Ебнево – 9 км

* Как трябва да викаме на жителите на селото – ебневени, ебневци или ебльовци?!

Без майтап

ТЕМАТА за пътните и всякакви други указателни табели в Троянско и изобщо у нас е голяма тема. Илюстрираща великолепно целокупния български хаос. И криеща по-дълбоки смисли, включително за корупционни практики (експерт по въпроса ни обясни, че един от „най-елегантните” и „незабележими” начини за крадене на пари от пътните ремонти е чрез указателните табели – бел. Т21). Но няма сега да коментираме този аспект.

ДУМАТА НИ Е ЗА ДРУГО – за якия майтап (понякога, както се казва, на гол задник), бликащ от крайпътните табели. Да вземем за пример джунглата от знаци, побити на култовото троянско кръстовище „Кози вир” (на входа на града откъм с. Орешак), което хвърля в смут и ужас всеки шофьор, попаднал сред това пътно недоразумение. Но не говорим за него, а за нещо по-дребно.

ЗА ГОЛЯМАТА СИНЯ УКАЗАТЕЛНА ТАБЕЛА, кипреща се от много време на високото (разклона) преди с. Драшкова поляна, където има широка отбивка и до късна есен продават пресни малини от близкия малинов масив. На въпросната табела е обявено, че „Ебнево” е на 9 км. Ясно е, че става дума за с. Дебнево, но от атмосферните и други (умишлени) влияния през годините и от безхаберното отношение на отговорниците за трасето и пътните знаци буквата „Д” в началото е изчезнала и китното троянско село се е сдобило с новото си неприлично наименование. Който не вярва, да иде и да види.

Т21

П.П. Изниква и въпросът как трябва да викаме на жителите на селото – ебневени, ебневци или ебльовци?!

13 коментара:

Анонимен каза...

Ебневци предлагам аз. Колкото до темата - какво ли вече може да ни изненада? Да се надяваме новата управа да е по-адекватна и отговорна!

Тихомир от Кози вир каза...

Жените ебневки или ебльовки?:D

Анонимен каза...

Ех,Генадий,ех,Генадий,май пак ще трябва да търсиш услугите на адвокат Кашъмов,без да ти го пожелавам?Да видим само кой този път ще заведе делото?"Ебневци емнаха Генадий"-как добре звучи,а?И пак Троян в праймтайма на БиТИВи-то..... АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Без коментар http://vbox7.com/play:5b8f6b6293

Анонимен каза...

http://troyan21-arhiv.blogspot.com/2009/08/blog-post_1952.html

Анонимен каза...

Много е хубаво,че 5-ти ни припомня това интервю на Акимов от 2007година,преди да стане кмет.Нека го прочете и той и сам да си отговори защо след два месеца вече ще си бъде най-обикновен пенсионер.

Анонимен каза...

Мъжете в Ебнево са ебанковци,който не е пожелал не ги е е..л , а жените са наистина ебливки като сливки

Анонимен каза...

Много интересно,супер,айде утре имам път към Ловеч,и ще спра да сложа на табелата на село Лешница едно "ке" отпред,да го отразите подобаващо! Какъвто градът,такива и новините,днес пак затворили улиците заради тъпите колоездачи,що не ги прекарват поне по крайречна да не задръстват и без това задръстения от бутафорни ремонти и пътни безумия град.И тези кавали ушевите,се пецнали на моста на "Елма",ама до джамията,да карат хората да обръщат щото главната била затворена,ми да бехте сложили един от другата страна на моста да не ги пуска да влизат по него изобщо уааа,кютуци недни,хрантутници.Ей за това никога нема да се оправим,оти сме тъпи като лимонадени капачки сите!

Анонимен каза...

EM/SI: Уважаеми Генадий Маринов, култовото кръстовище " Кози вир" е абсолютно безобразие от страна на община Троян.Закона за движение по пътищата е категоричен относно класовете на пътищата и организацията на тяхното движение. НЕ МОЖЕ улица/второстепенна/ или пътна връзка да е с предимство пред държавен третокласен път, който е част от републиканската пътна мрежа. Организацията на движението там е точно обратната. Аргумента на общината е, че има наклон и тежките камиони през зимата ще боксуват като им се наложи да спират за да осигурят предимство. Ще се опесъчава и почиства и въпросното кръстовище ще е приоритет. Това е решението.Пълна глупост е този довод и решението да има настоящата организация на движение, която не е съгласувана с КАТ Ловеч. Въпрос на време е там да има тежко ПТП с жертва. Тогава по пътя на регресията разследващия орган ще стигне до Кмета и комисията за организация и безопасност на движението. Въпроса ще му бъде простичък-ЗАЩО не е приложен закона. Някой ще го отнесе, но това няма да върне човешкият живот загубен там заради немърливостта и слугинажа на служителя в общината. Така че Генадий в статията само загатваш за това кръстовище, но там е заложен капан за човешки живот. Още една тема-ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ РЕМОНТИТЕ ПО ХРИСТО БОТЕВ И КРЪГОВОТО НА ПАЗАРА? Господин Кмете вече 2 месеца улица Хр. Ботев е разкопана и там не се работи.Защо? Това повече не може да се търпи! Снимковият материал ми е готов и го изпращам днес на БТВ и Господари на ефира. Г-н Кмете, след като не можеш да си накараш фирмата спечелила конкурса да работи ще се червиш пред тях, а на изборният ден не се учудвай, че резултата ти е слаб.

Анонимен каза...

А не е ли безобразие да отлееш 1 километър бетонен тротоар от Родопа до Кози вир,по който никой не минава?Всеки ден минавам с кола от там по няколко пъти и човек не виждам да ходи там пеш,с изключение зимата,когато циганите от Червянска лъка минават по висяция мост да ходят да крадат дърва оттатък пътя.Ех,кмете,ех,Акимов!Толкова ли нямаше къде да пръснеш предизборно тия наши парици?Че да беше попитал,бе,всеки можеше да ти каже поне 20 по-смислени начина да пръскаш недостигащите средства.

Анонимен каза...

Ебалници ще им ходи наи много.

Анонимен каза...

11-ти, определението-ебалници използваше Христо Калчев в книгите си-вулгарни романи за българската мафия. Тези от Дебнево не са такива хора. Мисля даже че ще се наскърбят и ще споменат близки твои роднини по първа линия, но по няколко пъти.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |