Пъдарски върнат на работа, но понижен в ранг

* Кметът: До един месец ще се запозная със становището на комисията и ще взема окончателно решение * Секретарят: Нямам никаква вина, ще обжалвам наказанието

НА 31 МАЙ ИЗТЕЧЕ СРОКЪТ, в който дисциплинарната комисия, съставена от трима служители в общинската администрация (юрист, шеф на стопански отдел и финансист), трябваше да излезе със становище по проверката срещу секретаря на Община Троян Бойко Пъдарски, предизвикана от кмета Минко Акимов.

ПРИПОМНЯМЕ – в началото на м. май (2 май) на редовната понеделнишка оперативка градоначалникът обяви, че сваля доверието си от ръководителя на общинската администрация; няколко дни по-рано (28 април) с нарочна заповед на г-н Акимов бе образувано и дисциплинарно дело срещу секретаря. Г-н Пъдарски бе обвинен, че е правил политическа агитация на работна среща в Орешак и в неизпълнение на служебни задължения; според запознати обаче същинската причина е другаде - в съществуващата възможност Бойко Пъдарски да бъде издигнат за кметски кандидат от името дясна коалиция на предстоящите местни избори и да застраши поста на сегашния си началник, който по всяка вероятност ще се бори за втори мандат с подкрепата на партия ГЕРБ. На 9 май с кметска заповед секретарят бе отстранен от работа до приключване на проверката.

КАКВИ СА ПОСЛЕДНИТЕ СЪБИТИЯ ПО СЛУЧАЯ? В понеделник (30 май) дисциплинарната 3-членка е представила резултатите от проверката, а на следващия ден г-н Акимов е провел среща със секретаря, който междувременно бил върнат на работа. В сряда (1 юни) потърсихме информация от извора – свързахме се по телефона с г-н Акимов и той ни обясни, че предстои да се запознае със становището на комисията и в срок до един месец, както е по закон, ще вземе окончателно решение.

В ПЕТЪК (3 ЮНИ) РАЗГОВАРЯХМЕ и с г-н Пъдарски. Но неговото обяснение бе малко по-различно – че въпреки становището на комисията, което го оневинявало по всички пунктове, му било наложено дисциплинарното наказание „Понижаване в по-долен ранг”. С други думи – той запазва поста си на секретар на общинската администрация, но рангът му на държавен служител е понижен с една степен. „Не се смятам за виновен и ще обжалвам наказанието по законовия ред”, категоричен бе г-н Пъдарски.

Т21

22 коментара:

Анонимен каза...

Хвала на комунистическата власт и нейния представител- Полковник Минко Акимов!
Комунизмът се завърна официално, в най-тежката си форма в Троян!
Другарю Акимов,Вие явно забравихте в кой век живеем, та приложихте методите от онази власт.
Освен дръзналият Пъдарски, знам за много хора под огромен психически от Ваша страна,работещи в Общината!
Ако изразят мнение различно от Вашето, биват заплашени с уволнение!
Не вярвах, че ще се самозабравите чак пък толкова...
На фона на горната статия, назначените "наши" хора на щат в изнемогващата Община, са направо комплимент за Вашето управление!
А флирта с т.н. опозиционни сили, като ВМРО-Ангел Балев и СДС, са си направо детска игра.
Обещания за постове, общински служби и прочие...Няма как в съзнанието на четящия да не изплуват спомените по онези времена...
Но, другарю Акимов, ВИе забравяте най-важното...Хората другарю Акимов...
Хората гласуваха против крадеца Дилян Енкин и затова станахте кмет.
Същите тези хора ще Ви пратят там където Ви е мястото...На село да си гледате спокойно пенсията...

Анонимен каза...

Браво 1 това е самата истина!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Време е да си признаем-накрая гласувахме не "за" Акимов,а "против" Енкин.Тогава,преди 4 години,това ни даде малко надежда,сега вече-само горчиви,горчиви усмивки и безкрайно разочарование.

Анонимен каза...

Внимание - Дилян Енкин отново се кандидатира!

Анонимен каза...

Дано ,ама не вярвам ,той и сега управлява само че от долу..........до 4номер
коалиция гибел за града

Анонимен каза...

Повечето коментари тук са неверни. Да наистина е поставен сериозно въпроса пред Дилян Енкин ще се кандидатира ли за кмет. Отговора е че при плачевното финансово състояние на общината, огромните кредити, огромнити проблеми с финансирането на УЖ" спечелени европроекти и т.н. той не би поел отговорност да стане кмет.

Анонимен каза...

По негово време нещата цъфтяха в този град. Стига сте търсили оправдание на краха на Троян с кризата.

Анонимен каза...

Абе аланкоолу кой му го е поставял въпроса на железненския хитрец...шепа напикаващи се червени бабички в някое задръстено от простотия троянско село ли айсиктир.А и защо му е той и така си е добре и с милиционера си играят общите игрички деба кметска съсипия деба......

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Рядко взимам отношение касаещо административни и междуличностни отношения в общината. Считам решението на Кмета за полвинчато. Не казвам кой крив и кой прав. Казвам, че когато един ръководител вземе решение то трябва да е окончателно. Иначе излиза, че взетото решение/за освобождаване от работа/ е прибързано или неправилно. Това усещане предизвиква в мен решението на Кмета за връщането на работа на г-н Пъдарски, но с понижаване в ранг. Демек-„ не съм прав но ще има наказание щото аз съм Шефа”. Понижаването в ранг не се отразява на възнагражението/заплатата/. Така в администрацията не се прави. Там се работи с бели ръкавици, не напред с рогът. Искаш ли да разкараш някой правиш нова структора/в случая няма време за нея-идат избори/ или му поставяш капанче/пари, жени, алкохол и т.н./, там където му е слабото място, мишлето се хваща и след наличие на тези неоспорими доказателства и разговор с него, то само подава молба за напускане. Тихо, просто и ясно. Навремето му викаха „поради преминаване на друга отговорна работа”. Информацията е огромна сила-убеден съм, че г-н Пъдарски знае неща от кухнята особено по обществените поръчки, за които има наложени санкции на общината и то в сериозни размери. Намеквам нещо но спирам дотук. Казвам само ,че г-н Кмете ако искаш да не те боли главата така не се прави!

Анонимен каза...

Мъжката любов е до гроб.

Анонимен каза...

Не е лошо,Пъдарски да вземе да проговори по някои теми...

Анонимен каза...

Сигурен съм,че ще проговори,но когато му дойде времето,а той има какво да каже.И затова бяха толкова яростни "кибератаките" и в този форум.Но нещо спряха напоследък,а и Дедо Минко поомекна като манатарка на припек.Защо ли?

Анонимен каза...

Защото му изтича мандата,а покрай него и на много търтеи в Общината....

Анонимен каза...

Безпредметно е да занимавате Троянската общественост с Бойко Пъдарски........

Анонимен каза...

Но напълно резонно е Бойко Пъдарски да позанимае Троянската общественост, с някои пикантерии от казана на Общинската кухня...

Князът каза...

Бих посъветвал г-н Пъдарски за сега да не прави изявления.Той е млад човек, има амбицията да работи, има и възможности.Хулите срещу него явно са тенденциозни и злонамерени.Все пак нека всички, които искат да кажат "стоп" на изхабените Дилян Енкин и Минко Акимов да се отнасят малко по-толерантно към Бойко.Той наистина е една възможност за управленска промяна в Троян.

Анонимен каза...

Четох по-горе,че Бойко Пъдарски щял да бъде издигнат от листата на БСП.Четох и за разни негови грешки в житието му...каквото и да е съгрешил,най-голямата му грешка ще е ако мине на страната на БСП,ще бъде низвргнат от всички които са пострадали по някакъв начин от "партията " и Енкин. Изобщо ще бъде обречен на провал,а вероятно има качества.

Анонимен каза...

Егати майтапа: Бойко и БСП. Вие луди ли стееее?! За един и същи човек ли говорим или нямате какво друго да правите?
Незнам дали Пъдарски ще се кандидатира ама съм сигурен на 100% в едно: Бойко и БСП са две взаимноизключващи се понятия. Четох я тази идея и в друга статия, и се чудя през кой болен мозък е преминала.
Иначе мисля, че от всички спрягани кандидатури неговата е най-приемлива... ако се кандидатира :)

Анонимен каза...

Ееееей кметеее. Мушмурок такъв. Като ти писах на първата статийка дето сте двамцата с Бойко на снимките, че си в път без изход що не слушаш бе? От твоите действия може да се напише учебник как може човек за най-кратко време да направи най-много глупости.
Айде и още един безплатен съвет: Не се кандидатирай. Няма смисъл.

Анонимен каза...

номер 17, това ти ли си го измисли или имаш проблем с четенето?!

Анонимен каза...

Преди известно време имаше статия за такситата на които са отпуснати 5 стоянки точно пред Дом на обувката/до Малкия пазар/. Б. Пъдарски трябваше да даде своето компетентно мнение трябва ли да са там и кой ще носи отговорност ,ако там загине човек! Чаках,чаках да видя във вестника решение на този проблем,но явно ...ще чакат да стане най-лошото!

Анонимен каза...

До къде сме стигнали само,да обсъждаме тази "личност за кандидат кмет" ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |