„Може би… Мария!”, изложба на Калина Мавродиева

* Доц. Мария Кремонези: "Тя е от личностите, които просто се съпреживяват"
Предстоящо
НА 11 АВГУСТ 2011 Г. (четвъртък) от 18:00 ч. в галерия „Серяковата къща” в Троян се открива изложба на художничката Калина Мавродиева.

КАЛИНА е родена на 21 май 1988 г. в Троян. Завършила е Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” в гр. Пловдив, специалност живопис. От 2008 г. следва в Националната художествена академия - София, специалност текстил при проф. Вихрони Попнеделев. От м. ноември 2010 г. до м. март 2011 г. учи в Accademia di Belle Arti di Brera (Академия ди Белле Арти ди Брера), Милано, Италия - живопис при проф. Ренато Галбузера и рисуване при проф. Итало Киоди, едни от най-авторитетните и утвърдени преподаватели там.

ДОЦ. МАРИЯ ЧОЛАКОВА КРЕМОНЕЗИ, преподавател в Accademia di Belle Arti di Brera, пише за Калина: „Да се говори за Калина е банално и безпредметно, според мен, защото тя е от личностите, които просто се СЪПРЕЖИВЯВАТ! Калина ми помогна с една реална демонстрация на нещо, в което дълбоко вярвам - че истинските неща са невидими за очите, очите и ушите, които не са създадени да мислят, само умът мисли и помни... това, което помни сърцето!”

Мариела Шошкова, галерист

9 коментара:

Анонимен каза...

Изчаках няколко дена да видя ,, троянската общественост" ще обърне ли внимание на този млад и обещаващ светло бъдеще троянски талант. Мисля, че е повече от красноречиво какво е мнението на същата тази общественост!!! Ако статията беше за ов4444ар-ят, или за политика, всичко, куцо, кьораво, сакато вече щеше да е цъкнало едно 100-тина поста. Но виж стане ли на въпрос за изкуство и прочие, моля, моля....,, троянската интелигенция" бяга като дявол от тамян.
П.П. Желая успех на това младо и нахъсано да работи в областта на изкуството момиче. От горчив опит знам, че щом не е кабапче с бира трудон се продава както в Троян, така и в България изкуството, но едно е сигурно. Извън пределите на родината хората нататък дават луди пари за изкуство! На добър път!

Нели Генкова каза...

Принципно сте прав/а. Но да не бързаме - може би... ще стане хубаво откриване на изложбата. Ще се видим там - неанонимно.

АРВи каза...

№ 1, не се сърдете на хората, че са апатични към културния живот в града ни. Харата в тази поне за мен криза, за мен откакто се помня, имат съвсем други стремежи за осигуряване на насъщния. Когато всичко си е на мястото с него(насъщния), идва и културния стремеж и интерес на съгражданина ни.
Предлагам Ви да не ги съдим толкова строго. Времето е такова. И няма светлина в тунела - за културата на този етап.
И успех на Калина Мавродиева!

Анонимен каза...

Аз пък си правя друг извод-хората,които се интересуват от това изкуство просто не работят с компютър или не влизат във форума.Те просто ще дойдат утре и ще изкупят работите на Калина.Което и пожелавам! АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Един не познаващ това изкуство пита : Кога ще е изложбата ? Жалко ,че поради компютърна неграмотност или поради липса на информация и
примативизъм липсват коментари върху тази публикация. Жалко , жалко драги троянци !!!

Анонимен каза...

към 5- Прочети горната статия и особено първия абзац и ще разбореш кога е изложбата

Анонимен каза...

Браво Калина!!! Стискам палци. Страхотно много съжалявам, че няма да видя изложбата... но може би все някога... Поздрави от Австралия на теб и страхотните ти родители.

Анонимен каза...

Калинке един път усно може ли да те испитам как свириш.

Анонимен каза...

8-ми,тъпако прост,умри в ужасни мъки!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |