Подписахме с МРРБ за корекцията на реката от „Троян Плаза” до Енергото

* Стойността на проекта е 1,028 млн. лв., от тях 95% ще са безвъзмездна европейска субсидия * Дейностите трябва да приключат до края на 2012 г.

НА 3 ЮНИ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е бил подписан договор с Община Троян за финансиране на проекта „Корекция на река Бели Осъм в централната градска част на Троян за предотвратяване на ерозията на речния бряг и овладяване на риска от наводнения” (BG161PO001-1.4.06-0030), научихме от PR-ката Маргарита Генкова. Средствата ще бъдат осигурени по схемата за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в градските агломерации” на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”. Общата стойност на проекта е 1,028 млн. лв., като 95% (952 738 лв.) от тях ще са европейска субсидия, а останалите 5% (50 144 лв.) ще се осигурят от общинския бюджет.

ПРОЕКТЪТ ТРЯБВА да се реализира за 18 месеца, т.е. до края на 2012 г., и включва следните дейности в участъка от х-л „Троян Плаза” до въжения мост при Енергото (186 м): Почистване на речния бряг и речното корито - изсичане на храстите и дърветата и превоз на растителните отпадъци; Разрушаване на компрометираните стени и разширяване на речното корито; Изграждане на нови стени; Направа и монтаж на парапети. Целта е да се осигури ефективна защита от наводнения, защита на речния бряг от ерозия и ограничен риск от настъпване на вреди и щети за населението и околната среда.

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Изсечените храсти и дървета ще порастнат за 2 години. За да се свърши както трябва работа е необходимо да се изкоренят.

Анонимен каза...

Над милион за кастрене и извозване на храсти?
А тоя крокодайл от снимката кво ще го правят,в зоо градината на Къпично ли ще го пущат?

Анонимен каза...

И на мене ми се виждат множко тези пари за такъв "голям" участък.

Анонимен каза...

EM/SI: МОСВ продължава да работи на парче-в Троян милионче, в Ловеч милионче и т.н. Що бе г-жа Нона Каражова, що бе Ивелино Василева? Не може ли наличният финансов ресурс да бъде насочен към 3-4 града и да им решите проблема изцяло в речното корито. А...а да има за всички по-малко. Така проблеми не се решават в речно корито в урбанизирана територия.Докато дойдат пари за доизграждане на станалата част, то вече построеното ще има нужда от основен ремонт. Не виня общината, това им предлагат това приемат да усвояват. Сбъркана им е цялостната концепция на министерството. Отчита се дейност и се харчат пари. Ефекта обаче е нулев. Жалка история.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |