Руснак спечели етапа до Троян

* Кметът Акимов и заместниците му връчиха наградите на победителите

ПАВЕЛ КОЧЕТКОВ – лидерът на елитния и твърде популярен руски клуб „Катюша”, финишира пръв в Троян (11 септември, неделя) и спечели началния етап от 61-та международна колоездачна Обиколка на България (София – Троян, 161 км). Руснакът води битка буквално до последния метър с хърватина Радослав Рогина от тима на „Луборика Фаворит”, но страхотният му финален спринт, изтръгнал бурни аплодисменти от немногобройната троянска публика, му донесе победата и жълтото трико на водач във временното класиране.

ТРЕТИ ФИНИШИРА младокът от холандския „Глобъл” Петер Меркс (само съвпадение с фамилията на великия белгиец Еди Меркс – бел. Т21). Четвърти остана българинът Мартин Грашев от КК „Несебър”, повел в класирането за най-добър катерач. В малката група, откъснала се от основната около 25 км преди финала в Троян, бе и Лоик Обер от националния отбор на Швейцария, който облече зелената фланелка за най-активен състезател. Наградите на победителите в етапа връчиха кметът Минко Акимов и заместниците му Недка Топалова и Мариян Балев. Рано тази сутрин (12 септември, понеделник) стоманената колона потегли за Велико Търново.

ПРИПОМНЯМЕ, че родният Тур (четвъртото най-старо многоетапно състезание в Европа - след Тур дьо Франс, Обиколката на Белгия и Джиро д`Италия, водещо началото си от 1924 г.) задължително минава през Троян, като в последните няколко десетилетия само веднъж не сме били етапен домакин. Друга интересна и даваща самочувствие подробност – Троян е единственият град в България, излъчил петима шампиони: Лалю Цочев, Борис Бочев, Бойко Ангелов, Павел Шуманов и Димитър Господинов; последните двама не са троянци, но са печелили с екипа на нашия „Хемус 1896”. Троянският тим участва и сега, но носи името на основните си спонсори “Коня Торку Шекерспор - Вивело” (Троян) и е с турски лиценз.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Айде-е-е,почна се!Младите бягат на запад,колоездачите станаха турци,тук остават пенсионери,цигани,чалгаджии и Акимов.

Анонимен каза...

А добър ден бе 1-ви...

Анонимен каза...

И стига с това "задължително", ако не знаеш скъпи ми журналисте единственото сигурно на този свят са смъртта и данъците. В деня когато Троян фалира, а съдейки по това, което се случва този ден наближава, ще разбереш как и колоездачна обиколка се байпасва.

Анонимен каза...

Не мога да си седна на задника от самочувствието придобито от тая обиколка...
Чудя се,защо на всяка снимка присъства онази карикатура Акимов,той за кой отбор въртя педали и кое място зае?

Анонимен каза...

За отбора на педалите бе номер 4! У, че си тъп!

Анонимен каза...

Предлагам да обявим залози дали до 23.10 ще се появи някакво събитие без наш Миня да е на предна линия. Ей смаза се тоз човек. Много му е мил градът.

Анонимен каза...

"Колкото по - прост, на по - висок пост" е казал Радой Ралин. И е прав. У нас с политика се занимават хора, които не са професионалисти в работата си и не са се реализирали и най - важното ДА СА ПОСЛУШНИ И ДА МАНИПУЛИРУЕМИ!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |