След кметската среща на Беклемето

* Равносметката - животът в селата продължава да бъде труден, непривлекателен и несигурен * Пожелания за толерантна предизборна надпревара, честни избори и успех
Местни избори 2011
КМЕТОВЕТЕ на населените места (селата) в община Троян на 16 и 17 септември се събраха на общинската база на Беклемето, за да направят равносметка за работата си през изтичащия мандат 2007-2011. Общо бе мнението, че въпреки желанието и проявеното старание от страна на представителите на местната власт, през последните години в троянските села няма видима тенденция в посока на значителна промяна към по-добро. По редица причини от национално и наднационално равнище животът в селата продължава да бъде труден, непривлекателен и несигурен. Беше отчетено, че повече от 20 години няма адекватна държавна политика за българското село и не е направено нищо за създаване на работещи стратегии за развитието на селата в планинските райони.

СЪС ЗАДОВОЛСТВО беше отбелязано, че много добрите взаимоотношения между кметовете - представители на различни политически партии, са се утвърдили като трайна тенденция в община Троян; подобни са и отношенията с представителите на общинската администрация.

НЯКОИ ОТ ДОСЕГАШНИТЕ кметове на населени места ще участват и в предстоящите на 23 октомври избори за местна власт. В предизборните състезания освен с личните си качества те ще се явят и с придобития управленски „капитал” - познаване проблемите на селата и хората, натрупаните познания и опит, контактите. На раздяла присъстващите си пожелаха по-добро бъдеще за всички тях и селата им, толерантна предизборна надпревара, честни избори и успех (общо 21 на брой са селата в община Троян, като само 9 от тях са кметства с над 350 жители и ще си избират кметове, останалите са кметски наместничества, където управниците ще се назначават от общинското ръководство – бел. Т21).

От участниците в срещата

15 коментара:

Анонимен каза...

Мъка, мъка...само мъка по тея ширини. Всеки да гласува по съвест, но моята вече е направо раздрана от всичката тая погнуса и лицемерщина!

Иван каза...

Трябва да си голям "гьон сурат" за да се снимаш с хора пред които си отчел, според статията, че "...няма видима тенденция в посока на значителна промяна към по-добро","...няма адекватна държавна политика за българското село...". Да ама си имал голямото желание?!!! И нека си спомним Хайтов: " Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто да го направиш". При лицето Акимов ще си останем само на първо.

Анонимен каза...

Като гледам тази снимка ме обзема УЖАС.Двамата нещастника от ляво и дясно на дамата в оранжево се казват Иван Бочев Драголов,а другият Минко Акимов.И единия и другия утре да ги пребиеш,ще им е късно.Ако ги сложим и двамата на един кантар няма да мръднат и милиметър,по наглост,некадърност,корумпираност,отмъстителност и не на последно място простотия.Уважаеми съграждани,разберете едно просто нещо,ТРЯБВА да гласуваме ПРОТИВ такива тикви като тия двамата нагаждачи който не ги интересува абсолютно нищо освен власта.Погледнете на 22.09.2011г. какъв безсмислен УЖ ловен събор направи на Къпинчо другаря Акимов-100% предизборна тъпотия,на фона на бедния троянец.Взе та покани Ку-ку Бенд да свири.Питам от кои пари плащаш на тия скъпи музиканти? Уж било годишнина от създаването Ловното сдружение-114 години нито е юбилей нито боже господи,просто си правиш предизборни сбирки като мислиш,че никой не се сеща.Какъв е тоя празник на сливата през септември,а не когато се чества през месец октомври??? Нека всички да преценят трябва ли да търпим такива изроди да ни управляват още четири години.

Анонимен каза...

Ако и сега с.Бели Осъм изберат за кмет този хамелеон Иван Бочев,ще излезе,че е в сила приказката-"какъвто кметът такова и селото",направете си изводите сами дали заслужава тази кратуна да ни се подиграва още четири години.Пази Боже и не дай простотията да ни ръководи.

Анонимен каза...

Абе Акимов докога ще си прави кампанията с нашите пари - то не бяха буквари, то не бяха ловци, то банкети на кметове също. Наглец. Ама ние сме за бой - че си мълчим.

Анонимен каза...

3-ти, сигурно всяка година прекаляваш със сливовата на празника, та не си спомняш през септември ли е, през октомври ли.
Да те светна, че през октомври е празника на града, а не на сливата.

Анонимен каза...

Голямо натискане на Иван Бочев да го номинират от ГЕРБ за кмет на Бели Осъм, че то не остана партия през която да не е минал.Нищо че кокала е оглозган и от общинското имущество почти нищо не остана, на Бочев още му се кметува.Полручаваш заплата, нищо не правиш, ползващ кабинета само по въпроси на ловната дружина - кого да изгоним, кого да прецакаме, гой да гони дивеча и пр.Ама нали са колеги авджии с Акимов -жална му майка на населението.

Анонимен каза...

Господин Акимов да отиде и да му напише акт

Анонимен каза...

Към 6-ти,никога не съм прекалявал с алкохола за да не си спомням.Просто давам пример,че Акимов си търси и най-малък повод да си прави предизборните тържества.Дали празникът на сливата или на града е септември или октомври няма никакво значение,просто грешката е моя,но само искам да кажа,че и февруари да са изборите комуниста пак ще намери повод и място къде да баламосва хората

Анонимен каза...

Немога да разбера в това село Б.Осъм няма ли кадърни и млади хора та са се оставили толкова години да ги управлява най-големият БОКЛУК в околията какъвто е гадината Иван Бочев.Никога не съм гласувала за него и няма и да гласувам.Предлагам да гласуваме за всеки друг,но не и за него.

Анонимен каза...

киметове,да си отчупешшш

Анонимен каза...

Особено този на втория ред най–вляво на втория ред видими са ,че се е снимал на бос крак без чорапи.:):):):)

Анонимен каза...

Те по Ломец нямат чорапи,,,,,,,,,,,,да не говорим за новия кметски наместник на Балабанско,за него без коминтар!

Анонимен каза...

"коментар"-простете за грешката

Анонимен каза...

Като погледне човек снимката на управляващите в Община Троян,срам да го хване че е българин. Ако Алеко Константинов" стане" от гроба,свят ще му се завие- бай Ганьо нищо не е пред тези на снимката.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |