Мирослав Найденов дойде за „първата копка” в Шипково

*„Нека след като приключи този проект, Шипково да стане по-удобно място за живот и младите хора да се завръщат тук”, заяви министърът 
* 11-годишният Преслав Пелтешки разби бутилката шампанско

 „НЯКОИ НИ УПРЕКВАТ, че строим само магистрали. Ето че правим много и за селските райони. Само в Ловешка област имаме проекти за 80 млн. лв., като половината от сумите вече са изплатени“. Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов в петък (9 септември), когато бе направена първата копка за реализацията на интегрирания проект за водния цикъл на с. Шипково. „Нека след като приключи този проект, Шипково да стане по-удобно място за живот и младите хора да се завръщат тук. Пожелавам строителството да приключи качествено и в срок и заедно с кмета Акимов да прережем лентата догодина“, пожела министър Найденов.

ПРОЕКТЪТ е на обща стойност 3 млн. и 529 хил. лв. и се финансира по програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.) на Държавен фонд „Земеделие”, подкрепена от Европейския фонд за развитие на селските райони. Предвижда се реконструкция на водопроводната мрежа в селото (2652 м), доизграждане на канализационна мрежа (2447 м) и изграждане на пречиствателно съоръжение (2 модула за по 500 еквивалент жители). Изпълнител на проекта е софийската фирма „Пътностроителна техника” АД (договорът за изпълнение бе подписан на 13 юни т.г.), а срокът за приключване на дейностите – 23 април 2012 г.

НА „ПЪРВАТА КОПКА” В ШИПКОВО присъстваха още областният управител Николай Нанков и заместникът му Сашо Данков, зам.-шефът на ДФ „Земеделие” Васил Грудев, представители на фирмата изпълнител и на строителния надзор, десетки местни жители; разбира се - и двамата кметове, на община Троян Минко Акимов и на Шипково Ненко Костовски. Този проект е първият наш общински проект по програмата за развитие на селските райони, а основната му цел е да допринесе за подобряване условията на живот на местните хора – чрез осигуряване на качествена водоснабдителна и канализационна инфраструктура на селото, заяви в словото си г-н Акимов.

БАГЕР на „Пътностроителна техника” направи символичната първа копка на обекта, като министърът и градоначалникът отстъпиха правото да разбие бутилка шампанско в кофата на машината на 11-годишния Преслав Пелтешки от Шипково.

Т21

Още по темата:

35 коментара:

Анонимен каза...

http://troyan21-arhiv.blogspot.com/2009/08/blog-post_1952.html

Минко,това помниш ли го?

Анонимен каза...

Супер, ха сега и един мол им спретнете на пейзаните.

Анонимен каза...

Аман от комунизъм!!!!

Анонимен каза...

Браво. Шипково е десет пъти по-добро място от Чифлика. И водата е по-хубава, и природата.

Анонимен каза...

Ейййййй ма много съм прав като казвам, че нещата ще се оправят само ако изборите са през 6 месеца. Ейш ти наш Миня как му се доработи... като за последно :)

Анонимен каза...

Към нр:4-Ей драги ми палячо от село шипково и-баните,отиди до Чифлик,погледни колко коли има пред хотелите,а после се завърни у ваше село и се замисли малко,защо е така?Водата вие е хубава,но само два месеца може да се плацикате в нея,а през останалото време се киснете в оня куртан-сондата,а относно природата незнам да имате някакви забележителности около ваше село,като например цветето Еделвайс и още куп други природни дадености.

Анонимен каза...

Евала 6ти,Чифлик е със светлинни години напред пред тия Гърчоля(Шипковяни)

Анонимен каза...

Аз не съм 4-ти, но Шипково има история, медицински бази, стари почивни бази, обособени вилни зони. Кажи ми какво има в Чифлик, като махнеш 5-6 новопостроени лъскави перачници на пари Чифлик е нищо.

Анонимен каза...

Ей стига с тези спорове,Шипково беше навремето нещо,а сега е едно почти цяло нищо,но добре че Чифличани взеха басейнчето и,че да се пораздвижат и там малко нещата

Анонимен каза...

Колко от тези неща има в Чифлик.

Анонимен каза...

Защо не бутилират вода в Чифлик като е толкова хубава.

Анонимен каза...

Защото не става.

Анонимен каза...

Към 6ти: Драги смехоранко, върви да дишаш праха на колите и да гледаш "луксозните" бетони по Чифлика и остави хората да се любуват на природа, въздух и минерална вода. Шипково може да е позападнало, но е много по-чисто място от онзи катун с хотели!

Анонимен каза...

Лошата новина за Чифлик е че вече няма толкова мръсни пари за пране и ще си останат с тези няколко лъскави хотела които междо другото са ипотекиране и някои от тях са пред фалит, в общи линии неясно бъдеще.

Анонимен каза...

Незнам защо смятате Чифлик за „курортен комплекс“ един басейн и 5-6 хотела не правят курорт, огледайте се и вижте другите к.комплекси.

Анонимен каза...

Питайте другаря Енкин, къде отидоха парите по един проект за развитието на Чифлик като курортен комплекс.
Питайте полковник Акимов,Светльо Дочков,Марин Радевски, защо проекта за превръщането на Беклемето в курорт от национално значение, бе отрязан на първо четене от никому неизвестен служител в министерството...

Анонимен каза...

О,Шипково...село забравено от власт и бога.Не ни интерисува колко и кой е прал пари в село Чифлик,налице са хотелите,многоброините басейни работещи целогодишно и всичко това остава в селото.Работа има за всички,които искат да работят.Беше навремето курота Шипково,а сега е само село Шипково!

Анонимен каза...

Шипково ибаните,само дето не са паднали;хаха

Анонимен каза...

Абе то и по Чуфликя ,от минералната вода май е останало само водата,ама блажени са вярващите...Еймин!

Анонимен каза...

ей аман от разбирачи.шипковените са пална нула от там не котарак ами и балха да си не взимаш.

Анонимен каза...

Имам имоти в Шипково. Интереса ми е там. Обаче Чифлик е класи над моето смешно село.

Анонимен каза...

Я да видим на кого магарето е по-мъжко?
Чифлишкото или Шипковенското? За повечето тук НЯМА угаждане!

Анонимен каза...

Е бати кефа, селяндурите се изпокараха помежду си. За какво спорите, кой е по-западнал? Еми тя цялата община никаква е няма, та вие ли. Хайде сравнете се с Априлци и района.

Анонимен каза...

Е, то се знае кое е селото в Троянско - ОРЕШАК! Вие, се карайте кой е по батю, но басейни и хотели по цял свят, че и по хубави, ама сте със затихващи функций. Сори, нищо лично и към двете населени места! Това са фактите!

Анонимен каза...

Аз пък имам вила в Орешак обаче Чифлик си е Чифлик!

Анонимен каза...

Към 21-ви и 25-ти които са един и същи сигурно имаш една бахчия зад падналата ти къща в Чифлик, не се прави на такъв баровец. Чифлик е 5-6 хотела на половината от които ще имат съдбата на Елма, Машстрой, Хемус и другите защото са на същите собственици. Няма да говорим за качеството на водата. Да ви кажа че аз съм от Орешак и несъм престрастен към никои от двата „„„„„СПА курорта““““ ц много кавички.

Анонимен каза...

В Чифлик нямам нищо, докато в Орешак имам една от най-хубавите къщи. Чифлик е истинския курорт, а ти явно не си много в час за какви 5-6 хотела ми говориш и какво общо имат собствениците им със тези на заводите???

Анонимен каза...

Хей,Шипковени стига с тая завист,казах ви,вие бяхте силен курорт на времето,сега сте пълна трагедия.Кой взе под аренда вашия басейн се питам аз?Като го държаха ваши съселяни,какво стана?Нищо не става от вас,добре че има Чифлик,за да живнете и вие малко!

Анонимен каза...

Застанете за 5 минути на разклона Иван Дочев и бройте колите с чужда регистрация,тогава ще видите ,че всички пътища водят къмм Чифлик;

Анонимен каза...

Излезте малко от Общината, но не по балкана за гъби, а по другите краища на България и вище какво представляват курортите. Кой ви каза че Чифлик е курорт. Не бъдете толкова задръстени.

Анонимен каза...

Незнам дали има криза,но паркинзите пред хотелите по Чифлик гъмжат от коли и посещаемост,а на скоро минавах през Шипково за Рибарица,ами то само местни шипковски брусове,никакви туристи.Западнали комунистически бази,абе никакво развитие.....

Анонимен каза...

Абе,дребни пари и прости хора няма да се свършат никога!

Анонимен каза...

абе Шипково си има и природата и минералната вода, само че не се използват правилно. Това са природни богатства които се разсипват и не се облагоделстват поне местните от тях. Жалко. При тези минерални извори...Ако "баните" бъдат частни тогава няма да е така. сега всички средства отиват към Бани - Карловско и затова няма интерес никой да инвестира в Шипково.Жалко за дадените природни блага, които не умеем да използваме рационално.

Анонимен каза...

Тъжно е, че има потенциал това място- Шипково, тъжно е, че целият край има потенциал, а населението бавно и прогресивно намалява (по последни данни гр. Троян 22 000 ж.)... може би причините са подобни на тези за съдбата на Шипково!

Анонимен каза...

Да, всички може би сте прави, но признайте, духовния и традиционния център все пак е Орешак. А,селото напоследък има и развитие.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |