Меглена Кунева: „Страшно ни личи абсолютната липса на единство”

* Кандидатката за „Дондуков” 2 и вицето й посетиха Троян – срещата бе в лятната градина на „Ривърсайд” * „През 2007 г. договорихме 11 млрд. евро, а до днес сме усвоили едва 1 млрд.”

Президентски избори 2011
ГРАЖДАНСКИЯТ КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ Меглена Кунева миналата седмица (сряда, 3 август) се срещна в Троян с представители на тукашния инициативен комитет, подкрепящ кандидатурата й. С г-жа Кунева бе съекипникът й в надпреварата за „Дондуков” 2 - кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов. Разговорът се проведе в лятната градина на елегантния бар-клуб „Ривърсайд”, чийто собственик Николай Тодоров е член на инициативния комитет. Председател на комитета пък е бившият шеф на полицейското управление в Троян и настоящ адвокат Петър Яшев.

СРЕД ПРИСЪСТВАЩИТЕ бяха още областният лидер на НДСВ и наш съгражданин д-р Красимир Гунешки, зам.-кметът на община Троян Мариян Балев, кметът на съседната община Априлци Младен Пелов, преподавателят по информатика в СОУ „Васил Левски” (Троян) Илиян Ковачев и др. Други знакови имена в троянския инициативен комитет са председателят на Общинския съвет инж. Ангел Балев, стоматоложката д-р Росица Бузева, собственикът на голямата мебелна фирма „Рико стил” Христо Йовчевски, д-р Красимир Илиев от троянската Пневмоболница.

В ТЕЗИ СРЕЩИ ИЗ СТРАНАТА търсим съмишленици, които да дадат идеи за решаването на проблемите, заяви в началото г-жа Кунева. Тя даде и любопитен пример с голямата западна компания „Лего”, която имала специална фен страница в интернет и черпила обилно идеи от потребителите си. „Хората у нас най-добре знаят какви са проблемите и къде трябва да се търсят решенията; и не е необходимо от София или от Брюксел да им казват какво да правят. Но в момента пред гражданите има много бюрократични пречки отгоре, включително и партийни, които не им позволяват да вземат нещата в свои ръце”, обясни кандидатката. Подчертавайки, че голямата й цел като бъдещ президент ще е именно тази – да се даде шанс на гражданите и гражданското общество у нас. „Функцията на президентската институция е да обединява нацията - не ни трябва президент нито от опозицията, нито от управляващите, защото партийната зависимост създава втори план, в който хората винаги ще се съмняват“, заяви още г-жа Кунева.

В ТАЗИ ПОСОКА бе и отговорът й на въпроса дали и областните управители, най-високопоставените представители на държавната власт в съответните области, не бива да се избират (като кметовете). Тя бе категорична, че е логично и справедливо и тази длъжност да стане изборна. Което пък е във връзка с идеята за задълбочаване на децентрализацията на властта. Но децентрализацията има и друг важен аспект, който не бива да се подценява – обезпечеността с кадри по места и солидарността (например общините в Северозападна България са по-бедни и без вътрешна солидарност, без подкрепа от държавата и от останалите общини изходът не би бил възможен).

МЕГЛЕНА КУНЕВА обърна специално внимание на ниската усвояемост у нас на субсидиите от ЕС. „През 2007 г., когато България се присъедини към ЕС, договорихме 11 млрд. евро, а до днес сме усвоили едва 1 млрд.”, коментира бившият еврокомисар на България. Според г-жа Кунева сред основните причини за този негативен факт е, че България няма ясно очертани приоритети. Нашите приоритети били като пунктирана линия, а се знае, че по пунктираната линия нещата най-лесно се късат. Именно яснотата и категоричността на приоритетите ни би била предпоставка да успеем да ги защитим в ЕС и после успешно да ги реализираме.

ДРУГА СПИРАЧКА е сложната процедура при изпълнението на проектите и ние, България, трябва да се борим за опростяването й – както у нас, така и изобщо в ЕС. Кандидат-президентката обаче риторично попита как така успяваме да похарчим 100% от националния си бюджет, а субсидията от ЕС – не; нали правилата и в двата случая са сходни, а пък законът за обществените поръчки е един и същ?!

СТАНА ДУМА И ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ и г-жа Кунева посочи редица грешки и сбъркани нашенски постановки, пречещи на ефективното им действие; и още – че има добре работещи модели в други страни на ЕС, които бихме могли да заимстваме. „Тук първо правим закона, после създаваме органа, който ще го изпълнява, а след това и контролиращия орган, ако въобще е заложен контрол”, обясни кандидат-президентката. Освен това със създаването на закона при нас нещата спирали, докато на Запад на всеки 4 години правят оценка на ефекта от даден закон и на тази база – законодателни корекции. „Това е все едно, че караш велосипед по стръмното. Престанеш ли да въртиш педалите, пропадаш”, бе образното й сравнение.

„ОТВЪН СТРАШНО НИ ЛИЧИ абсолютната липса на единство”, обобщи кандидатката за най-високия пост в държавата. И добави, че ако спечели президентската надпревара, ще настоява Президентът, Народното събрание и Министерският съвет всяка година да приемат своя обща годишна програма, набелязваща основните задачи пред страната ни. И тази програма да се следва неотменимо.

Т21

28 коментара:

Анонимен каза...

Няма страшно вашата абсолютна липса да ни личи!Даже напротив.

Анонимен каза...

Към 1 Научи се да пишеш грамотно.Неграмотността ти крещи.

Анонимен каза...

Единство!На българи?В България!?В Троян!?!?!?
Голем смех.

Анонимен каза...

Гледам и при царистите "роднина-милиционер".И то роднина на ЦК на БКП.

Анонимен каза...

Към номер 2. Моля, обяснете неграмотността на номер 1, понеже няколко пъти чета написаното и не мога да открия грешка - питам от чисто любопитство, без капчица заяждане ;)

Анонимен каза...

Нямаш си представа колко си прав № 4.
Както пееха едно време те са на всеки километър.
Във всяка партия. Във всяка община. Във всяка службица. Затова младите напускат държавата. Те пазят от всеки километар 50 годишните си завоевания, за синчета и внученца и не допускат
сводолюбиви и здраво мислещи хора до себе си.

Анонимен каза...

След като я подкрепят ДС-Мекерето Слави Трифонов , чалгаджиите , БСП , НДСВ-ДС ,
ДПС-ДС , РЗС-ДС , ЕвроМома и всички останали ДС-боклуци , ясно е каква е и Кунева-Пръмова !
Още по-голям Боклук !
Тя , Кунева-Пръмова , като Европейски комисар на потребителите , Не си мръдна З.... ка и пръста
да защити Българските потребители от монополите - М-тел , Енергийните дружества , Лукойл-НХК !
Тая мръсница ли ще обедини и защитава Българския народ ! ... Тая безродница ! ! !

Анонимен каза...

Кефите ме №7 и №6.

Анонимен каза...

пеевски стига си срал и тук.

Анонимен каза...

Е и? Кой да е? Идеи...

Анонимен каза...

Това беше целта на занятието,№ 10-да нямаме полезен ход!И Кукловодите го постигнаха,трябва да си признаем.Както успяха и на вторият тур на предишните избори за президент-агент Гоце срещу агент Сайдеров.Тогава,за пръв път в живота си не гласувах!Сега ще е за втори и ме е срам!Признавам си. АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

"Мръсница", "безродница"? Много си натокан да плюеш! Изми ли си устата? То бива злоба и недобронамереност, плюене без доказателства, ама все пак в града ни живеят и хора с мозъци.

Анонимен каза...

11-ти,като не искаш да гласуваш поне си трай,защото твоите мъдрости относно политиката са най-много.Защото тези които не гласуват са най-големите мрънкачи и умници.

Анонимен каза...

А ти ,13-ти ,кого от двамата агенти избра,я кажи да се посмеем.

Анонимен каза...

Всеки безпаметен и глупав "матриял" си заслужава живота и управляващите.

Анонимен каза...

Позитивното, позитивното е материала, от който се нуждаем. Кой и какво направи троянци да имат работа и младите хора на Троян да искат да работят и да живеят в града ни. Кой би могъл и би направил това?

Анонимен каза...

Значи като за начало, те я представиха като кандидата за президент на "Шоуто на Слави", не подкрепена от, не предпочитана от, а на. И тя не опроверга това. Значи си имаме кандидат-президент издигнат от шоу... Такова характерно със своята простотия, лъжи и българофобия. Това е техния кандидат.

Естествено, сценаристите и Трифонов и се мазниха като овче масло и не и зададох нито един смислен въпрос. Например защо като толкова реват за надпартийност, не я питаха нищо за НДСВ, защото колкото и да говори за някакви комитети и глупости, тя си остава лице на царистите. Досега не се е разграничила от тях, не е казала че се срамува и т.н.

В края на предаването пък Трифонов завърши с това, че българските партии смятали българите за идиоти защото не въвеждали електронното гласуване. По неговата логика само естонските партии не смятат народа си за идиоти, тъй като само там има тази форма на гласуване.

Анонимен каза...

ДО номер 12 .....Много ми се иска тая жена да говори истината.Та тя помогна да се затвори аец козлодуй, ходи с прада, от комунистическо потекло е и т.н.А като се сетя,че мъжът и е масон и ми се гади.И понеже искаш доказателства предоставям ти един интересен списък на лицата представляващи обществен интерес, масони агенти на чужди държави и доносници на ДС със чуждо етническо самосъзнание, участвали и участващи в управлението на страната през последните 15 години и манипулиращи обществото чрез медиите, който са под техен контрол, от който ще разбереш кой провежда геноцида над българския народ и разгражда българската държавност

А) с еврейски произход

Миглена Кунева (НДСВ) – министър на евроинтеграцията, братовчедка на Соломон Паси, снаха на Иван Пръмов (Примо).
Нидал Алгафари – зам.-директор на БНТ, програмен директор.
Мадлен Агафари – психоаналитик.
Борислав Геронтиев (Герон) – бивш генерален директор на БНТ, сега в УС на БНТ.
Николай Свинаров (НДСВ) – министър на отбраната и зам.-председател на НДСВ.
Гергана Грънчарова (НДСВ) – зам.-министър на външните работи, любовница на Паси.
Зелма Алмалех – член на УС на БНТ.
Бисера Йосифова – бивш зам.-министър на културата (при Абрашев), следствена.
Милена Милотинова (НДСВ) – депутат 39 НС, председател на комисията за медийна политика, работи в БНТ.
Весела Драганова (НДСВ) – председател на партията на българските жени, депутат в 39 НС.
Нина Чилова (НДСВ) – депутат в 39 НС, сега министър на културата и туризма, предполага се, че има незаконно двойно гражданство (български и израелско).
Ралица Агайн (НДСВ/Новото време) – депутат в 39 НС.
Долорес арсенова (НДСВ) – министър на околната среда.
Милен Велчев (НДСВ) – министър на финансите, баща му е номенклатура на БКП, роднини са на Борис Велчев от ЦК на БКП – отговарял за концлагерите.

Анонимен каза...

Станимир Илчев (НДСВ) – депутат от 39 НС, председател на парламентарната група на НДСВ.
Лидия Сантова Шулева (по баща Биджерано) (НДСВ) – вицепремиер и министър на икономиката. Роднините на мъжа й са от партизански род, номенклатури на БКП. Роднина им е Богдан Шулев – един от председателите на “Народния съд” след 1944г. В правителството на Сакскобурготски е отговаряла неофициално за “еврейските въпроси”.
Цветелина Бориславова (НДСВ) – изпълнителен директор на “Си банк”, дъщеря на бивш дипломат, номенклатура на БКП, съпруга на ген. Бойко Борисов – главен секретар на МВР.
Фани Виденова (СДС) – служителка в министерството на правосъдието – отдел Българско гражданство”, назначена специално от Александър Божков, за да се възстанови незаконно българското гражданство на изселили се в Израел евреи – ционисти през 1948г.
Едвин Сугарев (СДС) – бивш депутат и посланик в Монголия и Индия, поет-дегенерат.
Зелма Каталан – подчинена на главния архитект на София - Стоян Янев. Тя е човек на Софиянски, която като посредник взима подкупите за строителните разрешения давани от столична община.
д-р Андреас Енгибаров (СДС) – общински съветник в София.
Емил Леви – главен директор на вестник “Еврейски вести”.
Менахем Бекар – зам.- главен директор на вестник “Еврейски вести”.
Рени Арис – мениджър на недвижими имоти (Консорциум Изток) в София. Изкупуват тайно имоти за еврейско заселване в България !
Елена Розберг – журналист от “Ретро радио”.
Петър Калпакчиев – главен счетоводител на “Кинтекс”, върховен командир на масонската ложа на Старите свободни и приети зидари на България, член на върховния съвет (33 степен).
проф. Захари Захариев (Цукер Цукерман) (БСП) – участва във финансирането на БСП чрез далавери с нефт.
Георги Прохазки – банкер, приятел и колега на Александър Божков, работят заедно в съмнителна фондация.
Ярослава Прохазкова – журналистка от вестник “24 часа”.
Елица Гилтяй - журналистка от вестник “24 часа”.
Ганета Сагова – журналистка от вестник “24 часа”.
Явор Геронтиев - журналист от вестник “24 часа”.
Маргарита Роуз - журналистка от вестник “24 часа”.
Николай Москов - журналист от вестник “24 часа”.
Георги Луканов - журналист от вестник “24 часа”.
Ирина Асиова - журналистка от вестник “24 часа”.
Миа Сантова - журналистка от нова телевизия.
Павел Езекиев – директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции;
Еди (Едуарт) Шварц – шеф на “Бнай-Брит” за България. В САЩ тази организация е наричана “Еврейското гестапо” !
Юрий Асланов (БСП) – журналист.
Сребрина Хашъмова – парламентарен журналист.
Йосиф Аврамов – икономист.
проф. Пламен Цветков – историк, преподавател в Нов български университет, член на партия Християнски социален съюз, гравитираща около СДС; баща му е бивш полковник от ДС, а майка му партиен секретар.
ст. н. с. д-р Хаим Гозес – икономист, пише статии и гравитира около кръга “Нова Заора” и масонския вестник “Стандарт”.
Алфред Давид Криспин – журналист.
Исак Гозес – редактор в масонския вестник “Стандарт”.
Юлий Москов - редактор в масонския вестник “Стандарт”.
Хайк Вахрам – журналист от масонския вестник “Стандарт”.
Виктор Леви - журналист от масонския вестник “Стандарт”.
Люба Кулезич (ДСБ/СДС) – журналист, телевизия “Европа”, главен редактор на вестник “Седем”, жена на Явор Дачков (СДС/ДСБ).
Раймонд Вагенщайн – издател ИК “Колибри”, организира мащабни панаири на книгата в “НДК”.

Анонимен каза...

Коментар на Николай Слатински от неговия блог- www.nslatinski.org

"Тук и по отношение на Меглена Кунева имам предвид всичкото това, което наблюдавах отблизо цели 5 години: тя категорично отказваше да води преговори, а беше съгласна във всичко, на всяка цена и само и само да се затварят глава след глава. За нея понятие като национален интерес не съществуваше. С лекотата, с която бе скъсвала с други безценни и идентичностни същности - религия, идеология, принципи, норми на средата, към която се е пришивала и приобщавала, с лекотата, с която винаги е била готова да обръща гръб на важното, същностното, съкровеното или дори просто нормалното и естественото, точно по същия начин тя водеше процеса на евро-присъденяване - в този процес тя беше най-важното, а не страната, нейната кариера бе най-важното, а не как да се отстояват позициите на България.
Така бе не само тъпата и неоправдана жертва на АЕЦ - тук и други носят вина, огромна вина. Аз говоря практически за всяка от тези 31 глави - откъдето сега изскачат мина след мина - вземете селското стопанство, вземете индустрията, вземете екологията, вземете вътрешната сигурност, правосъдието и обществения ред, вземете науката, вземете регионалната политика. Няма държава, която по толкова лош начин да е договорила ключови условия и сега ние всички плащаме ...още тази цена.
Говоря също за приноса на Кунева за изграждането на слаба, некомпетентна, без нужния капацитет администрация, неспособна да се справи с базисните си задачи по създаването на предпоставки за усвояване на фондовете.
Говоря за въведената от Кунева система да се крие информацията за многобройните възможности, които българите и главно младите българи имат за работа в европейските структури - елитът крие тази информация, тя се намира адски трудно - а се крие, за да ходят в тези структури децата, сестрите, братята и любимите на елита, на избраните.
Ами поведението на Кунева като еврокомисар? Къде беше България в нейната дейност? България за Кунева винаги е била средство за голямата цел, наречена Кунева (а по-скоро - по манталитет Пръмова). Кунева-Пръмова не е най-голямото зло за страната ни, но за мен тя не е добро за България. България и така щеше да влезе през 2007 г. в ЕС, както влязоха десетината други държави. Това е геополитическа тенденция, поток, вихър, посока, вектор и да се гордеем, че се е случило нещо, което се случва масово и на почти всички (без Турция и Косово - засега), не е проява на чак пък толкова висока култура и на самочувствие. Въпросът е как това членство да бъде пълноценно, истинско, как страната ни да печели от него, а да не е нетен донор, как моите деца да остават тук, а да не мизерстват и гънат гръб на Запад.
Да има някои позитиви от членството - то е все едно вътре в стаята да има спарен, нечист въздух, и като отворим прозорец да кажем - лъхна ни свежа струя, започна да се диша по-леко. Но все пак, но все пак ние сме все още в стаята със спарения, застоял въздух. Ние все още не сме спечелили от членството в ЕС в главното - да станем по-модерни, по-свободни, по-демократични, по-европейски. И една от главните причини за това е Меглена Кунева"

Анонимен каза...

Еврокомисар Меглена Кунева получава адекватно на работата си заплащане. Бившата царска депутатка, която бе избрана за "Еврокомисар на годината" от близкото до европейските институции издание "Юръпиън Войс" заради работата си в защита на потребителите, прибира рекордните 38 000 лева месечна заплата от Европарламента. Точната сума е 19 200 евро.
Парите й се превеждат на всяко 5-то число в началото на месеца по банковата й сметка.
Освен солидното фиксирано възнаграждение Кунева получава тлъсти премиални за всяко отделно проучване в защита на потребителите и ползва широк набор от сътрудници, също отлично заплатени. Така на месец еврокомисарката правела допълнително по около 10 000 евро. Излиза, че на месец Кунева си докарва немислимите дори за повечето български богаташи доходи от около 60 бона. Тук не смятаме бонусите за празниците и 13-ата заплата, която си е традиция по високите етажи на властта в Европа.
"На Меги не й трябва да се връща в България – спи в петзвездни хотели навсякъде по света, храни се в изискани ресторанти за сметка на Евросъюза, получава огромна заплата и се среща с интересни хора", твърдят авери на снахата на Иван Пръмов.
По тази причина Кунева много-много не щяла да се кандидатира за президент на България следващите избори, както я подкокоросвали различни лобита. Екстра съм си в Европарламента, не ми трябва никъде да ходя, казвала уредилата се госпожа. Заплата от 60 бона не получават нито премиерът, нито президентът. Държавните мъже се разписват срещу скромните 3-4000 лева месечно, а парите им се определят в зависимост от минималната работна заплата.
Та смятайте каква далавера е да си президент и какви пари са им обещали на тази държанка на алексеи петров да стане президент. При осъдителна присъда най вероятно тази курва ще го амнистира ! Тои и обещава подкрепа ,а тя друго.Трактора винаги гледа да държи президента та да има да му дава ако му потрябва.Така е свикал от времето на фил4ев. Надявам се всеки трезвен глас, в България да направи своя правилен избор и да НЕ гласува
за Миглена Кунева!!

Анонимен каза...

Гусин пеевски всички виждаме че нямаш друга работа освен да висиш по форумите дори и тук в сайта на човека който ненавиждаш.Ако си толкова активен защо не излизаш от тази смешна анонимност която повече те излага :)

Анонимен каза...

Не знам чие е написаното по-горе,но с това,което се отнася за Кунева-Пръмова съм съгласен.Относно Теорията за световната еврейска конспирация-не съм и нямам нито време,нито желание да се обосновавам.
Снощи ,по т.нар.Национална Телевизия в новините в 20 часа сума време някакъв г-н Кипров май че беше, дълго и напоително обясняваше как преди 20 години Ванга била рекла,че висок строен спортист ще ни оправи и,видите ли,това вече било започнало-това бил Барабойко.Получих непреодолими позивни за драйфане!Какво ли още има да преживеем в оставащите два месеца,а и след това?И без да искам се върнах40-50 години назад,когато 10 минутното предаване на Албанската телевизия започваше с "Добър вечер,другарю Енвер Ходжа!".Казват,че понякога историята се повтаряла,но винаги като фарс.Май че започна.....
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Перфектни коментари и анализи относно личноста на Кунева.До всички заблудени да ви припомня,че на народите с къса памет са им мнооого дълги преходите.

Анонимен каза...

ЕЕЕ! Браво! Поне има мнения.Г-жа Кунева е най-доброто нещо, което може да ни се случи на този етап. Смешниците - "Проф. Вучков", коментарите от "Уикенд" и други подобни, които си нямат представа от света, в който живеят, печелят от наивници. Давайте си парите и живейте като ск..ове.

Анонимен каза...

ЕЕЕ!Браво 25-ти!Щом кунева е най-доброто,просто немога да си представя лошото,да не говорим за най-лошото.Голям тъпунгер си-без извинение!

Анонимен каза...

ЕЕЕ!Браво 26-ти.Щом Кунева е най-лошото,заслужаваш Болен Лидеров Фюреров да се изтипоса.Нали знаеш приказката че,всеки народ си заслужава управниците.Айде стига глупории,просто няма по подходяща кандидатура от Кунева.От където и да го погледнеш!

Анонимен каза...

EM/SI: Като допълнение на направения по-горе анализ на действията на г-жа Кунева, припомням че същата беше член на борда на директорите на френската банка " Париба", която финансира строителството на АЕЦ Черна вода в Ромъния. Заради лични интереси/разбирай пари/ Кунева затри АЕЦ Козлодуй, в интерес на Ромъния. Отделно от това аз считам, че другарката Кунева ще реанимира НДСВ, ако стане президент.Не на последно място идва и информацията , че г-н Барозу и е определил нещо като пожизнена пенсия от 8 000 евра на месец. Довода му е, че тя като еврокомисар е свикнала на определен стандарт и тези пари и се дават като вече бивш еврокомисар за да може да поддържа стандарта си!!! Намам думи, но ако е вярно, че му е била любовница, то тя си е изиграла картите умно. Добавям-нали знаете че всички тези пари давани от Брюксел са пари на България от вноските и?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |