Партиите не се разбраха за състава на ОИК – Троян

* „Атака” иска зам.-председателското място,
другите не дават

Избори 2011
И В ТРОЯН, както в съседния Ловеч, политическите партии не се разбраха за състава на Общинската избирателна комисия (ОИК). Което означава, че 17-членната ОИК - Троян, чиято задача е да администрира и контролира комбинираните местни и президентски избори през есента (23 октомври 2011 г.), ще бъде назначена отгоре – с решение на Централната избирателна комисия (ЦИК). Това трябва да стане до 18 август, т.е. най-малко 65 дни преди изборния ден.

НА 26 ЮЛИ, според изискванията на ЦИК (реш. №30 от 18 юли 2011 г.), се провела консултация при кмета Минко Акимов с участието на местни представители на всичките парламентарни партии и коалиции – ГЕРБ, „Коалиция за България”, ДПС, „Атака”, „Синята коалиция” и НДСВ (царската партията не е парламентарно представена, но има свои членове в Европарламента); до единно становище обаче не се стигнало. Въпреки че квотите в ОИК за цялата страна са предварително определени от ЦИК, като за ОИК в общини с до 150 избирателни секции, сред които попада и Троян, съотношението е: ГЕРБ – 8 членове, „Коалиция за България” и ДПС – по 3, „Атака”, „Синята коалиция” и НДСВ – по 1. По наша информация колата се обърнала заради претенции на „Атака” към зам.-председателското място в комисията.

ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОИК трябва да отговарят на следните изисквания: да са български граждани, да са навършили 18 години, да не са поставени под запрещение, да не изтърпяват наказание лишаване от свобода, да владеят български език и да имат висше образование. Членове на ОИК не могат да са кандидати за кметове и общински съветници. Общо 35 млн. лв. са заделени за изборите, като от тях 18,5 млн. лв. са за възнаграждения на ОИК и СИК (секционните избирателни комисии); още обаче не е ясно по колко ще получи всеки член на ОИК и СИК.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

"Атака" в Троян е като вица: "Имате ли нещо за живи?"."Да, "Живият труп.".Сами се погребахте! В Троян има много промоции на погребални агенции.Частният бизнес по тази тема процъфтява.

Анонимен каза...

Москва,май,масова манифестация,макове,москвичи,майор Минев марширува.
Мароко,мараня,минаре,мюезин,малеби, мърляв мек миндер,морен млад манаф мълви:
-Машалла,майор Минев,машалла....

Анонимен каза...

Та кой ще бъде мюезина на ОИК-Троян?

Анонимен каза...

Това са глупости и сънища на хора, които, може би, имат проблеми със себе си. Но, това е проблем на здравния министър.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |