10-класникът Тони Дудев спечели национален конкурс

* Нашето момче грабна първа награда в раздел „Журналистически материали” * Тони прие лични поздравления от българския космонавт Георги Иванов

ЗА ЧЕТВЪРТА ГОДИНА гражданската организация „Национално движение Русофили” организира сред учащите се в цялата страна конкурс под мотото „Не се гаси туй що не гасне”. По традиция в него се включват хиляди ученици, разделени в две възрастови групи до 8-ми и до 12-ти клас в шест направления: реферати, есета, презентации, журналистически материали, разкази и стихове, рисунки. Този път основната тема в работите бе съобразена с факта, че 2011 г. е обявена за Година на руската духовност в света и че се навършват 50 г. от полета на Гагарин в космоса.

НА 11 ЮНИ в Националния военноисторически музей в столицата се проведе заключителното тържество за награждаване на първенците от конкурса. А радостното за нас е, че 10-класникът Тони Дудев от СОУ „Васил Левски” (Троян) грабна първа награда в раздел „Журналистически материали”. Отличеният текст е озаглавен „Дядо Иван” и е посветен на прадядо му Иван Дочев от с. Калейца, участник във Втората световна война.

НАРЕД С ОСНОВНОТО ОТЛИЧИЕ нашето момче получи и специалната награда на Националния военноисторически музей. Тони прие и лични поздравления от българския космонавт Георги Иванов и от Петър Вучков (”Минута е много”). А специално внимание му бе оказано от Нушка Григорова, режисьор в БНТ, която оцени работата на троянеца с красноречив жест - подари му личната си химикалка с надпис „Специално за русофили”.

Т21

4 коментара:

krasya99 каза...

Браво! Едно красиво, но и умно момче от Троян.....

Анонимен каза...

Толкова косми,толкова нафта - има в музея на космонавта ...

Анонимен каза...

"Национално движение русофили"-мощна антибългарска организация,финансирана от Путинова Русия с главна цел ерозиране на българското самосъзнание.Това дете вероятно не го знае,но главен редактор на български вестник-би трябвало.

Анонимен каза...

Верно е,право думаш,петата колона на Русия,а това са всъщност "съветофили","рубладжии",както ги нарича великият Захарий Стоянов,са нанесли и нанасят огромни вреди на България.И основната им цел са именно младите хора ,там са насочени усилията и рублите,а формите са разнообразни-обикновенно благовидни.
"Не се гаси туй,що не гасне!"-било вашето мото.
Но я вижте цялото стихотворение на Дядо Вазов-преди този ред има друг:"Тирани,всуе се морите!"
Все едно сега е писано.... АЙ с-с-с-с.......

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |