Христина Христова: НДСВ е четвъртата политическа сила у нас

* „Тези избори ни доказаха, че може би демократичният процес в България не е необратим” * Тежки обвинения към ГЕРБ - в манипулации, фалшификации, агресия * Царистите отричат
двуполюсния политически модел

НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА общинска организация на НДСВ в областта Ви поздравява. С тези думи областният координатор и наш съгражданин д-р Красимир Гунешки откри срещата на лидера на НДСВ Христина Христова със съпартийци в Троян („Старата къща”, 11 ноември). Винаги ми е приятно да се срещам с троянската организация, върна комплимента г-жа Христова; след което без предисловия премина към същината на посещението си – оповестяване на една важна нова инициатива на НДСВ и анализ на резултатите от Избори 2011.

НДСВ Е ЧЕТВЪРТАТА ПОЛИТИЧЕСКА сила в България според данните за Избори 2011 от най-меродавния източник – ЦИК, заяви г-жа Христова. Резултатите са: 24 кметове на общини, 333 общински съветници и 70 селски кметове. Друг важен извод е, че НДСВ излиза от тези избори обогатена с нов коалиционен опит, а реализираната коалиционна политика дала добри резултати, като на много места водещ е бил именно човекът на НДСВ.

„ТАКИВА ИЗБОРИ НЕ Е ИМАЛО през последните 20 години – с много агресия, манипулации, фалшификации”, заяви още Христина Христова. Според нея от ГЕРБ оказвали натиск на противниците си както преди, така и по време на изборите – със заплахи за уволнения, санкции за роднини и т.н.; за жалост всичко това дало резултат и някои хора се огънали. Отправени бяха и обвинения за изборни машинации със същия извършител.

„ЗАЩО НА ТЕЗИ ИЗБОРИ
имаше такъв огромен процент недействителни бюлетини и всички те бяха все за другите партии”, риторично запита г-жа Христова, давайки конкретен пример със случилото се в с. Аврен (Варненско), където на ГЕРБ в разрез със закона била присъдена служебна победа. „Обжалваме на много места - например в Пловдив, където подкрепеният от нас кмет Славчо Атанасов изгуби с миниатюрна преднина, в Троян също (г-жа Христова визира жалбата на „Избор за Троян”, за грешка в отчитането на гласовете и ощетяването на коалицията с един съветнически мандат – бел. Т21). Христина Христова направи много тежко заключение: „Тези избори ни доказаха, че може би демократичният процес в България не е необратим”.

ЗА НОВАТА ИНИЦИАТИВА
на НДСВ партийната шефка обясни следното. Практиката сочи, че двуполюсният модел в Европа се проваля, случващото се в Гърция е ярко доказателство. Движението към такъв двуполюсен модел у нас, олицетворявано от ГЕРБ и БСП, е много опасно. „Нашата инициатива е да потърсим партньорството на либерално-демократичните партии у нас за общи политически действия. Ако Меглена Кунева основе свое движение, то ще е естествен наш съюзник. Но става дума за сътрудничество с реални партии, а не с партии от типа на „Новото време” и БНД (на Николай Свинаров)”, поясни г-жа Христова. Лидерката подчерта, че идеята за подобно центристко коалиционно партньорство дошла отдолу, а случилото се в Троян е добър пример в това отношение.

„НДСВ ИЗЛИЗА ОБНОВЕНА от тези избори, които показаха, че три четвърти от структурите ни в страната са жизнени и в кондиция. Още от първия ден след изборите започнахме подготовката за следващите – парламентарните след две години”, обобщи председателката на НДСВ. А на въпроса на Т21 за добро или за лошо е концентрацията на цялата власт в една партия след Избори 2011 отговорът й бе, че това вещае един не много добър период за демокрацията у нас.

Т21

25 коментара:

Анонимен каза...

След срещата в Старата Къща,другарката Христова е се е обогатила с миризма на шкембе и люто...

Анонимен каза...

След тази статия очаквам друга такава на "Партията за хората от народа" и евентуално Пламен Йоргов да поиска касиране на кметските избори.

Анонимен каза...

Ако тези клоуни заедно с главния си клоун са 4-та сила ТО аз сигурно съм ИЗВЪНЗЕМНО! Дори ТАТО не беше толкова самозабравен. А доктора, дето тези го изгониха, па после пак го поискаха - ептен не е у ред. Що не земат да си извадят главата от задника - просто се чудя!

Симеон Борисов Фердинандов каза...

Христинчето е изтрещяло напълно ако царчетата са 4та политическа сила в България аз съм Наполеон Бонапарт а любовницата ми Цецито е Жозефина.Искам и да попитам доктора като толкова плюят срещу ГЕРБ защо в Обшинския съвет съветникът П. Яшев гласува послушно като ученичка с ГЕРБ???????Излиза че приказваме едно за пред началничката а после вършим обратното????????

Анонимен каза...

Смешници, смеш-ни-ци! Пълни нещастници! То ги няма никакви-ни в парламент, ни в общински съвет,а те били четвъртата политическа сила!Това кога го открихте? Като ударихте по-2-3 ракий и станахте сила? Боже прибери си вересиите! Смеш-ни-ци!

И.Ц. каза...

5-ти, минавам само, за да ти кажа, че ракиЙ се пише с "И" накрая!

Анонимен каза...

до 4.те либералните партии са като курвите.въртят си задника и наляво и надясно.затова се получава така с яшев в общината.

Анонимен каза...

Четвърти сте само във фантазиите си! На гласуването за председател на Общинския съвет в Троян видяхме кои сте и какви сте - жалък придатък на ГЕРБ. Най-срамно е да се продаваш евтино, както направихте вие.

Анонимен каза...

Не наричайте мъжката любов предателство.На тези хора им харесва да се навеждат и да поемат.
Троян навремето е бил известен в цяла България с леките си жени, а сега с мъжките проституки!

Анонимен каза...

да си бяхте махнали поне вилиците и салфетките преди снимката

Анонимен каза...

Ей,полендаци,леките жени са приоритет на Плевен и региона!!!!Ако в Троян има такива,то те са придошли от там!Хич, не ни ги преписвайте!

Анонимен каза...

Тъй тъй...Сега на мода е мъжката проституция.За едната службица свалят гащи до колене и се хващат за палците.
В тоя ред на мисли, и жените ви са същата стока.А отделно, че са и адски прости, но си вярват...

Анонимен каза...

Печатна грешка бе 6-ти. Ти как тъй само минаваш? С колело или пеша си?Или се явяваш редактор? Ако си даскал-простено да ти е!

Анонимен каза...

13, достоен отговор!!! Адмирации!!!

Анонимен каза...

Ей,11-ти,да не си го дървил на някоя полендачка и си останал с пръст в устата?

Анонимен каза...

6-ти,предполагам са визирали прочутия римски пълководец Ракий,а не известната по нашите земи спиртна напитка.А какво беше НДСВ че забравих? Национално движение на Симеоновите влъхви ли?

Анонимен каза...

Абе момчета,освен виртуална любов друга познавате ли?Като ви чета коментарийте стигам до този извод.Само за секс пишете без значение от какъв пол,местоживеене,раждане и вероизповедание е обекта на оплюване,т.с.ухажване! Ами информирайте се,чичко Гугал много знае.

Анонимен каза...

4ТА СИЛА -ДАААААААААААААААААА,ама от зад напред
гледах ЦИК2011-па то ги няма в листите сами,аааааааа те са били под прикритие.
А колкото за курвите ,те троянките не са ,те им трябва вазелин
УМЕН ДАСКАЛ,ЗЕЛЕН КОН,троянка да не е курва-НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕма

Анонимен каза...

Вече съм сигурна, че държавата ни е една голяма психиатрична клиника, но без лекарски персонал.Всичко е оставено на произвола, на доизживяване.Оставени сме сами да се унищожим.Така е и икономически по–изгодно.Много хора тук"помагат"за това, без да го разбират.Къде Ви е културата, морала, срам нямате ли,така ли възпитавате децата си. Повлечени сте от нещо, което ако не се излекува, води до шизофрения. Няма ли лекари–психиатри в Троян да го разберат и помогнат, или и те са "пострадали".Живея вече години извън страната, и виждам колко сме далече от нормалните човешки отношения. Не защитавам нито партиите, нито крадците, нито мъжките и женски проститутки, никой, който е повлечен от лични интереси и омраза. Срам, срам, срам и позор! Желая хубав и слънчев ден!

Анонимен каза...

Какво друго да очакваш, когато в "обществото" е прието ,че парите и лъскавата визия означават харизма, интелект,зрялост и прочие....
Унищожена ценностна система,набита в кухите глави изкривена такава,изтъкана единствено и само от материалното...
В нашият край еснафлъка отдавна е комплимент, алчност и лакомия е сегашното лице на местния елит.Няколко човека държат юздите. и по-най грозния начин лицемерничат и парадират.
Комунистическият манталитет на управляващите не се промени за 20 години в Троян.Напротив, последните 4 наблюдаваме завръщането му в пълна сила, а след грозните сцени на първата сесия онзи ден, смело можем да вярваме, че и още 4(поне), Троян ще бъде заложник на тези хора.
И защо? Заради личния интерес на онази група от няколко лица, за които количеството финикийски знаци са над всичко!

Анонимен каза...

20-ти,визираш единствено хора,които на теб лично не са ти лицеприятни,без оглед на това ,дали има наистина някой,който е по-различен.Важното е те да са в един кюп.Истина е по-жестока,всички са такива,но и ние,които си ги избираме.И не политиците са виновни за еснафлъка,а всички без изключение.Манталитет му рекли хората.Сменете си чипа,както казва Симеончо.Иначе,все тая.

Анонимен каза...

Да погледнем ли как през последните 4 до 8 години на една определена група от местните "политици", рязко се промени материалното им състояние.А може и да хвърлим око на приближените им, същата работа..А всички се крият грозно зад каузата Троян, а видно е , нищо не правят за тази кауза!
И като говориш за манталитет, угодническото списване ,е част от този еснафски начин на възприемане на света около теб!
Иначе, все ми е тая...

Анонимен каза...

Така е и ние им помогнахме за това.....!

Анонимен каза...

еееееееееееееееееееееееееЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
да го .д....е троянцииииииииииииииииииииииииииииииии

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |