Малките на „Чавдар” бият яко

* Иван Макариев:
„Никога в последните 10 години не сме имали толкова отбори в малките възрастови групи”

ОТБОРИТЕ НА БАСКЕТБОЛНИЯ „ЧАВДАР” (ТРОЯН) при подрастващите започнаха много силно участията си в междуобластните турнири, зона Мизия, в съответните възрастови групи (при класиране на първите две места се отива на следващия междузонален етап и след това на националния финал – бел. Т21)

ОТБОРЪТ НИ В ГРУПА Мини момчета 12 (4.-5. клас), водени вече трета година от Иван Макариев, буквално прегази връстниците си от „Чардафон” (Габрово) с 45:25. Домакин на състезанието бе зала „Орловец” в Габрово, която, както ни обясни треньорът, в началото попритеснила с мащабите си троянските баскетболисти, но това било за кратко и класата си казала думата. Вторият мач на „чавдарци” – със силния тим на „Раковски” (Севлиево), бил далеч по-завързан; но след драматични обрати и битка до последния съдийски сигнал нашите успели да надделеят, макар и само с 2 точки (73:71). И в двата мача топ реализатор за „Чавдар” бил Камен Пенчев, а негов подгласник – Мартин Шкодров.

ДВЕ ПОБЕДИ В ПЪРВИЯ КРЪГ от междуобластния турнир записаха и юношите на „Чавдар” (16-18 години, 10.-11. клас), водени от наставника на мъжкия ни тим Димитър Титов-Джинги. Най-напред нашите наказали отбора на Плевен с 55:27 (любопитното е, че в състава на плевенчани имало две троянски момчета). Още по-изразителна била победата на възпитаниците на Титов срещу тима на Габрово – 79:40.

ПОБЕДА И ЗАГУБА е пък активът от първия кръг на троянския отбор в групата на 14-годишните (6.-7. клас), водени от бившия голям играч от най-славните години на „Чавдар” (Троян) Радослав Столаров-Тафьо. Тук бием Габрово с 71:52, но в оспорван мач падаме с минимална разлика от Плевен – 70:77. През тази година „Чавдар” (Троян) има сформиран отбор и при най-малките – Мини 10 (2.-3. клас), воден от Димитър Титов, но при тях първите състезания са чак през пролетта.

„НИКОГА В ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ не сме имали толкова отбори в малките възрастови групи”, с гордост заяви пред Т21 Иван Макариев. На въпроса ще се отрази ли подадената му оставка като президент на „Чавдар” (Троян) на работата му с подрастващите отговорът бе категорично отрицателен. „Имаме чудесна баскетболна смяна, децата тренират с огромен ентусиазъм, бием и вървим нагоре – по-важно от това няма”, заяви г-н Макариев.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Най-после в Троян има толкова детски отбори в този красив колективен спорт! Браво! Пожелавам от все сърце на малките състезатели и техните треньори повече победи и пълни зали години напред!

Анонимен каза...

Е КАКВО ПРАВИ ТАМ ТОО ПЕДОФИЛ ,

Анонимен каза...

Ш а гу колим на коледа

Анонимен каза...

Отборът на Макариев губи на втория Между Областен турнир в Севлиево на 11 ноември от Етър с 0 : 20, а от Раковски с 62 : 71.На снимката горе фотографът го е хванал в момент на издишване,вижте как са се наклонили главичките на дечицата, още малко и ще се скършат,но иначе е като квачка над тях.

Анонимен каза...

Браво на децата!А ако по-горнокоментиращите "случайно"се подхлъзнат на снега по Коледа и се самозаколят няма да е голяма загубата.

Анонимен каза...

i kogato kaza padnahme s 66 na 72 i sre6tu gabrovo gi bihme s 25 na 45

Анонимен каза...

mm normalno da padnem kato igrahme sre6ty veliko tarnovo nie se otkazahme 6toto te ni vardeha po dvama a sre6ty sevlievo padnahme 4estno !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |