Калоян Ковашки с две пълни шестици от матурите

* Талантливият младеж от троянското СОУ „Васил Левски” е син на лекари, но ще учи право

КАЛОЯН КОВАШКИ – зрелостникът със „заплашителния” баскетболен ръст от 12. а клас на троянското СОУ „Васил Левски”, популярен с таланта си в хуманитарните дисциплини – постигна изключителен успех на двете матури, чиито резултати станаха ясни в събота (4 юни). Калоян е единственият троянски ученик, изкарал две пълни 6-ци – на задължителния изпит по български език и литература и на избрания от него като втори изпитен предмет английски език.

ДВЕТЕ ШЕСТИЦИ на държавните зрелостни изпити са сериозно нещо, но в случая не изненадват особено, коментираха пред Т21 учители на талантливия младеж. В тази връзка ни бе припомнено, че на последната Национална олимпиада по английски език Калоян се е класирал на 8-мо място, изпреварвайки доста представители на езикови гимназии от цялата страна; с това си постижение той получил право да се запише без приемен изпит в специалността английска филология в Софийския университет.

С КАЛОЯН СЕ ЗАПОЗНАХМЕ на коктейла по случай 20-годишнината на ученическите награди „Бризби”. Попитахме го филология или медицина ще следва (родителите му са известни троянски лекари). Отговорът бе различен и много категоричен: „Право”. Любопитното е, че миналата година в СОУ „Васил Левски” пак имаше зрелостник с две шестици от матурите – Цветелина Байрактарова, по български език и литература и по математика; тя също учи право.

Т21

15 коментара:

Анонимен каза...

Само с факта, че в троянските гимназии се е преписвало масово на матурите един такъв "успех" ще остане просто в сянка, дори и да има знанията момчето... запътило се е обаче в грешната посока с това Право...

Н. Генкова каза...

Поздравления и на добър час!

Анонимен каза...

Браво, Калояне!

Анонимен каза...

Номер 1 пише пълни глупости! За първа година над 90% от учениците имаха втора матура, която се държеше в друго училище, различно от училището, в което са учили 12. клас и във всички стаи и на всички матури имаше камери, а квесторите бяха от други училища. Едва ли някой си е позволил да компрометира училището си, позволявайки на учениците да преписват. Чудя се дали номер 1 не е от Ловеч и малко злобее, че има по-добри ученици в Троян от техните ;)
Все пак не мога да твърдя това на 100%, но за двете СОУ-та със сигурност мога да ти гарантирам, че никой не е преписвал. Доказателство са протоколите, в които има НЕИЗДЪРЖАЛИ някоя матура. Ако са преписвали (защото неиздържалите са няколко и не са от една и съща стая) защо са получили слаби оценки?
Подготовката в Троян по Български език и литература е на изключително високо ниво и зрелостниците са го доказали. В СОУ-тата средният успех на матурата по Български език и литаратура е 4,52, а в Троянските е над 5. И не на последно място - с преписване може да изкараш 3, но 6,00 (при положение, че има оценки като 5,99) си е отлично представяне, откъдето и да го погледнеш. Поздравления за Калоян и да продължава все така :)

Бианка каза...

N-1 е просто задължителния плювач тук.Без него май никога не може.Така че,не му обръщайте внимание!
Браво Калояне!!!Достойно представяш името си и това на твоите добри родители.Винаги бъди тяхна гордост и смело върви напред.Пожелавам ти път изпълнен само с успехи.Превземай нови и нови върхове и никога не се обръщай назад!Още веднъж БРАВО!!!

Анонимен каза...

#4 го кара доста наивно. С преписване не можело да се изкара 6? Ха! Познавам момче, което на първата година от матурите изкара 6.00 на матурата по математика, а не отбираше изобщо. Така че хайде като не сме осведомени и не знаем за такива случаи да не говорим, а? Момчето може да е умно, никой не е казал противното, включително №1 :)

Анонимен каза...

Напълно си прав 6 ти.Момчето преписа всичко и не само той.В Св. Климент Охридски всичко живо преписваше на свобода.

Анонимен каза...

То и в другите училища преписват,но не се хвалят с това.Така че 7,трябва да си направиш сам извода...

Анонимен каза...

Поздравления и най-добри пожелания на Калоян!
Дано по пътя си среща само умни и достойни хора.
Честита радост и гордост на близките му!

Николина Терзиева каза...

Поздравления за Калоян, за неговите родители, които са чудесен пример за подражание и които сигурно са финансирали отчасти допълнително неговото образование.Поздравления и за колегите, които са учили Калоян!
Много ми е интересно как се учи право в крива държава./Моля някой да ми обясни/
Колкото до преписването- то е неоспорим факт, колкото и някой да се опитва да го отрича.Това е голямата държавна демагогия, от която всички са доволни.Ликуй народе!!!

Генадий Маринов каза...

Блестящо казано! Поздравления, г-жо Терзиева!

Анонимен каза...

Номер 6, на първата година имаше матури, които по-скоро бяха фиктивни. Поне два пъти по-лесни, отколкото са днешните. В добавка нямаше камери, нито квестори от други училища. А колкото до твърдението на номер 7, тогава учителите от СОУ "Васил Левски" и ОУ "Иван Хаджийски", които бяха квестори в СОУ "Св. Климент Охридски" трябва истински да се засрамят, че са позволили в тяхно присъствие учениците да преписват ;)

Валентина Иванова каза...

Браво на Калоян! Успех в СУ !!!

стефка каза...

Здравейте,
защо не можем да се зарадваме дори и на малкото радости в нашият живот.браво на момчето нека има по-вече такива деца.
УСПЕХ.

Анонимен каза...

БРаво КОКИ!

Голям тигър си!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |