито г-жо Данкова!Горд съм, че сте била мой преподавател.

Васил Митков каза...

ЧЕСТИТО !

Анонимен каза...

Не ми е била преподавател, само позната. Такива хора се раждат веднъж на 100 години! С това исках да кажа всичко! Успехи и в бъдеще!

Анонимен каза...

Честито! Г-жа Данкова освен прекрасен преподавател е и прекрасен човек. Дай боже повече учители като нея. Да е жива и здрава!!!

Анонимен каза...

Аз завърших през 1991 г., защо не си я спомням?

Анонимен каза...

Бягал сте от часовете!

Анонимен каза...

Изобщо не се обичахме с физиката в училище,но не се сещам някой да заслужава титлата повече!Честито!

Анонимен каза...

Но.9 вярно е, но не така масовао както сега. Тогава все още намаляваха поведението. Обаче, нашата учителка по физика беше мургава, някъде от Пловдивско, но не се сещам за името.

Анонимен каза...

to dobre,no ot takiva doktori faida nqma. to STOI4KOV napraviha doktor pak.. a tazi jena e svqstna,pomnq q kato daskalitsa. ne se zaqjda6e kogato nqkoi ne znae6e. to fizikata e galva rabota :))))

Анонимен каза...

Честито г-жо Данкова!! Това е човек,който наистина заслужава докторска степен..Троян е горд с вас!!

Анонимен каза...

"от такива доктори файда никаква" както каза някой!в днешно време тези титли се дават на килограм стига да искаш да се занимаваш!по важно е какъв учител е и за колко пари работа е свършила?!

Анонимен каза...

14 и 12 са простаци!!! Жалко за тях!!!

Анонимен каза...

добре, че са само двама простаците! Но да им уважим мнението, и на тях. В крайна сметка, простотията няма почивен ден. Може би са продукт на българската "демокрация". Добра вечер на всички!

Анонимен каза...

Черничката учителка я помним и завършилите през 1986, но не и помним името......а "другарката " Надка Данкова си я помним с показателното " много печена " ;)) , а такива бяха трима-четирима.
Радвам се за този и успех !

Елеонора Петковска каза...

Поздравления за най-добрата учителка,а и мой курсов ръководител в ТМЕТ "Хр.Цонковски", г-жа Данкова!!! Да сте здрава, все така усмихната и позитивна, много успехи в професионален и личен план!!!

Анонимен каза...

Не е единствената! Д-р Цветанка Цонева от НГПИ "Проф.Венко Колев" Троян , тази гимназия също принадлежи към Троянската община!

Анонимен каза...

Честито и от мен! Но не разбрах- "доктор на науките" или образователна и научна степен "доктор", защото разликата е много голяма.

Надка Данкова каза...

В Новогодишната нощ, пожелавам много здраве и радост на редколегията на вестник Троян 21 и неговите читатели! От сърце благодаря за проявеното внимание към мен! Изказвам благодарност и на членовете на школата по астрономия към СОУ "Васил Левски", Троян, благодарение на които този успех стана реалност!На всички- честита Новата 2012 г.!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |