Огнеборците на ОУ „Иван Хаджийски” - №1 в България

* Троянският тим спечели убедително финалните на „Млад огнеборец” в Кранево (10-12 юни) и донесе първа титла за Ловешка област, след нас – Бургас и Търговище * Призът за феърплей – също на троянски адрес


ОТБОРЪТ НА ТРОЯНСКОТО ОУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ” – станал наскоро областен шампион и получил право да представлява Ловешка област – спечели и националния кръг от състезанията за младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” и бе обявен за национален първенец за 2011 г. Финалната надпревара се проведе в детския комплекс „Кранево”, до курорта Албена (10-12 юни).

НАШИТЕ МЛАДИ ОГНЕБОРЦИ шашнали противниците си още на тренировките и безапелационно спечелили първата дисциплина – „Бойно разгръщане”. Във втората дисциплина – „400 м щафета”, също дали най-добро време, но някаква „тънкост” в регламента ги изпратила на второ място. В крайното комплексно класиране обаче били №1 и за пръв път донесли титлата за Ловешка област (настоящото издание на „Млад огнеборец” е 12-то поред). Втори и трети останали отборите на Бургас и Търговище.

ЧЕ СТОЙНОСТТА НА ТАЗИ ПОБЕДА е много висока се доказва и от свирепата конкуренция – над 700 отбора от всичките 27 области плюс София град се борили за титлата, отишла в крайна сметка на троянски адрес. Троянският тим се окичил и с друга престижна награда – тази за спортсменство (феърплей).

„ПРИЗЪТ, РАЗБИРА СЕ, е за нашето училище, спечелихме го абсолютно заслужено и без никакви съмнения в превъзходството ни. Връщаме се с три купи, 30 медала, плакет за феърплей, раници, тениски, подаръци за всичките 82-ма троянци, които сме в Кранево – Албена”, сподели ни в понеделник (13 юни) по телефона директорът на ОУ „Иван Хаджийски” и ръководител на групата Стефан Мичев. Тук сме длъжни да кажем и имената на двамата преподаватели, подготвили националните шампиони – Милкана Христова и Тодор Комитов. От нас – голямо браво на всички!

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Докато малките си играят на пожарникари, батковците им от истинската пожарна, се чудят къде по дяволите са им маркучите :)

Анонимен каза...

Простак си чиче и тва си е , за такива като тебе управия ,, нема" ! Иначе браво на ръководителите и участниците! В такива моменти човек няма как де не се гордее от младите си съграждани и от града си.

Анонимен каза...

Бъди горд и ходи прост и се радвай на живота втори...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |