Инж. Теодор Енев напусна „Елматех”

* Олигархът Банев бесен заради едни пари, с които Енев платил заплатите на работниците * Засега предприятието работи и слуховете за закриване са преувеличени, но запознатите не са оптимисти

ЯВНО ВСИЧКО В ТРОЯН, до което се докосне набеденият за роден олигарх Николай Банев – гърми. След като някогашната гордост на троянската икономика и балкански лидер в производството на асинхронни електромотори завод „Елма” („Елпром”) бе фалиран, нарязан за скраб и на улицата бяха изхвърлени стотици работници (доста от тях още не са си взели дължимите трудови възнаграждения и едва ли някога ще си ги вземат), сега дойде ред на дъщерното дружество „Елматех” АД, в което Банев има дял от 80%.

„ЕЛМАТЕХ” - произвеждащо трифазни асинхронни двигатели, помпи, таблени вибратори, резервни части и различни услуги в областта на машиностроенето - въпреки натиска дълги години устискваше положението. Устискваше го благодарение на един амбициозен и кадърен местен мениджър – изпълнителният директор и акционер в предприятието инж. Теодор Енев. На една среща на троянския бизнес със социалния министър Тотьо Младенов през есента на 2009 г. инж. Енев дори се изказа оптимистично, обявявайки, че „за последните години „Елматех” отбеляза ръст от 4-5 пъти, а „Елма” е затънала до гуша, макар собственикът на двете предприятия да е един и същ”. Причината за срива бе видяна в лошото местно мениджиране на „Елма” и в занижените контролни функции на държавата в промишления сектор, а не в собственика Банев. Но явно тогава г-н Енев не каза цялата истина. А истината лъсна преди няколко дни, когато и в „Елматех” се случи нещо, каквото, по думите на запознати, било редовна практика в „Елма” и е сред главните причини за краха.


ПО НАША НЕОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ собственикът Николай Банев пристигнал от София (дали с „Майбах”, самолет или друго някакво милионерско возило, нямаме информация – бел. Т21), за да прибере събраните в касата на „Елматех” около 200 хил. лв. оборотни средства. Но изпълнителният директор инж. Теодор Енев, предусещайки накъде отиват работите, побързал с тези пари да плати заплатите на работниците си (около 160 души се трудят в момента в „Елматех”). Когато Банев разбрал какво се е случило, вдигнал лют скандал, а Теодор Енев, вбесен, си тръгнал от завода. Заедно с шефа си тръгнали още десетина души. Слуховете, които пълзят из Троян – че Банев е обявил закриване на „Елматех” и е освободил всички работници и служители, макар и логични на фона на случилото се с „Елма”, не са верни.

ЗАСЕГА ПРЕДПРИЯТИЕТО РАБОТИ; и дано да продължи, макар запознатите да не вярват, че без инж. Теодор Енев „Елматех” би могло да просъществува. В момента изпълнителният директор се води в безсрочен отпуск. Временно за оперативен шеф е назначена голямата щерка на собственика – 28-годишната Мария Банева, която е сред шефовете в холдинговата група на татко си „АКБ - Форес България”, чиито подразделения са и „Елма” и „Елматех”.

Т21

Още по темата:

88 коментара:

Анонимен каза...

След като Минко Акимов БЕШЕ кмет на Троян, що да не може щерката на Банев, да е изпълнителен директор?!

Анонимен каза...

Е че то какво остана, ако и Лесопласт клопне кипенци кво правим? Остават само манифактурки и ишлемета!?!

Анонимен каза...

Какви са тез бизнесмени бе ,те по скоро мязат на моя говедар
Дилян Врача

Анонимен каза...

Аман от психари, що не сложи някое внуче да управлява!

Анонимен каза...

Западните фирми плащат на този говедар да ликвидира заводите ни.Ясно е, че той от нищо не разбира, нито има за цел нещо да развива като производство.Предатели!

Анонимен каза...

edin po edin balonite se pukat,i lasvat goli....samo 4e ....gorko na naroda ,s takiva biznesmeni,vsastnost na tjah im puka samo za pechalbite,a gorkite rabotnici da treperjat za utreshnija raboten den -ste go bade li ili veche krai-v byuroto za bezrabotni.Boje pazi Balgaria ot novobogatashi !!!!

Анонимен каза...

До Дилян Врача....

Понеже използваш множествено число, лично аз се дразня от това определението "говедар" по отношение на Теодор Енев. Имал съм честта да работя с него, и като леко страничен наблюдател, искам да кажа че за мен той е мен е рядко честен и АБСОЛЮТНО коректен човек. Поне спрямо мен е бил такъв. Имало е моменти в които сме се карали порядъчно, и ми се е сърдил че не съм направил нещо точно в срока който той е искал, но никога не е таял злоба и не се е сърдил за повее от ден-два след изпълнението на поръчката.

Мисля че той милее за Елматех и съм уверен че много трудно е взел решението да "хвърли ключовете". НО и на него му е дошло в повече... Което не е никак чудно с такъв собственик...

И съм съгласен с написаното от Генадий че едва ли Елматех ще просъществува дълго време без Енев...

Жалкото е че нещата се случват точно в момент в който това предприятие вървеше нагоре...

Анонимен каза...

Азека мислим че онзи има на предвид Бананевь ...

Анонимен каза...

Браво на инж.Енев - постъпка на достоен човек ,милеещ и за завода и за хората работещи там. Когато фирмите се управляват от местни хора...е добре за всички. Щерката ще е като татко си,другияат път когато на него му трябват пари за комар,няма да има пари за заплати,защото няма да има от къде да дойдат,но няма да има и за комара.

Анонимен каза...

Приказвайте си но е безмислено. ЕТО ВИ МАЛКО ТОЧНИ ДАННИ И ФАКТИ.

НИКОЛАЙ БАНЕВ, чрез фирмите си вкл.АКБ Корпорация по времето на приватизацията придобива 72 завода намиращи се на територията на България. От тях работят само два ЕЛматех и този в Костенец(който от няколко дни е закрит). Та как мислите "Елматех" ще го бъде ли или не? Защо да дава пари на работниците вместо да купи нова яхта? Вие да не би да откачате!

Анонимен каза...

Долни,мръсни комунисти!Щом не са на власт съсипват всичко!!!Този циганин Банев до кога ще краде безнаказано?И днес от бившата леарна на "ЕЛМА" две негови"кучета" с мутренски физиономии конвоираха огромен камион със скрап.На къде отиваш ,Българио и ти Трояне,на къде?А тази долна твар Валентина Радкова,комунистическа чикия многопомогна за затриването на фирмите и града.Бог да ги съди по негов си начин.Амин!

Анонимен каза...

Това което аз виждам: С бързи темпове Троян се присъединява към групата на вече обезличените градове от северозападнала България със затихващи функции, sad but true.....

Анонимен каза...

Това с 200 х.лв не е истина. Просто Банев, в негов стил, е дощъл докато Енев е в отпуск да го понижи в производствен ръководител. Познайте дали Енев който е основал Елматех ще се върне като производствен.А защо производствен се сетете сами - ами няма да управлява парите и пак си идваме на думата.

Анонимен каза...

тоя банев отдавна трябваше да го окаушат.но такава ни е цялата държава.той се вей байряка за сметка на хората.ноли преди години на сватбата си кани джо кокър и му плати 200000 според медиите.а пък за заплати няма пари.той затри и отборите на пирин и берое когато им беше шеф.

Анонимен каза...

Абе то ясно - Енев и Елматех си отиват. Но се питам - Как така публично дружество като Елма, което е дори на борсата се наряза, събаря, няма дейност, няма персонал и никой, ама никой, нито работници, нито синдикати, кмет, община, държавни институции му потърсиха отговорност. Взе си парите, а другите да духат супата. И в Полимери е така. Но духачите да духат.

Анонимен каза...

До 10 - Това което пишеш повечето е истина. Костенец обаче работи щото му го взеха и хората си отдъхнаха от него. Било забранено някой от АКБ да припарва там.

Анонимен каза...

Евала на инж.Енев поне ще може сега да гледа съграцданити си в очите,а такива като боклука Банев трябва да се избесят публично без присъда за национално предателство и за назидание на всички червени помиари като него.

Анонимен каза...

Кмете, Цветанов, Бойко кво дремете. Изглежда американеца е прав законите са за бедни и за богати, за наши и за ваши. Нали всички сте ченгета, управлявате, всичко знаете, що стоите. Или и вас е купил. Ега ти държавата.

Анонимен каза...

Всички знаят, че законите са два вида - за богати и за бедни. И го казват. Но като го каза американеца - всички го чуха.

Анонимен каза...

Поредното отиващо си предприятие от централен западнал Балкан, а идват избори ...
Направете нещо поне да знем, що сме ви избрали или ....

Анонимен каза...

А дали е вярно, че бившата синдикалистка на Елма, като го попитала сега като е бил тук, дали бившите работници на Елма ще си получат парите, той честно и твърдо като комунист отговорил Не, няма да си ги получат.
Генади що не станеш хрътка.

Анонимен каза...

Хрътка гонач ли?Рано е, сезона за прасетата е чак Август!Ти ша станеш ли прасе,или вече си?

Анонимен каза...

Тия мошеници от хлебозавода не допичат хляба и ядем клисавици.

Анонимен каза...

Кат ни аресва хлебозаводския, купи си турски от Аигюно-Билялския. Куде чете тук за ляб?

Анонимен каза...

№24 вероятно е шефа или собственик на хлебозавода

Анонимен каза...

Да бе позна. Имам и 5 декара части гробища.
Къде чете тук за хляб? 200 души най-вероятно ще останат без работа вие вмъквате в дискусията щяло и не-щяло. Яли сме го и по-кУрав, стига да има с кво да си го купим.

Анонимен каза...

Не бъди наивник,18-ти.Банев е личен приятел на Барабойко и затова си разиграва коня както си иска.Спомни си,че като кмет на София лично го бракосъчета за трети път и присъства на сватбата му!За някой друг да го е правил?И за всеки рожден ден му изпраща поздравителни телеграми.Спомни си и за скачените съдове,дето взаимно си поддържат нивото....
Се е било,ама като сега не е било!Всички нормални хора да искат да се махнат от България,независимо на каква цена-явно това целяха и го постигнаха.При това положение за какъв Троян и какъв Северозапад става дума?
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Имах предвид за бАНеф.......Каде е власта,приватизационен контрол и др. такива КУРупционни органи???
Дилян Врача

Анонимен каза...

Браво 27-ми, наи-после нещо истинско.Това кумуване-сватбуване дори го отразиха,някой централни телевизий.Нали той-Барабойко им е любимец №1 от времето, когато се появи като бодигард на Царя.По този повод едно вицче:
Разглежда Обама снимки на световни лидери. Навсякъде, ту с Ангела Меркел, ту с Берлускони, ту с Путин, ту със Саркузи се мъдри наш Бойче.
Обама веднага заръчал на шефа на охраната си:
Абе това момче трябва да е много добър телохранител щом пази толкова много лидери - даите го насам.......

Анонимен каза...

Радостното, е е този изрод не е затворил ЕЛМАТЕХ.
Лошото, е че ще назначи свой човек,и хората няма да видят заплата с години!

Анонимен каза...

Ще ти кажа и нещо друго,29-ти.Напоследък гледам разни люде с неясно минало,настояще и бъдеще,мераклии за всичко и най-вече камери и показност да врещят,маат байряци и се борят с "турското робство".
"Няма по-безнадеждно поробени от тези,които грешно вярват,че са свободни!"-беше казал Гьоте.
Та от известно време си мисля,че трудно ще се освободим от българското робство,гарнирано с множество "скачени съдове",тенджери,варели и цистерни,оплетени от "подземна" система от тръбопроводи,тръбички,шлаухки,проводници и .....бушони.После от турското....лесна работа.....АЙ с-с-с-с.......

Анонимен каза...

Енев е достоен човек,троянец,образован и ...млад. Отговаря на всички критерии за БЪДЕЩ КМЕТ!

Анонимен каза...

Е 32-ри, като че ли малко грешиш. Или по-скоро не си съвсем точен. Доколкото знам Енев не е троянец по месторождение. Но е готин и наистина достоен човек.

Но кметуването няма да го привлече... Поне доколкото го познавам... По-скоро допускам да спрем да го виждаме в региона....

Анонимен каза...

Енев и той е полендак.Но Данковите не са.....

Анонимен каза...

Чета и не вярвам на ушите си. Банев бил такъв, Банев бил онакъв, всеки дава акъли, Кмет да се меси,Бойко да се намеси...Глупости на търкалета господа. Банев е собственик и като такъв никой копче не може да му каже!И може да прави със собствеността си каквото си поиска.Частната собственост е неприкосновена-така поне пише в Конституцията!Точка. Друг е въпроса кой/държавата/ защо и как му го продаде. Друг е въпроса, че той/Бенев/ е финансово зле и я е докарал дотам, че да взима изкараното от предприятието за джобни. Това никой не го интересува. Но за мен разковничето е в извършеното през годините след 1990г.-приватизация на всичко държавно без значение цената.Де бяхте тогава та сега ревете? Завършвам-държава има, няма държавност.

Анонимен каза...

Е да,35-ти,така е за собствеността,но в Конституцията пише и мно-о-ого други работи!А накрая,в преходните и заключителни разпоредби пише и...."когато няма как-кърпел!"Да не се забравя като възможност!Я се огледайте наоколо-повечето европейци още го ползват......АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Спомням си как м.г. Теодор Енев скочи срещу "Труд", който написа, че ЕЛМА е фалирала, работниците са в отпуск, а Дилян Енкин я предлага на Кауфланд за супермаркет. Тогава Теодор Енев скочи да брани Банев като Морозов на абразурата. Глупава, крайно глупава постъпка! Постъпка на един слуга! Само пълен идиот или човек, който не познава Банев или се прави, че не го познава, може да има такова поведение! Е, оказа се кой е бил прав! Сега Енев най-вероятно ще се пише сред враговете на Банев. Само че кому му дреме от Енев днес... А и дали Еневия гняв е за работниците, или заради изплъзналите му се 200 хил. лева...

Анонимен каза...

До 35-ти.
Съгласен съм,че собственоста трябва да бъде неприкосновена. Банев наистина направи каквото си поиска,тоест съсипа всичко,което успя да вземе чрез масовата приватизация на Жан Виденов.
Но драги,заплатите на работниците негова собственост ли са? Имам малка фирма и всеки път,когато тегля пари в брои се подписвам,че същите - мой пари не са за фонд работна заплата.
Дори на бланката е написан члена на наказателния кодекс, по които ще отговарям,ако изтегля тези пари и оставя работнице без заплата. Мен със сигурност ще ме подведат под отговорност, но него кои го подведе?

Анонимен каза...

35-ти мисля, че грешиш. Елма е акционерно дружество, при това публично, т.е не е 100% на Банев и не би трябвало да може да се прави всичко каквото му се иска, но явно може.
Така мисля, но може и да греша.

Анонимен каза...

До 39-ти.
Точно при акционерно дружество собствениците могат да са,и са в сянка. Ако изобщо може да се нарече един работник от Елма съдружник те бяха такива. Нали им раздадоха акционерни книжки. На 1000 работника определен брои акций, с който те никога не могат да имат контрол и никъде в България не са имали.
Същото се повтори с Машстрои и хилядите заводи в БГ. Така без търг се раздаде всичко на "наши" хора от така любимата на някой тук БСП. Ако си спомняте,дори Хари и Манчо бяха отворили една сергия пред пощата и изкупуваха акцийте от нищо не подозиращите хорица. А нали е партия на народа
защо не организираха работниците да си пазят акцийте-да закупят още и така да имат някякво влияние върху тези фабрики? Всичко беше решено още тогава. Похарчи и продаи що можеш от тези заводи а после на скрап. Другарите комунисти това и направиха. Че защо да се блъскат в производства и конкуренций? С милиардите,коита откраднаха за броени години децата им учат в наи-престижните колежи по широкия свят. Незнаино защо не и в любимата им Русия ами САЩ,Англия,Германия ги записаха. Никъде по света няма за толкова кратко време толкова милионери като в бившия СССР и сателитчетата му. Навремето избиха фабрикантите, взеха им фабриките, избиха интелигенцията за да няма недоволни не знаете ли? България ще се оправи само когато БСП бъде обявена за терористична организация - извън закона!!!!!

Долу комунягите! каза...

40- точен си

Анонимен каза...

До 39: Елма е акционерно дружество и то не само на работниците. Земята под административната сграда е била на дядо ми. В последствие ние водихме дела които стигнаха до Върховни съд и ...ни обезщетиха с акции.Сега земята стои ,а ние имаме някакви хартии като обезщетение,а Банев се разполага като единствен собственик.Акциите на Елма не се котират на фондовата борса .

Анонимен каза...

Поздравления за 40-ти!!!Сбито,точно,вярно!Само едно допълнение-масовата приватизация беше измислена от същите/БСП/,като години наред имаше масирана рекламна кампания по всички радиа и телевизии/94-96-та/.Всеки от нас нека да благоволи да си спомни и да запомни!
Защото,за не знам кой път ще повторя мисълта на д-р Тони Филипов:"На народите,на които паметта им е къса-преходите им са дълги!"Даже преходът им към нормален начин на живот може да ги надживее....АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Dobre de,az ne go znam tozi 6ef na ELMATEH ,vsichko tuk kazvat kolko e svesten. Napravete go kmet naesen de,4e da se varnem v Troian.

Анонимен каза...

40-ти Излиза, че Манчо и Хари са най-големите комунисти. Запомнете - комунистът национализира, а не приватизира. Повтарям - комунистът приватизира, а не приватизира. И още - комунистът не реституира, а национализира. Така, че някои други приватизираха, реституираха и фалираха фабриките, строени с потта на троянци.Опомнете се!

Анонимен каза...

45-ти,пий още една и лягай!А Хари не е даже комунист-той си е просто мошеник.

Анонимен каза...

45- май наистина си попрекалил с ракийките. Че нали споменах за национализацията в постинга си.
А ти на тази тяхната "приватизация" по времето но Жан Виденов (някои горе поясни точно с години 1994-1996) ако му викаш приватизация то си е жива национализация. И много хубаво каза човека преди мен: На когото му е къса паметта ще му е дълго преходчето.
Друга тема е наистина,но ще кажа:
След 1945,когато комунистите конфискуваха на хорато фабриките нищо не са изградили!!! Мастодонти,показни заводи - пример Кремиковци.
Построен до Софиа,а рудата се вкарваше от Индия, ЮАР. Кои разумен бизнесмен ще построи такова малоумие? Нямяш суровина, вкарваш я от чужбина и правиш завод не а МЕГАЗАВОД. Такава им беше работата на партийните ръководители по простата причина, че преди 1945 са пасли овце-как да управляват? Въпреки малоумието всички заводи в БГ работеха, но не защото произвеждахме нещо свястно а защото имахме СИВ. Бяхме затворена,бих казал ЗАТВОРНИЧЕСКА система и си пробутвахме боклуците от БГ на Румъния, на Чехия,на СССР, на
ГДР. Да продължавам ли? Преди много години,не знам бил ли си роден? През далечната вече 1974г с мои приятел сме на морето. Разбира се ние по бунгалата и шумата, а Немците пак в хотелите, но както и да е. Спряхме се до един мерцедес модел 190-нищо особенно и тогава и сега-богати западняци липсват на Черноморието, но до него един ЗАЗ. Никога няма да забравя какво ми каза моя вече покоен приятел и тези негови думи със сигурност са помогнали да оформя политичиското си съзнание. Попита ме следното: Като гледаш ЗАЗА и мерцедеса един до друг можеш ли да ми кажеш кои е победил преди 30 години или 2-та световна воина? Коя кола произвежда победителя и коя победения? Ако искаш ми вярвай,думите му КЪНТЯТ и след 40г в ушите ми!

бате Стефчо каза...

Ако беше спазван през годините Закона за следприватизационен контрол Банев много по трудно щеше да докара Елма и дъщерното им дружество до този хал. Главния прокурор филчев лично разпореди преди години прокуратурата да не взема отношение по сигнали свързани с този закон. Какво свърши Агенциеята за следприватизационен контрол през всичките тези години и колко пари прибраха служителите им под масата за да имитират дейнос и да не си свършат работата.Колко пари от бюджета, сиреч от данъкоплатеца бяха отделени за издръжката на същата агенция и какъв надзор беше упражнен върху нея. Всичко през годините беше покрито под формата на колективната безотговорност и най накрая за да няма виновни Агенцията за следприватизационен контрол беше закрита.В цялата тази попара участваха и сини и червени, който само имитираха опозиционна неприязан за пред хората, а след това деляха пачките под масата. Голяма вина за всичко това имаше и правителството на Костов което също си затваряше очите и дори помагаше за неспазване на приватизационните договор и ангажиментите поети в тях. Никой от досегашните властоимащи включително и сегашните управляващи нямаха и нямат воля да ревизират поетите ангажименти по приватизационните договори тъй като вички са получили своя пай и са доволни. Сега ще изчакат да мине давност, всичко да бъде разперчатосано и забравено. Проблемът е, че не е луд този който яде баницата, а този който му я дава и тази връзка нека всички бивши работници от троянската индустрия си припомнят как лековерно и почти безплатно си подариха инвестиционните бонове от масовата приватизация и как им обещаваха че ще имат още дълги години работа. Само че бяха жестоко излъгани и пиха по една студена вода. Сега се чудят защо брадатия Банев държи мажоритарния пакет акции назначава 28 годишната си дъщеря за изпълнителен директор. Каквото сам си направиш никой не може да ти го направи, така че очаквайте да видите поредното нарязано за скрап предприятие и за в бъдеще си опичайте акъла.

Анонимен каза...

Хеи № 48 ти да не си Бате Стефчо Луканов-Ебача?
Има милиони начини да съсипеш едно предприятие без да може някой да те обвини.На хартия всичко е точно,произвеждаш ама няма на кого да продаваш-демек търсене,чувал ли си тази дума?
А иначе си прав,за това,че чиновниците в БГ прибраха и продължават да прибират както и колкото могат.Горкия частик се блъска да създаде нещо,а те все му търсят кусур.Но защо намесваш Костов?Тои не е цвете за мирисане-айдук от класа.
Но въпреки всичко няколко пъти беше казано,че ЖАН ВИДЕНОВ и БСП масираха разпарчатосването на БГ промишленоста.Къде го чукаш-къде се пука?
Маи камбаните на Аврора още звучат в ушите ти мили бате Стефчо.

бате Стефчо каза...

До 48. Хич не ме пряави на червен, бате ти Стефчо не е от тях, само че трябва да се кажа и на сините кривиците. Иначе за хилядите начини за съсипването на едно предприятие си прав, щом държиш мажоритарния пакет може да му разкажеш играта без проблем, поне на хартия. може и данъци да криеш без пролем, идва одитор подписва отчетите прибира си парите и държавата да го ......

Анонимен каза...

Съгласен съм бате Стефчо и вероятно не си Луканов
щом не си червен. Ама ми е писнало червените все по Костов да плюят. Тои и според мен има много трески за дялане,но ако сме реалисти до сега с управлението на държавата най-добре се спрви същия хаидук. Лакомията го съсипа...

бате Стефчо каза...

До 51.Много сте прав лакомията не прощава на никого.

Анонимен каза...

Добре де, Енев такъв, Банев онакъв, кмета такъв, държавата такава и все пак някой или нещо може ли да спре Банев да не съсипе и тази фабрика и толкова хора да не останат без работа

бате Стефчо каза...

До 53. Фабриката вече замина, другаря Банев нама да се бръкне за материали. Бившия директор много умно и честно е постъпил като поне се е отчел към работниците и служителите. От тук нататък гром и лом ,който взел взел нашта пена не е .....

Анонимен каза...

браво на 40 коментар! съгласна съм с вас,но какво лично ние можем да направим освен да си пишем тука!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

ДО 16
Да не би да бъркаш нещо или пък може да има два завода в Костенец. Защото единият е източен, нарязан и е пуста площадка.

Енев не е създател на Елматех, не е и умен защото преди няколко месеца скочи срещу много хора и каза: С Банев сме се разбрали, още пролетта ще извършим реорганизация на производството и тук ще работят 250 човека. С продажба на терен на Кауфланд ще изчистим и Елма от дългове и ще тече мед и масло.

Даже Енев твърдеше че ще започват строеж на ново хале. Така че не е нито умен, нито троянец, нито пък става за кмет.

бате Стефчо каза...

До 56. Вие присъствахте ли лично на разговорите между другаря Банев и изпълнителия директор, който малко или много през годините пряко е ръководил производствения процес и е организирал хората пряко заети в него да произведат крайният продукт, от който и Вие все пак сте получили някоя заплата. За какъв Костенец за касви пет лева ,господин Банев разказа играта на топлофикациите в половин южна България и Вие уважаема 56 очаквате да пропусне да вземе последните оборотни джоб параси. На другаря Банев хич не му пука за Вашата симпатия, другаря Банев е на края на финансовите си възможности и отговорности и близо е денят в който ще си обикаля съсипаните дружества и няма да има какво да прибере от тях. В град Троян има хора икономисти, който много лесно могат да проверят чрез търговския регистър на колко фирми господин Банев показа Добро управление. Ако има доволни от това, че работят за господин Банев в ,което и да било негово начинание нека го потърсят в хед офиса и може би ще вдигне телефона една друга остаряла звезда отснимката по горе уважаемата госпожа Радкова. Тя малко се извила на дясно на по горе приложената снимка, но това е тя госпожа Валя Радкова, първия главен счетоводител насрочил общо събрание на акционерите не по седалище на фирмата,Крайречна 1, а на Беклеме, който не вярва може да прочете Държавен вестник и ще се убеди сам. Куриозите са много но Радкова е отново до брадатия господин.Много ще се радвам да чуя как пълното и стройно тяло на уважаемата госпожа, качено във високи и тесни обувку чука из офисите на брадатия господин и миловидно си спомня за стреса, който бе нанесла на целия счетоводен отдел във вече фалиралата Елма.

Анонимен каза...

Костенец ХХИ работи.
Енев е създател на Елматех.
Дали е умен ....
Не е троянец.
Със сигурност няма да е кандидат за кмет.
Да не би някой да се притесни нещо предизборно.
Стига глупости.
Примера не е много уместен, нищо не доказва, освен някакво лично отношение.

Анонимен каза...

До 58. Вие уважами господине винаги може да се обърете към Костенец xxи и да ги попитате , колко души сте назначили през последната една година и колко са им били осигуртелните прагове. Във Костенец, каква точно продукция излиза в края на произвоството

Анонимен каза...

Какъв Кауфланд, какъв Лидъл ПО улиците няма хора ,Баръма и другите квартални магазини едвам се разплащат с доставчици а вие чакате големи вериги. Ако ги доживеете ,същите теси вЕриги , след като съсипят и последния малък търговец, ще ви поставят на колене и после кой ви помогне.

Анонимен каза...

До №60.
Да бе,аз като ги гледам как са съсипали западна Европа Кауфланд и компания... Пази боже, голяма съсипия..ааууу.Баръма е по-лаком и от Банев,но няма как да го стигне. Ще ти даде два пъти на "рабош" този месец,а на следващия-духай супата. Я не чакаите на "рабоша", ами пълнете калъвките там в Калинела и не мислете много. Мисленето за някой хорица е невъзможно-труден процес,дори и глава може да ги заболи като се пробват. Наи добре караите както каза мъдрия ББ: Като нема тоци,че го караме на свещи!!!

Анонимен каза...

Диви Балкански субекти-това сме някой хорица тук.
Ти го качваш на колелото, оно вика я си имам каручка.По широкия свят са само големи вериги и си се конкурират за хубост по между си.На първо място Баръма или лицето Х не може и няма как да Ви донесе по-ефтин продукт.Трябва ли да Ви обеснявам защо?На второ място при големите вериги един доставчик издъни ли се веднъж-краи с него.Трето,но не на последно-контрола е на изключително ниво и съмнителни продукти със съмнителен произход при тях няма.Мога да изреждам
до утре и за богатия асортимент и за още много, но мисля,че повечето хора знаят. Не случаино в Ловеч - Плевен като се огледаш виждаш поне няколко Троянеца около теб в магазина.Простичък
пример за хляба.Когато лошите вериги в съседните градове продаваха 1кг. хляб за 0.70ст., при нашите Баръми беше 1.10лв. за 400грама. Кварталните магазинчета си изиграха ролята.Тя беще много простичка-да не висим като през комунизма за едно млекце по два часа.Да не ходим за хлебеца до другия край на Троян(по-възрастните помнят имаше само 3-4 хлебарници) и Мичка да продава първо стария хляб на всинца ни,а като доиде някое партийно величие за него имаше топличък.Във всяко село в Германия има верига.Така ще стане и тук, само че не всички ще го доживеят.

Анонимен каза...

Енев не е създател на Елматех!
Първото общо събрание на акционерите беше проведено на ул. Жулио Кюри в София(сградата на бившия ТЕкспорт). На БЕклемето никога не е имало събрание, дори заседание. Работниците допуснаха Банев да вземе завода за стотинки, да бяха създали РМД, когато бяха 3000 човека, щяха да купят ЕЛма и сега това щеше да бъде структороопределящо предприятие за икономиката на България, а не руина пред събаряне и с нарязани машини и не изгубени а забравени пазари.

БАТЕ СТЕФЧО каза...

До63. Събранито на Беклемето беше отменено и по късно беше проведено по седалище на фирмата. Беше отменено със съдействието НА ГОСПОДИ РАДЕВ ОТ ГРАД КАРЛОВО ПО ТОВА ВРЕМЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ.ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК Е ДОСТЪПЕН ЗА ВСЕКИ И ЛЕСНО МОЖЕ ДАБЪДЕ ПРОВЕРЕНО ОБЯВЯВАНО ЛИ Е ОБЩО СЪБРАНИЕ НА БЕКЛЕМЕТО. ДЕРЗАЙТЕ И АКО НЕ ГО НАМЕРИТЕ ЩЕ ВИ ГО НАМЕРЯ АЗ ,В КОЙ БРОЙ И КОЙ МЕСЕЦ, КАКТО И ГОДИНАТА .

Анонимен каза...

До 63 и 64. Явно сте запознати отблизо. Кой е създал и развил Елматех, ако не е Енев. За Елма поне се знае - Марин Стаевски или и той не е.

Анонимен каза...

Понознайващ каза:Проблема май не е в това, че Банев уволнил Енев за това, че последния изплатил заплати. Имам инфо, че Енев е бракувал здрави машини и ги е предал за скрап. Те се водят по документи за скрап, но не са отишли там. Подгатвя се нова фирма със същият предмет на дейност и се събират евтини, но здрави машини. Та уволнението май е заради машините.И понеже сме май....

Анонимен каза...

66 обясни ни повече май

Анонимен каза...

До 66

Аз пък си мисля, че ако Енев е започнал да прави това което описваш - евала му. Не заради друго, ами защото ако го направи, макар и след повечко време, тези 160-170 човека отново ще имат работа. Защото при положение че нямаш останали работещи предприятия (имам предвид собственика Банев), от къде ще взимаш пари за къщата си в Банкя (или Бояна - не помня точно), за силикона на кака Евгения и незнам си какво още?

Истината е че Енев е конструктора в това предприятие и като такъв може да отиде навсякъде където пожелае в този бранш-. Има контактите, има познанията... Другото продължение на истината, е че ако Енев не е в Елматех, не вярвам нещата да се задържат на някакво ниво. Погледнете на сайта на Елматех кой вече е изпълнителен директор? Да ви говори нещо фамилията? Да мислите че тя е наясно как се произвеждат и конструират двигатели? Дано все пак се окажа лош пророк, но не ми се вярва...

Според мен истината е, че ако Енев е изнасял машини за своя фабрика, да е разпънат на кръста още преди време. Да е даден на съд и т.н. и т.н.
така че по-скоро жалко че не е направил това в което го обвиняваш...

Анонимен каза...

До 66
Стига простотий, да не говорим и каква е тази дума "понознайващ".
68 добре го казва.

Обратно - Енев спаси от нарязване повечето машини и второ, като какъв на Елма ще бракува машини и ще ги продава на скрап. Нали Банев назначи братовчедка си за директор на Елма да я ликвидира.
Явно "май" си ... много "попознайващ".

Българенски каза...

Забелязвате ли, че до каквото се е докоснало бившето комсомолско лидерче банев /с малка буква, естествено/, все е свършило курса. Отиде си безвъзвратно „ЕЛМА”, сега за там пътува и „Елматех”. Според мен Теодор Енев /не го познавам лично/ доказва с действията си, че е човек, загрижен за работата, отстояващ позициите си и отговорен за хората си. За съжаление на главата на такъв стои една тиква, която мамицата разгони на Троян – стотици уволнени, рухнал и буренясал завод, срив на икономиката в града, подпомогнат и от другите заводи, разбира се. С това троянци трябва де се преборят – законно /може би?/ , защото който не е строил, НЯМА ПРАВО ДА РУШИ, ДА ОСТАВЯ ХОРАТА БЕЗ ХЛЯБ, ДА БЪРКА С МРЪСНИТЕ СИ РЪЦЕ В ИКОНОМИКАТА НА ЕДИН УВАЖАВАН И ДОСКОРО ПРОСПЕРИРАЩ ГРАД. Това трябва, а и се налага да се спре по всички възможни начини. А се сетих и за още една малка подробност – къде ли е сега заспалата комисийка на селския тарикат кушлев? Защото винаги съм си задавал въпроса, как бившето комсомолче стана милионер, магнат и пр. Бедно, малко човече...

Анонимен каза...

Поназнайващ: Добре де, що ми се карате? Да съм казал, че обвинявам Енев?Да съм оспорил, че е кадърен?А?Не съм. Защо ми се нахвърляте тогава?Щом е грамотен човека-да си прави нова фабрика. Въпроса беше- защо Банев го е уволнил. Споделих информацийка като поназнайващ нещо по въпроса/не попознайващ/ и бях оплют. Ако обаче изляза прав, ще ми изтриете ли плюмките си с извинение?

бате Стефчо каза...

до 70. адмирации за споделеното във форума.Челвените глави знаят само да крадат, цял живот са на готово, разходете се из центъра на град Троян и ще им видите роднините.

Анонимен каза...

До "Поназнайващ" - Явно си "Понезнайващ" и никой на никого не се кара. Човека НЕ Е УВОЛНЕН, а онзи се е опитал да го понижи и той си е подал оставката и е сега се води в отпуск.
Друг е въпрса дали си представяш колко машини са необходими за организирането на сходно производство, та дори и евтини и здрави за да го казваш това. Знам със сигурност, че до последно са се монтирали машини в Елматех за разширяване на производството, а не "май" и са се назначавали хора. Така, че въпроса не е защо Банев го е уволнил, а защо той е напуснал след като фирмата е вървяла добре според работещи там. А кой да бракува и продава тоя Банев си е назначил - брадчедката.

Анонимен каза...

До 35 и 38 Коя собственост е неприкосновена, бе айолу? Та нима Елпром не беше държавен, строен и работещ с потта на поколения троянци? По разбойнишки начин попадна в ръцете на един шарлатанин, комуто е поръчано да го закрие. И той го закри. Ай сиктир! Собственост!Нашият завод затри. Нас остави без работа! Приватизация - обедняване, безработица,гибел.Айде стига!

Анонимен каза...

74-ти, стига, стига, колко да стига бе? Откъде накъде казваш нашият завод? А провери има ли те като собственик в службата по вписвания. Аааа нямало те! Ами като те няма защо ревеш нашия, та нашия. Нищо твое няма там, всичкото си е на Банев! И повече да не се обаждаш!

Анонимен каза...

А така 75. Разкажи им играта. Няма мое, нама твое, всичко е Берое.

Анонимен каза...

75 е прав общо взето.Кой е вписан не е ясно, щото така се прави в България.Но Банев е богопомазан,той е правил,прави и ще прави каквото си поиска.Така,че както казва 75 - И повече да не се обаждате.

Анонимен каза...

Каква служба по вписванията бе 75-ти? Тъкмо такива тълкователи като тебе, които считат присвояването с един завод за законна собственост,дават възможност да ни грабят и мачкат всеки ден. Осъзнай се народе, мисли по-задълбочено, опитай се да анализираш нещата и ще стигнеш до верния извод, че си жестоко излъган. Ограбен е трудът ти за десетилетия назад.Парламата "демокрация", "Европа","НАТО" ти смъкна ризата от гърба.Качи ти хляба нависоко.Сега щге ни сблъскат я етнически, я политически, я социално, че да понамалеем още - 7млн българи явно са повече от желаното.

Анонимен каза...

78-ми до тази апокалиптична картина ни доведе имено партията на която ти си член . Мисленето нещо не ти се отдава и продължаваш да живееш в ерата на СССР .Имено на неините наследници е изгодно да сме гладни и необразовани за да може заплащането на рубладжийте да им излиза по-тънко.

Анонимен каза...

79-ти, остави ги партиите. Забрави го СССР /няма го/ Замисляш ли се до какво ще ни доведе "дружбата" с държава, която има 13 трилиона външен дълг, непрекъснато печата милиарди необезпечени с нищо /в разрез с всякакви икономически закони и правила/хартиени долари? Не е нужно да си голям икономист, че това огромно бреме се прехвърля върху продажни правителства и наивни хорица като тебе.Помни - тежко ни.Партията, която все пак споменаваш ни образоваше и хранеше. Именно днес се опростачваме и пауперизираме - така че не предписвай "заслуги" на незаслужилите, а ги адресирай точно и ясно.Ако изразеното по-горе е твоето мислене /явно това е/ не е никак авангардно.Податливостта на заблуда или самозаблудата не е добър начин на мислене.

Анонимен каза...

Всеки гледа от неговата си гледна точка, но не спори, а крещи за да надвика другия.
Изрази като "Партията ни образоваше и хранеше" показва начина на мислене. А от доларите само 5% са хартиени. Другите са виртуални. Добре е като се говори за нещо поне малко да се знае.

Анонимен каза...

81-ви Виртуални нали не значи реални?Добре е да се прави разлика между "виртуално" и " реално".Това също трябва да се знае преди да се насочват другите към "знание".А партията пак ти казвам - зарежи я, нея я няма. Няма я!

Анонимен каза...

Предпочитам сметка с виртуални долари , отколкото акций на някоя от производствените фирми на комсомолеца Банев .

Анонимен каза...

Доларите загубиха силата си след 1985 г. Тогава започна неконтролираното печатане на хартиени долари. И те станаха без покритие. След 1995 г. много по-евтино излизаше да се създават в компютрите. Тъй и стана. Разбира се, че в компютрите могат да се създават и долари с покритие, ама пуста жажда за власт. Дали доларите са хартиени (реални) или виртуални не е важно. Важно е дали имат покритие. Да, те нямат покритие и от там дойде финансовата криза. Но ако някой си мисли, че печатниците бълват долари значи много е изостанал. Финансите са наука.

Анонимен каза...

От къде се тръгна докъде се стигна - от загиваща фабрика и напусмал директор до доларите и световните финансии, сега остава да се разнищи и световната конспирация.Ние сме велики,а Банев е най, най

Анонимен каза...

84-ти Започнаха да печатат долари без покритие не през 1985г, а 20 години по-рано, когато президентът на САЩ Никсън отмени златното покритие прието на конференцията в Бретан Ууд през 1945г Та финансите действително са наука, която си има своя история и интересуващите се я знаят.Жалко за хорица като 83-ти, които явно мразят Банев не защото ликвидира Елпром, а защото...е бил комсомолец.Всички бяхме комсомолци,драги, но не всички "успяхме" да съсипем по една фабрика или цех поне.Успяха единици.Затова трябва не просто да ги мразим, а да се опитаме да върнат заграбеното без право.

Анонимен каза...

Според мен, вместо да търсим пропуски във фискалната политика на САЩ, да вземем да се обедним около някаква идея за спасяване на Троян. Да видим как можем да помогнем и на малкото останали да работят в Елматех. Ако трябва някой да се свърже с Теодор Енев и да се чуе и новата версия за случващото се - примерно редактора г-н Маринов.
кака Нана от Троян-а

Анонимен каза...

Всъщност остана много малко за спасяване.Демократите/от ляво и дясно/ разсипаха за каквото им платиха.Въпросът е какво да се прави при създалата се ситуация? Опасявам се, че трудно ще завалят идеи - просто възможностите са твърде ограничени, притиснати сме отвсякъде.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |