Изборите у комшиите

* В Ловеч – трети мандат за Минчо Казанджиев (БСП);
в Априлци – победа за Бенко Вълев (ГЕРБ)
Местни избори 2011

С БАЛОТАЖ се решиха кметските избори в съседните ни общини Ловеч и Априлци. В областния град в „кървав” сблъсък и неясноти до последния момент настоящият градоначалник Минчо Казанджиев (БСП) извоюва поредния си трети управленски мандат в спор с претендентката от ГЕРБ Корнелия Маринова. Вота си за г-н Казанджиев дадоха 12606 гласоподаватели (52.10%) срещу 11590 за г-жа Маринова (47.90%).

В АПРИЛЦИ победата на кандидата Бенко Вълев (ГЕРБ) над претендента за втори мандат Младен Пелов (дясната коалиция „Обединение Априлци”) бе по-убедителна – 1130 гласа (57.27%) срещу 843 гласа (42.73%). Новоизбраният кмет г-н Вълев е известен и с факта, че е вуйчо на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.

Т21

75 коментара:

Анонимен каза...

Е, сега вече ще си духаме супата с туризма. Даньо, да си жив и здрав, важното и да сме в Ощината, иначе ,, кои сме,,. Мамка му, загубени хорае сме това Троянците и около Троян.

Анонимен каза...

Жалко за Младен, много достоен, грамотен и работен млад човек. Жалко за Априлци...

Анонимен каза...

Днес разговарях с Даниел Сираков/Даньо/,та той ми каза,че Петя Ковачева е неговата номинация за председател на Комисията по туризъм...,а той отделно ще докладва в най-близко време,що е туй туризъм и има ли почва за развитие в Община Троян ...Очаквайте откровеният разговор с Даниел Сираков...

Анонимен каза...

Ха-ха ха и още ха- ха- ха. Този докато дои общината е велик турист, ама , че те с Петя бяха върли противници. Илияне, продаде се бе човек! Е, гати каква си кучка бил, бе, човек.
! Явно власта ти е била проблема, а заблуди толкова хора. Мерзост, отврат, нямам думи, отвратен съм...

Анонимен каза...

Каква е печалбата от това прецедателство за инж. Илиас ПИЕ.ски АТАКА се на ака......................................................ЧЛЕН на партия ПАРИ

Анонимен каза...

От БТА:

ГЕРБ в Ловеч определи представянето си в областта на местните избори като задоволително
31 октомври 2011 / 20:07
IN 20:06:01 31-10-2011
PP2006IN.019
Ловеч - ГЕРБ - коментар

ГЕРБ в Ловеч определи
представянето си в областта
на местните избори като задоволително


Ловеч, 31 октомври /Даниела Балабанова, БТА/
ГЕРБ в Ловеч определи представянето си в областта на
местните избори като задоволително, а в кандидатпрезидентската
надпревара - като повече от добро. Това заяви на пресконференция
областният координатор на партията Николай Нанков.
По думите му това, че за кандидата на ГЕРБ за кмет на община
Ловеч Корнелия Маринова са гласували 11 590 души, което е
повече от предишните избори, говори за сериозно разгръщане на
партийния потенциал на ГЕРБ. "Между първи и втори тур ние
успяхме да мобилизираме над 3400 гласа с подкрепата на всички
демократично мислещи партии", каза Нанков.
Той заяви още, че за втори път малко не достига на кандидата
на ГЕРБ да спечели кметския стол в общината. Според анализите
на резултатите той губи в селата, където хората гласуват за
кандидата на БСП.
Като голяма победа в Ловеч на ГЕРБ Нанков определи
удвояването на общинските съветници в сравнение с миналия мандат
- от 7 на 13. ГЕРБ печели местния вот и в четири села -
Александрово, Радювене, Славяни и Малиново.
Нанков анализира и картината след изборите в областта. ГЕРБ
има свои кметове в Луковит и Априлци, а в Угърчин и Летница
новоизбраните кметове са подкрепени от партията. В почти всички
общини в областта ГЕРБ увеличава общинските си съветници, като
броят им в сравнение с предишния мандат е нараснал от 31 на 51.
Увеличение има и на броя на селските кметове в областта.

http://bta.bg/bg/c/IN/id/234995

Анонимен каза...

Супер...........а с трояново......

Анонимен каза...

7 Трояново, вече го няма на картата.

Анонимен каза...

Хе хе илиян пеевски 20 г. хвърля бълвоч против комунистите а се огъзи точно на тях.За колко сребърника те купиха комунягите илияне,продажно джудже?Ти нямаше пари дори за жалки лепенки агитки,камо ли за избори.Знаех че си за самия пост,никога не си бил за гражданите.А дано мирясаш ама надали,лудоста си е лудост и то неизлечима!

Анонимен каза...

Уау,като прикътка кметицата Илиян,ще е първото доказателство,че тази жена си няма хал хабер от нещата,които са ставали в Троян.Груба грешка,с която ще плаща, но в последствие.

Анонимен каза...

Нема такова животно като Троянеца. Иван Хаджийки всичко е написал, аз какво има повече да плямпам като вас ? когато имахте избор правехте туршии и фасони, сега Троян бил обречен. Кякъвто народа, такива и политиците. И стига вече сте мрънкали, писва...

Анонимен каза...

Мисля че няма да е Ииян. Балев ще е май. Но да спрем да пишем, да почакаме още малко. Да видим този, който ще се продаде какъв аргумент ще измисли....

Анонимен каза...

И аз мисля като 12. То що мислите подадоха тая жалба? Като видяха накъде отива работата, решиха че като ще се продават на кило, по-добре да увеличат килата /нищо лично/:)))

Анонимен каза...

Не мога да разбера как хвърляте такива партенки! Та ВМРО бяха най-активните поддръжници на ГЕРБ! Давате ли си сметка какво говорите? Това е по-ку...нско и от Илиян да ги подкрепи.

Анонимен каза...

Спокойно, ще се поогледат и като не видят от къде може да има келепир, ще захванат нова песен. Виждали сме ги и преди в тази роля!

Анонимен каза...

Най-интересно ще е Милко Станчев дали ще влезе в коалиция с БСП? Не гласувах за него, защото след него е Шошкова. И все си имам едно наум за нея. От кога се извъди такава активна анти- каквото и да е!

Анонимен каза...

А, не е анти - каквото и да е. Само анти това което в момента не й е изгодно, без оглед на политическата окраска! Мастиката в гроба се обръща заради тези двамата! Подведоха ни, че те били единствените десни! Ще ги видим сега какви десни ще са!

Анонимен каза...

Десни са разбира се. На фона на полуумрялото СДС, какви да са?

Анонимен каза...

Кои бяха тия от СДС, накакво движение ли, що ли...бяха. Аааа.....а бяха, бяха...Нищо сега ще се преместят при тези дето са на власт. Мимикрията е в кръвта им. Някои ги наричат политически боклуци, може и да са прави.Аз мисля, че те не са политически боклуци а обикновени.

Анонимен каза...

Бъркаш ги 19 с ДСБ. Но то много ги сбъркахме на изборите, не си само ти. ДСБ са тези, които се очаква да преминат от крайно дясно към ляво - иначе казано да обърнат резбата! Станчев е 15-тият, който трябва на комунистите, за да си направят мнозинство. Вярвай ми, за да си оправи положението, той ще продаде всички нас, дето се заблудихме и му повярвахме!

Анонимен каза...

Абе и аз така чух. Ама дано да не е вярно, че иначе хептен ще доубие останалото на санитарен минимум дясно!

Анонимен каза...

Каква Шошкова бе 16 -ти, кви 5 лева? Бори се женицата с нокти и зъби за общински съветник или нещо в някой партия. Може да има акъл колкото на врабче, но амбицията която има е огромна. Не едно на ум трябва да имаш за нея, а 5 наум. Комбинацията при нея между лакомия и простотия е ужасяваща и очаквай всичко да направи защото това е в личния и интерес. Нали преди време рева като вдовица за х...., за една брезичка на ул. Мизия. Търсеше изява и публичност. Изобщо не и дреме за дървото което някой идиот отряза. Кви 5 лева, 16 -ти, ква Шошкова?

Анонимен каза...

А, дано, ама надали.... Нали видя какво стана миналата седмица. Милко се покри в дън земя! Не излезе да заяви ясно, че е срещу столетницата. И сега неговото мюре Бойко като се изтъргува, всичко ще си дойде по местата.

Анонимен каза...

Ей, народе, к'ва я свършихме???? Мълчете, дано да не е вярно, че срам, срам, срам......

Анонимен каза...

Стига сте се хабили. Няма никакъв смисъл. каквато и да сме я свършили, чакат ни 4 години самота.... А народа е много късопаметен... До другите избори ще е забравил и пак ще се връзва на голи обещания и агитки!

Анонимен каза...

2-ри много, ама много неподготвен се изказа!

Анонимен каза...

Боже, боже ... колко заблудени писатели имало тук. Опс.. ГЕРБ-исатели опяващи загубата. На крив..., кривото му виновно :)

Анонимен каза...

Koй за кого гласува на тези избори:
възрастните хора (над 60 години)
58%-БСП
42%-ГЕРБ

между 31 и 60 години
57%-ГЕРБ
43%-БСП

между 18 и 31 години
62%-ГЕРБ
38%-БСП

в селата
58%-БСП
42%-ГЕРБ

В София
62%-ГЕРБ
38%-БСП

завършилите висше образование
60%-ГЕРБ
40%-БСП

малките градове
54%-ГЕРБ
46%-БСП

завършилите висше образование
60%-ГЕРБ
40%-БСП

гласоподавателите с основно образование И НЕГРАМОТНИ:
67%-БСП
33%-ГЕРБ

Къде сме ние??????

Анонимен каза...

За БСП са гласували хората с ниско образование, хората от селата, хората над 60 години.
За ГЕРБ са гласували хората с висше образование, хората от по-големите градова, младите хора.

В чужбина съответно за Калфин гласуват изселниците от Турция,
а цяла централна и Западна Европа и Северна Америка предпочитат Плевнелиев.

Анонимен каза...

А някои от "феновете" на ГЕРБ се гримират, нищо че се водят по пол-мъже...

Анонимен каза...

Простено е на младите да незнаят, и да грешат. Животът е пред тях и той така ще ги ушмули, че ще забравят къде са били и на къде са тръгнали.Мило млади хора, когато вземате страна по политическите въпроси в града и общината и най-вече да изказвате позиции в защита на този или онзи или да нападате и то много груби други, попитайте по старите, които са били свидетели на по-предни събития и познават повече хоратав този град.На този млад човек,№22 който казва, че семейството му е пострадало от комунистите, а сега яростно защитава кликата на Акимов и страда за провал и, му препоръчвам много внимателно да прочете кой и какъв е Акимов поместено под номер 37 "Донка Михайлова -новият кмет на Троян".Този коментар беше поместен преди месец и половина, вероятно да светне по-младото поколение и вчера някой отново го е сложил за тези ,които не си го спомнят или имат къса памет.Млади човече, да бе попитал родителите си.Те вероятно имат спомени от хората работили в Градският комитет на БКП -Троян.Мичо Генковски- зам секретар на БКП,Сашо Данков- зав. селскостопанският сектор,Йордан Данков и Минко Акимов - членове на Бюрото на БКП, Ичев -/бащата на сегашният шеф на полицията -завеждащ партиният кабинет и т. н.всичките се потаиха 15 години и никой не чуваше за тях. Сега им дойде отново времето и се завърнаха на бял кон,, но богати и лошо пребоидисани, щото червеното около опашката , ушите, устата и корема не го е хванала боята, та си личи истинската.Не тъжи за тях.След време ще се появят или синовете им или внуците им и битката за големия комат ще продължи.Остани си съсздраве и си гледай учението.Дано пък настъпят някакви промени сега.Тази жена поне не си смени партията,и е прозрачна с думите и действията си за сега.Тя е представител на младите хора от 89г, които изнесоха промените и си свериха часовниците с европейските. Има време да и даваме оценка.Нека да почне да работи.

Анонимен каза...

Като подкрепа на горния пост (31), ще добавя, че поведението на местните велможи от ГЕРБ доби сталинистки облик:Който не е с нас е против с нас!
Всички които не харесват ГЕРБ, заради мутризацията и наличието на споменатите господва в поста на 31-ви, са наричани комунисти, цигани,турци и прочие...

Анонимен каза...

Пъдарски и Милко Станчев се продадоха на БСП. Естествено за местенцето на Пъдарски. Тази мижитурка ще продаде душата си за власт. Срам ме е, че гласувах за тях. Но ..... Ще се наложи да почакаме 4 години.

Анонимен каза...

До 28. Ние в Троян сме малко по-различни на тези избори. Поинтересувай се, направи малки изчисления и ще разбереш че не е както ти изнася.

Анонимен каза...

Абе 28 ми, какво насаждаш ти с написаното от теб? Какво да правим 60 годишните си родители, да ги заровим живи ли? Ти няма ли да ставаш 60 годишен? И да ти изнася вота и да не ти изнася, това е положението. Хората са го решили и не си ти човека който ще казва кой е крив и кой прав. Пожелавам ти да доживееш до 60 години и тогава да дойде един идиот като теб и да ти каже че си ненужен, неграмотен политически и изобщо не трябваш на обществото, и е желателно по най-бързият начин да се отправиш към последното си местообитаване/ в прав текст се нарича-гробища/. Не те ли е срам?

Анонимен каза...

Боже, боже, колко мъка има в България! - Разбирай простотия и злоба! Затова сме на това дереджеее, много злоба. България никога няма да се оправи!

Анонимен каза...

Не им стигна всичката помия, която изливаха по време на кампанията по всички фронтове,не им стига, че седмицата преди балотажа ръсиха толкова много обиди и глупости, та снатаха смешни.
Там на кръстовището на Вила Вана, дето сте се заврели няколко копеленца и агонизирате заедно с мумията Акимов и двата урода Данкови!
Замълчете веднъж и завинаги, а такива непрокопоснаци като Ангел Русев и Йоан, е хубаво да бъдат бити с камъни кой къде ги срещне!

Анонимен каза...

32-ще добавя, че поведението на местните велможи от ГЕРБ доби сталинистки облик:Който не е с нас е против с нас!
Всички които не харесват ГЕРБ, заради мутризацията и наличието на споменатите господва в поста на 31-ви, са наричани комунисти, цигани,турци и прочие...

Тук е редно само да припомним ,че въпросните велможи станаха такива и не без помоща и по времето на Дилян Енкин ,а не през последните 4 години.Така ,че в схемата се променя само посоката на парите от рушвети и комисионни.Просто те се опитаха да изолират Енкин щото стана много лаком ,но сега ще си платят двоино и с лихвите,просто не са си и мислили ,че ще им изиграе такъв ход.

Анонимен каза...

Хора, дайте малко да намалим тая агресия и простотия,малко по нормално да разсаждаваме по каквито и да е въпроси за да може който чете писаното във форума да не става пишман,че е влязъл в този сайт,а да може да извлече някаква реална представа по дадена тема.Пишите едно и също и преди и след изборите,Донка била комунист а Минко не е,айде малко по реално да гледаме на нещата.Който каквото трябваше си го получи и само времето ще покаже дали е било за добре или не

Анонимен каза...

Специално Марин Радевски стана такъв по времето на Енкин, но въпреки него! Единствено може да му се търси нещо, че купи фалиралата фабрика Мебел, с което всъщност я спаси. Да припомням ли кой я фалира? Може би трябва всички които сега плачат да вземат да идат да търсят работа при ПАРТИЙНИТЕ ДИРЕКТОРИ. Ама няма как, щото където са били партийни директорите, отдавна фабрики няма.....

Анонимен каза...

40-ти не си прав. Владо Хаджийски също тръгна като комсомолски секретар, а е успешен бизнесмен.

Анонимен каза...

охаахахахахаааааааааа
чухте ли най-новото :Училищата ще имат уроци по турски език след 8 класссссссссс
всеки език е богатсво

Анонимен каза...

Те в БСП,ако разчитат на такива бизнесмени,като Владо Хаджийски с 10 работника и почти пред фалит не ми се мисли какво ни чака.

Анонимен каза...

Я зе сам неграмотен,ама си зех 100лева за гласа,ние 7 цовека вийй смятайте.Зачертнах Анчо балчО.Убища и тока да плати
хахахахахахааааааааааааааааааааа
муци -ром от балабанския завой

Анонимен каза...

35 -Абе 28 ми, какво насаждаш
Нищо ,това са ОФИЦИАЛНИТЕ резултати от изборите:):)

Анонимен каза...

Новият КМЕТ заявява при среща с народа:
- Ние ще се оправим за 800 дни…
Радост, аплодисменти.
- А ние? - неуверено промърморва глас откъм народа. :):)

Анонимен каза...

33. Анонимен каза...
Пъдарски и Милко Станчев се продадоха на БСП. Естествено за местенцето на Пъдарски. Тази мижитурка ще продаде душата си за власт. Срам ме е, че гласувах за тях. Но ..... Ще се наложи да почакаме 4 години.

Най-древната професия - проститутка.
Втората древна професия - крадец.
Третата древна професия - политик - резултат от естествената симбиоза на първата и втората.

Анонимен каза...

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕНННННННННННННКККИН ОТНОВО НА ВЛАСТ

Анонимен каза...

муци -ром от балабанския завой,
нии пък зачертахме кака Доца.Тя ше въ опрай най после.Само ше ги сънувате Диди Екин,Мими Аки и Анчо балчО дето ви плащат тока,че и по 100 лева на цовек ви дават.

Анонимен каза...

В библиотека влязъл човек и попитал:
- Имате ли книгата "Комунизмът през 2011 година"?
Библиотекарят отговорил:
- Търсете я в раздел "Научна фантастика"!

Анонимен каза...

Оле, вярно е! Милко Станчев ни е продал! Милко, ако поне мъничко мъжко има в теб, поне се изправи и поискай прошка от избирателите си!

Анонимен каза...

Чета простотиите ви и си мисля... Този бил комунист, онзи бил комунист... Ами то преди 22 години други почти нямаше. Ако искаш да вървиш напред и нагоре, ставаш комунист. Иначе си оставаш в калта, или на струга.

На 44 години съм. И бях чавдарче, пионерче и комсомолец. Защото нямах друг избор. А в казармата не помнех имената на политбюро.

И още нещо се замислих - за кой бих гласувал? За човек под 40 години или за по-възрастен. И честно казано бих избрал втория. Защото възрастта предполага повече житейски опит. За да избера по-младия трябва да го познавам лично. Ама то с лични познанства не се става кмет на община.

И другото нещо - виждате ли някой със силен бизнес да си зареже бизнеса и да стане кмет? Аз не го виждам... Значи за кмет трябва човек без сериозен бизнес, но с положение в обществото.

Та хайде да съберем трите - колко са хората над 40 години, постигнали някаква обществено положение и не са били членове на партията-майка?

Отговорете си сами... И останете си със здраве...

Анонимен каза...

Аз харесвам коментара на 52-ри !

Анонимен каза...

52-ри, не става въпрос кой бил комунист, кой капиталист. Става въпрос кой какво предлага като политическа платформа и като личностни качества. Не може само с едното, защото се получават смешни работи.
Ето, сега ще имаме общински съвет, в който в коалиция ще бъдат: БСП с ДСБ, ДПС с Атака! За какви политически платформи говорим? Крайно дясно с ляво, анти ДПС с ДПС? За личностни качества пък просто не ми се мисли! Да ясно изразени са: продажност, безидейност, незачитане интересите на собствените ти избиратели, политическо хамелеонство!
Като си на 44 години, трябва да си видял достатъчно. Невъзможно е да си мислиш, че БСП може да предложи нещо което да доведе до положителна промяна за Троян. За личностните качества на Донка Михайлова нищо не знам. Но дори да ги има, само с тях няма как да стане. Затова, в интерес не само на нас, но и на родителите и децата ни - дано не умре съвсем града!
Ако си говорим откровено, тези дето се готвят да го управляват, жална им майка с толкова продажници около тях. Утре някой ще даде по-добра цена на Милко Станчев и той ще се завърти като вентилатор! За Пеевски да не говорим!
В моето семейство сме с различни политически окраски. Ще ти кажа как гласувахме: аз за ДСБ и Пъдарски, жена ми за БСП, дъщеря ми за Атака, че Пеевски обещал да изгони циганите от Троян. На втори тур подкрепихме - ние с дъщерята ГЕРБ, жената каквото си знае. Ние с дъщерята се караме непрекъснато с майка им за нейната ориентация, но знаеш ли, че сега единствено тя не е разочарована? На мен ми иде главата да си откъсна! Още в понеделник Пъдарски отишъл в общината и открито заявил, че той ще е пак секретар! Това значи, че е продал всички нас, които му повярвахме, че е десен. Аз все се съмнявах, като знам че по принцип предател човек си остава за цял живот, но реших да рискувам.
Та сега ме е срам да кажа за кой съм гласувал, защото хората ме познават като десен. Затова и съм анонимен, то всички дето гласувахме на първи тур за него ще си останем анонимни още дълго време....

Анонимен каза...

54 То за Пъдарски се пописа доста мисля в този форум,ама кой да чете.Дано поне Донка да чете и да се вслуша какво е съветват хората.Много точни съвети има ,но не съм сигурен ,че ще има сили и смелост да се противопостави на партията която е издигна и финансира за да е сега кмет,още повече да ги приеме и приложи.Дано не съм прав.

Анонимен каза...

54-ти, аз съм 52-ри.

Не съм казал че БСП ще промени с нещо града ни. Ако са искали - имаха 12 години тази възможност. Не съм нито десен, нито ляв. Винаги съм бил безпартиен, клонящ към дясното. Но не онова ултрата а по-скоро към центъра.

Но съм разочарован и от едните и от другите. На първия тур не гласувах. На втория гласувах за ГЕРБ. Мисля че това беше по-малкото зло. Поне за следващите 2 години. А предполагам и след тях. Освен ако не ни налегне твърде много задълбочаващата се криза.

И заставам зад думите си за изписаното за комунисти и т.н. Просто прочети (или си припомни) мненията през последните 2-3 седмици.

Това което написах, го написах с цел да се замислят хората, че дефакто ние нямаме кой-знае какъв избор. Вероятността да ни управлява някой бивш член на БКП е по-голяма от тази да бъде някой друг. И това лично за мен не е проблем, стига този някой да си върши работата...

Според мен основната грешка на Акимов беше че не се очисти от една купчина хора които не работят както трябва. Хайде, ако ги махне в началото ще кажат че прави чистка. Ама след това?! Поставяш задача, като не я изпълнят - наказание. Има си етапен ред. Така или ще се работи, или вън. Познат ми каза че преид време отишъл в инфоцентъра, и на гишето му кзали да изчака че и четяли хороскопа за деня (служителката на гишето го познавала в интерес на истината). Но същияв човек ми каза че в Община Стражица положението е коренно различно. И нещата се случват много бързо и лесно. Не като в Троян...

Познавам и общински съветници от бившия вече нашенски парламент, и хора които имат нещо общо с общината (разбирай бизнес). И едните и другите са професионалисти (за общинските съветници разбирай че са такива извън общината). И едните и другите са на моето мнение за хората които трябва да си идат. А и аз самия съм се сблъсквал с това-онова в тази институция.

И често се сещам за вица на Генади Маринов че там сутринта не гледали през прозореца, за да има какво да правят следобед...

А колкото до това кой какво предлага като политическа платформа... Не мисля и че това е най-важното. По-важно е да предлага неща които може да изпълни. И да знае как да ги изпълни.

И двамата основни претенденти доказаха че ако не лично, то поне чрез щабовете си могат да поддържат присъствие в интернет.

В седмицата преди балотажа се канех да попитам Донка Михайлова на страницата й във Facebook как смята да постигне обещанията си, но не ми остана време от ангажименти.

Не е късно и сега - предполагам ако не тя, то някой от обкръжението й ще прочете този пост. Нека да напише на страницата си конкретни стъпки какво смята да прави. Нещо като план. И да си поддържа страницата, за да можем да влизаме там и не само да виждаме с кой се е здрависва, но и какво е обещала да направи и да си правим справки дали го прави.

Хайде да видим като ще бъде близо дохората и ще се допитва до тяха дали ще го направи. Аз си мисля че по-скоро няма да стане.

Така че г-жо Михайлова - един гражданин Ви предизвиква. Започнете още сега. Преди да сте стъпили в длъжност. Гражданството на Троян очаква действията Ви.

Анонимен каза...

"Така че г-жо Михайлова - един гражданин Ви предизвиква. Започнете още сега. Преди да сте стъпили в длъжност. Гражданството на Троян очаква действията Ви."
Е те това не може и не трябва да става. Кметът на Троян става кмет, след като се закълне пред Общинският съвет. Несериозно е да бързате 56 ти като муле пред майка си. За стойностни дела се изисква подробно и задълбочено проучване, обстойна оценка на обстановката, анализ на съществуващите нередности, необходима е ясна визия и стратегия за решаване на проблемите и чак тогава действия за осъществяване на действия и то последователно методично и едно по едно. Вие какво мислите, да се подходи основно урбулишката ли? До сега търпяхте Акимов, а сега "юруш на маслините". Не става така! Аз обаче без да подкрепям БСП, вярвам на Д. Михайлова и ще видите, че може 5 неща да направи, но ще са изпипани както трябва?!.
И стига сте се делили на комунисти и антикомунисти. Хората са два вида. Едните стават, дреугите не! Като при мъжете бе братя и сестри троянци!
Мъжете са два вида - едните са с 20 пръста и има едни други, които са малцинство - с 21 пръста. Това е!!???!

Анонимен каза...

След рухването на тоталитарния режим един големец отишъл заедно със сина си на гости на властващ диктатор.
Още при влизането диктаторът поздравил високо:
- БКП!
Големеца отвърнал на поздрава:
- ДКМС!
Гостували що гостували и си тръгнали. Като се отдалечили, синът учуден попитал баща си какво означават тези инициали БКП и ДКМС.
Бащата обяснил:
- БКП - това е "Бягай крий парите", а ДКМС - "дреме ми на капата, мойте са скрити".

Анонимен каза...

Съгласен, 56,
То най-голямата грешка на Акимов беше, че не изчисти средния ешелон. Само че, аз съм малко по-стар от теб и знам, че комунистите чистят всичко, що не е тяхно. С изключение на тези, дето са се спазарили да се продават. Така, че сега чистка ще има, само че ще е не на база кадърност, а на съвсем други основи.... Дано да не съм прав.
Ти, като по-млад човек, си си по-осъвременен. Не се тревожиш за идеи и политически платформи. Ама аз съм по-стар човек и помня ясно комунизма. Сигурно е възрастова деформация, както и деформация от тоталитаризма, но не мога да си представя, че някой до днес ще бъде с едни идеи, а от утре с други! Мен лично ме измамиха, защото смятам, че гласуването е мой дълг. И като чувстващ се десен, гласувах за такива, които считах за десни. А сега разбрах, че Пъдарски, Милко Станчев, Мариела Шошкова, са се спазарили с комунистите! За това си се срамувам, ама нямаш представа как!

Анонимен каза...

57-ми, аз съм 56-ти. Хайде да помислим от по-различен от твоя ъгъл.

Казваш така: "Е те това не може и не трябва да става. Кметът на Троян става кмет, след като се закълне пред Общинският съвет."

Има ли вариант ако не се касират изборите, кмета да не се закълне? Не съм запознат със закона, но предполагам единствените са ако нещо му стане и не може да изпълнява длъжността и ако се откаже по някакви си причини. Иначе просто се заклева и от избран за кмет си става кмет.

И после казваш: "Несериозно е да бързате 56 ти като муле пред майка си."

Аз даже казах че съм закъснял. Защото според мен това е трябвало да стане още на ниво кандидатура за кмет, не след като вече е избран кмета.

И продължаваш: "За стойностни дела се изисква подробно и задълбочено проучване, обстойна оценка на обстановката, анализ на съществуващите нередности, необходима е ясна визия и стратегия за решаване на проблемите и чак тогава действия за осъществяване на действия и то последователно методично и едно по едно."

Безспорно си невероятно прав за проучването, визията и стратегията. Само че тези неща е трябвало да станат ПРЕДИ да се кандидатираш за кмет. И евентуално да си ги доизясниш в предизборния период. При среши с гражданите например. Останалото е демагогия. Защото се получава така: Аз не познавам обстановката, ама ще взема да се кандидатирам за кмет, и ще обещая едни неща, пък после ще видим дали и как ще ги изпълнявам. Ако изобщшо мога да ги изпълня де. Ама то на кой ли му пука. Нали ще са ме избрали за кмет...

Следващ цитат: "Вие какво мислите, да се подходи основно урбулишката ли?"

Не си мисля така, но си мисля че има начин. Казваш съгласно еди какви си мои познания за фактическата ситуация еди къде си, смятам да реша проблема по този и този начин. И ако се окаже че разузнаването или информацията ти не е вярна, все някой ще ти бъде каже че фактическата обстановка е по-друга...

И за последно: "До сега търпяхте Акимов, а сега "юруш на маслините". Не става така! Аз обаче без да подкрепям БСП, вярвам на Д. Михайлова и ще видите, че може 5 неща да направи, но ще са изпипани както трябва?!."

Ние търпяхме и Енкин 3 мандата. И не съм 100% сигурен, но много е възможно на някой от изборите аз също да съм гласувал за него. И това не е юруш на маслините, а подтикване на г-жа кметицата да използва медията която включи в предизборната си борба и след като спечели изборите.

За разлика от теб аз все още не вярвам на г-жа Михайлова. Все пак знам приказката да не се радваш на ново прасе, че не знаеш каква свиня ще стане... Силно ми се иска обаче да излезеш прав и да направи нещо, (но с уточнението) не за себе си или за хората които я издигнаха, а за града.

Анонимен каза...

56 Хайде да видим като ще бъде близо до хората и ще се допитва до тях дали ще го направи. Аз си мисля че по-скоро няма да стане.
И аз така мисля,по цял ден е гледам с главният си консултант Енкин движи,всеки ден заедно само двамата на обяд,а той мразеше да се допитва и да му дават селяните дето го избираха наклон на оная работа .

Анонимен каза...

Напълно те подкрепям 60-ти:
"За разлика от теб аз все още не вярвам на г-жа Михайлова. Все пак знам приказката да не се радваш на ново прасе, че не знаеш каква свиня ще стане... Силно ми се иска обаче да излезеш прав и да направи нещо, (но с уточнението) не за себе си или за хората които я издигнаха, а за града."
За разлика от цитирания от теб и от теб самия, не вярвам, че нещо хубаво ще стане от този избор. Не е проблема, че не познавам Донка Михайлова. Проблема е, че познавам всички останали, които сега са в общинския съвет. БСП има 10 съветника. До 15 им трябва да купят де що има единички и двойки съветници. А те всичките са декларирали, че стоят в дясно /без Сираков, за него се знае, че е с тези, които дават/. За да се изтъргуват ще искат майка си и баща си, защото нали се сещаш, че това ще е лебедовата им песен, след като си предадат избирателите. Ще гледат да вземат като за последно максималното. Всеки път, за всяко решение мерзавците ще искат по нещо. И това нещо ще е откъснато не от нечий личен джоб, а от джоба на Общината, от теб, от мен, от всички, който плащаме данъците си. Отделно, за да се угоди на сиромашко-циганския електорат, ще трябва да се правят проекти не по регионално развитие /улици, паркове и др./, а по човешки ресурси /безработни, интеграция на малцинства и др. подобни/. Изискуемото съфинансиране с течение на годините става все по-голямо. Пак от нашия джоб.
Реално, на мен не би трябвало да ми пречи особено, поради спецификата на занаята ми. Но нещо не ми е добре, като ги прехвърлям тези неща в главата си.

Анонимен каза...

До 60 и 62, аз съм 57. Съгласен съм с гледната ви точка. Но:
1. Де юре, избраният кмет става кмет след клетвата.
2. Дори и новият кмет да е мислил и да има стратегия за управлението си, вне сте ли съгласни, че е необходима първо да се запознае с действителното състояние на общината и тогава да започва?
3. Аз за разлика от вас давам вот на доверие на г-жа Михайлова. Който и да е кмет се нуждае първо от подкрепа и доверие, а не от съмнение, притеснения и бързане. Разбира се този вот няма да е безкраен, нали?

Анонимен каза...

Вота народа троянски го е дал на изборите. Донка Михайлова няма нужда от окуражаване, тя не е малко дете. Толкова е вряла и кипяла в политиката, че с абсолютна сигурност изобщо не обръща внимание на хората /извън необходимото преди изборите/. И изобщо й е все едно в момента какво мисли гражданството. Пукаше й преди изборите. Казвам го без лоши чувства, това е реалността. Сега такова яйце й се пече на ...., че последно я е еня за мнението на целокупното троянско население.
За съжаление обективните фактори, които изброих, са си там, при нея, в нейния кокошарник. При нея обаче лисиците са вътре, защото са поканени. И всеки път, когато не им дава каквото си искат, ще й ядат кокошките.... Да му мислим ние, които трябва да бачкаме, за да се осигурим някакъв приход, който те да разпределят по начин, угоден на основната маса от избирателите им!

Анонимен каза...

До 57.

Както го написах по-горе - не съм съгласен. Не можеш да тръгнеш да правиш нещо, без да ти е ясно какво ще правиш. Поне в малко повече от основни насоки. Както го казах (пак по-горе) - другото е демагогия. Мразя политиката. Иначе като нищо на следващите избори ще се кандидатирам за кмет. С програма:

- 10 000 НОВИ работни места. Пускам Елма и Машстрой и каквото ти дойде наум. Удвоявам (като минимум) производството на Балканфарма, Рико Стил, Калинел, Елматех.
- за първата половина на мандата - 47 нови инвеститора, всеки с поне 567 милиона лева инвестиции. През втората половина на мандата - Aplle, Microsoft, HP, Dell, Samsung, Indesit, Bosch и други - със развойни звена на територията на общината.
- газ, до всеки двор
- Metro, Lidl, Praktiker, Mr. Bricolage, Техно-каквото се сетиш, Била и всички други вериги - и те са тук
- пълно преасфалтиране на града
- ромите - извън общшната
- кравите и конете - вън от центъра
- всеки ден - приемен ден
- болницата - с безлимитен бюджет
- намалям данъците с 50%, а ако прилегне - изобщо без данъци
- очиствам се от ненужните хора в общината.
- бързо обслужване на гражданите и всичко на едно гише. Пускаш документите, сядаш в общинското кафе където те черпим с едно кафенце и докато го изпиеш - документите готови.

Да продължавам ли? Още от сега ме бройте за кандидат за кмет. И то мисля - силен. Ама от сега казвам - никой да не ме пита как ще го направя. Аз си знам, а като незнам - като стана кмет ще проуча детайлно ситуацията и ще видя дали, какво по-точно и как мога да направя.

А това за деюрето - махни го. В аспекта на малкия ни спор тези неща кмета ТРЯБВА да си ги знае и насън да го бутнеш - да става и да ги декламира. А вече като стане твоето ДЕЮРЕ - трябва да започне да ги прави.

По въпроса за стратегията - написал съм го по-горе. Но ще ти дам пример. Програмата ми е такава: Доколкото знам, от данък тротоарно право (или друг данък - избери си ти), в общината влизат Х лева данъци. Ако оптимизираме щата на общината (и/или общинските фирми), можем да намалим този данък с 50%. Ставам кмет, ама се оказва че този данък не е Х лева, ами с с 20% по-малко. Ами коригирам си обещанието поради тази причина и ще намалим данъка не с 50 а с 30%... Но съм казал какво и как смятам да правя. Променям само количеството, на база по-ясна информация и детайлно запознаване с обстановката...

Иначе за вота на доверие си прав. Обединяваме ли се около мнението че 2 часа са й достатъчни на г-жа Михайлова? (Това за 2-та часа в кръга на шегата разбира се)...

Анонимен каза...

Еми,аз ти викам контра на думите, и те правя "валат" с тая програма.От там записвам двойно повече точки!Ела ми на коза!

Анонимен каза...

Аз пък ти казвам че си плагиат и те отлюспвам ;-)

Анонимен каза...

Сред океана от простотия, перчене, пулене, комплексарщина, напъни и истинско насиране - двама интелигентни спорещи. Невероятно.
Навсякъде страсти, пристрастия...
Наистина има можещи и неможещи. Но можещите трябва да са и искащи. И да са добронамерени, а не мръсници.
Толкова години търсим месията да ни оправи и всеки ни "оправя". Народите, които живеят добре не търсят месията. Те са се научили да контролират политиците.

Анонимен каза...

Г-Н 65ти забрави най-важното в страгеята ти за кмет:ЗАБРАВИ РОМИТЕ И ДПС ,без тях кмет няма запомни
мутИ -ром от балабанския завой

Анонимен каза...

Ех мутИ, мутИ... Ако се напъна да изгоня ромите, мисля че ще спечеля с поне 80%. Просто защото за мен няма да гласуват единствено ромите...

Разирш ли, Бате?! Или да науча ромски и да ти го обясня?

Анонимен каза...

Разбрах,кмете успех след 4г,имаш подкрепата на балабанския завой
хахахахаааааааааааааааа..........малкото камъче обръща каруцата..започнаха ли строежа с архитект Пенко Терзиев

Анонимен каза...

68 ми, аз съм 57 ми. Това което споделяте е напълно вярно! Вярно е, че трябва освен да можеш и да искаш, но тук проблемът се задълбочава неимоверно много, тъй като един интелигентен, можещ и читав човек, обикновенно не се впуска в бълвоча наречен власт. В редиците на управляващите на всякакво ниво сега в родината ни липсват основно държаници.
В политическата и избирателната ни системи обикновено най - лесно проникват нечестивците, под формата на мними демократи и фалшиви човеколюбци.
Как да се справи Д.Михайлова при такава конфигурация на местния парламент.
Ето днес в Ловеч на Казанджиев, председател на общинският съвет е опонента му от ГЕРБ. При такава ситуация който и да е кмет не би се справил по никакъв начин. Иначе лесно е да се каже този такъв, онзи онакъв, но важно е да се замисляме и да анализираме правилно. За сега това е! Със здраве!

Анонимен каза...

Ето днес в Ловеч на Казанджиев, председател на общинският съвет е опонента му от ГЕРБ.

Сиреч всичко у нас е фалш,ГЕРБ и БСП са си от една порода и всичките препирни около изборите са един голям цирк за пред народа та да бъдат изхвърлени всички други опоненти.То в Ловеч кмет отдавна е Гриша Ганчев ,Казанджиев е послушник.Интересно нашета любима кметица кой ще е командва ,засега се очертава Енкин,поне на местно ниво,тъй като от няколко месеца са като сиамски близнаци двамата.Абе на Дилянката да му дадат да управлява парите по проектите от европейските фондове стига ,ох майко мехлем на рана.

Анонимен каза...

Не се вайкайте братя, просто синьо червената мъгла ни е обхванала изцяло и то за да не виждаме нищо и да се оправдават взаимно кое, как и защо не може да стане, а и .........сега най върви прословутото "Сега е криза, не може, какво искате вие"? А тази криза аз поне от погледа на моите съзнателни 50 години не ни е пускала, ама изобщо. Все няма, все ниски заплати, винаги прецакани са обикновените хора и искат народа да си плаща честно данъците. Ами няма да ги плаща, защото държавата не е адекватна, в много случаи некоректна и не изпълнява своите задължения към поданиците си, но иска ние да сме на свой ред преди нея коректни. Е как да стане това? Той този народ колкото и да е "овчи" скоро ще рипне, въпреки че е робски.

Анонимен каза...

Древен мъдрец е казал, " ако нещо не ти е ясно -проследи парите".Та към номер 40-сти гореща препоръка да ги проследи-парите.Мръсните! НАРОДЕ ????

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |