Цар Футбол: Тасков в съдийската бригада на мач от Лига Европа

* Троянецът бе четвърти съдия на срещата „Работнички” (Скопие) – „Анортозис” (Кипър), играла се в македонската столица

ЕДИН ОТ НАЙ-ПЕРСПЕКТИВНИТЕ млади футболни рефери на България - землякът ни Таско Тасков (син на Цани Тасков, незабравимото крило на троянския „Чавдар” от най-славните му години – бел. Т21), се справи на равнище с първото си сериозно международно назначение.

30-ГОДИШНИЯТ БИВШ ФУТБОЛИСТ, който едва от година се занимава професионално с футболно съдийство, бе четвърти съдия в българската бригада начело с Николай Йорданов, ръководила мача от Лига Европа между „Работнички” (Скопие) и „Анортозис” (Кипър). Срещата завърши с победа на кипърския тим с 1:2 и изобщо не бе от леките. В първия мач „Анортозис”, чийто треньор е българинът Станимир Стоилов-Мъри, неочаквано загуби у дома с 0:2 и в Скопие се бореше да измие срама; македонците пък бяха окрилени от възможността да докоснат мечтата си и да продължат напред във втория по важност европейски клубен турнир (което в крайна сметка успяха да направят).

С ПЕРФЕКТНАТА СИ РАБОТА като четвърти съдия на мача Тасков доказа, че скорошните му закани след 5-6 години да свири финал в Шампионската лига не са празни приказки. Землякът ни ги изрече на церемонията по връчването на отличията „Футболист на футболистите” през м. май т.г., когато бе удостоен с приза „Кавалер на честната игра” – за отличното си съдийство през целия сезон и за доблестен жест и призната грешка след мача „Берое” (Ст. Загора) – „Левски” (София).

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Троянец каза...

БравоqТаско!Все така!!!:-D

Анонимен каза...

Какво отлично представяне??? Това, че е троянец, не означава, че трябва да го хвалите тоя некадърник.

Анонимен каза...

А бе хора, зарадвайте се на един млад троянец!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |