В неделя (11 септември) посрещаме Обиколката

* В състава на троянския отбор – трима победители в родния Тур
* Цецка Цачева - патрон на състезанието * Спорове за пари между колоездачния съюз и спортното министерство
* Къде и кога ще се спира движението

В НЕДЕЛЯ,11 СЕПТЕМВРИ, Троян посреща първия етап (София – Троян, 161 км) от 61-та международна колоездачна Обиколка на България; началото на състезанието е в събота, 10 септември, с 1,5-километров пролог пред храм-паметника „Александър Невски” в столицата. В понеделник, 12 септември, от традиционното място - старт-финала на централния троянски площад пред Музея на занаятите - стоманената колона ще потегли към Велико Търново (вторият етап е с дължина 100 км).

ПРИПОМНЯМЕ, че родният Тур задължително минава през Троян, като в последните няколко десетилетия само веднъж не сме били етапен домакин. Друга интересна и даваща ни самочувствие подробност – Троян е единственият град в България, излъчил петима шампиони: Лалю Цочев, Борис Бочев, Бойко Ангелов, Павел Шуманов и Димитър Господинов; последните двама не са троянци, но са печелили с екипа на нашия „Хемус 1896”.

ПАТРОН НА ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ на Обиколката на България е председателката на Народното събрание Цецка Цачева. Етапите са общо 9, а финалът е на 18 септември в Тетевен. 21 отбора от 17 страни ще участват в надпреварата, като сред тях е троянският тим „Хемус 1896”, който сега носи името на основните си спонсори “Коня Торку Шекерспор - Вивело” (Троян) и е с турски лиценз. Състезанието е с коефициент 2,2 и ще бъде кръг от Световната купа; ще носи и точки за квоти за Олимпийските игри в Лондон догодина, както и за световната ранглиста при мъжете. Наградният фонд е 32 хил. лв.

В СЪСТАВА НА ТРОЯНСКИЯ ОТБОР са някои от най-големите в родното колоездене: трима победители в Обиколката - ветеранът Павел Шуманов, печелил три пъти (1990 г., 1992 г. и 1997 г. ), Евгени Балев (2007 г.) и Даниел Петров (2003 г.); Владимир Коев-Пиранята – определен за колоездач №1 на България за 2010 г.; Светослав Чанлиев, италианецът Рино Зампили, Павлин Балински, Недко Дянков. Треньор на нашите е президентът на клуба Тодор Колев. Сред претендентите за победата ще е и рекордьорът по титли – 4-кратният шампион Ивайло Габровски (2003 г., 2006 г., 2008 г. и 2009 г.), който също в определен период е защитавал цветовете на „Хемус 1896” (Троян).

ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ на Обиколката на България бе предшествано от кавги за пари между основния организатор – Българския колоездачен съюз (БКС), и Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС). Според председателя на БКС Венелин Хубенов – бивш национален състезател и победител в Обиколката през 1983 г., от министерството забавили държавната субсидия за състезанието, на която основно се разчита. В официално изявление от МФВС пък твърдят, че „единствената причина за забавянето е несериозно отношение от страна на Съюза, който предостави в министерството пълния набор от документи, с които се кандидатства за финансови средства, едва на 31 август”; и още – че субсидията е същата, каквато и за миналогодишното юбилейно 60-то издание (120 хил. лв.), и претенциите на БКС за двойно увеличение (223 хил. лв.) са нереални.

Т21

*****

Къде и кога ще се спира движението
заради Обиколката на България


На 11 септември (неделя), 12 септември (понеделник) и 18 септември (неделя) през територията на община Троян ще преминат участниците в 61-та международна колоездачна Обиколка на България.

Във връзка с това ви уведомяваме:

1. На 11 септември 2011 г., неделя: За времето от 15:30 ч. до 17:30 ч. ще бъде спряно движението от Троян към Ловеч до разклона на магистрала ,,Хемус” по маршрута от разклона при с. Абланица – с. Ломец – Троян (по ул. ,,Васил Левски” до централния градски площад). Колоната пристига от София;

2. На 12 септември 2011 г., понеделник: За времето от 8:45 ч. до 9:30 ч. ще бъде спряно движението от Троян към Ловеч до разклона на магистрала ,,Хемус” при с. Абланица по маршрут: централен площад - ул. ,,Васил Левски” - с. Ломец – с. Абланица. Състезателите потеглят в 9.00 ч. от Троян за В.Търново;

3. На 18 септември 2011 г. (неделя): В периода от 13:30 ч. до 15:30 ч. ще бъде спряно движението през прохода Троян – Кърнаре. За товарни автомобили забраната е от 13:30 ч., а за леки автомобили - от 14:00 ч. След 15:00 ч. ще бъде спряно движението и по маршрута с. Бели Осъм –с. Шипково – с. Рибарица.

Умоляват се гражданите в посочените дати и часове по възможност да използват другите старопланински проходи и да не се насочват по посочените маршрути на територията на община Троян.

РУ „Полиция” - Троян


Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

Задължително минава през Троян, да бе, ако продължавате в същия дух просто ще ви подмине, като повечето неща, които ги има в много по-малки населени места, а вие лапате мухите.

Анонимен каза...

Ехаа,и по коя улица?Че то не останааа.

Анонимен каза...

Не ми се мисли минавайки през Беклемето, какво ще се случи по ужаса там...

Анонимен каза...

1-ви сполаем ти :) Концентрирай енергията си в друго прастранство!!!

Анонимен каза...

Цецка Цачева - патрон на състезанието, е най-големия майтап за Троян. Браво, до там я докарахме. Троян, който даде най-големите състезатели в България, както и треньори, да стигнат до тук. Честито, г-н Колев!Дано сега да сте доволен!

Анонимен каза...

Пропускате и останалата важна част - до къде стигнахме, че турци да ни спонсорират и да носим тяхното име. Срам и позор! Общината и кмета вместо да лапат мухите да налеят малко пари в този спорт с традиции в града!

Анонимен каза...

Към 3-ти:за ужаса който говориш,ще ти кажа какво ще се случи.Най вероятно до момента в който колоездачите ще минат пак дупките който са една до друга,ще бъдат закърпени и "къдърния" комунистически кмет на общината,ще си ги препише,като предизборен успех,че е усвойл някакви средства по нечия програма.Ако обаче не ги закърпят трябва да бъдат мобилизирани всички линейки от южна и северна България.

Анонимен каза...

Бреииии тази комунистическа мутра на всяка снимка присъства бе.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |