Таско Тасков стана „Кавалер на честната игра”

* Троянецът спечели реферския приз заради мъжкарски жест и призната грешка след мача „Берое” – „Левски” (2:3) * Таско: „След 5-6 години ще свиря финал в Шампионската лига”
Цар Футбол

ТРОЯНЕЦЪТ ТАСКО ТАСКОВ (31 г.) – един от най-перспективните елитни футболни рефери у нас – получи наградата за спортсменство („Кавалер на честната игра”) на тазгодишната церемония по връчването на отличията „Футболист на футболистите”. Класацията се прави от играчите в родното първенство, които с вота си избират най-добрия футболист на годината, най-добрия млад футболист, най-добър треньор, откритие на сезона и т.н.

НАШИЯТ ЧОВЕК ЗАСЛУЖИ ОТЛИЧИЕТО освен с отличното си съдийство през целия сезон и с един мъжкарски жест, какъвто рядко се среща по родните, пък и не само терени. След мача „Берое” – „Левски” (2:3) г-н Тасков има доблестта да си признае грешка, ощетила сериозно старозагорци; а че признанието не е било артистична „постановка” си личи и от гласовете в класацията – голяма част от футболистите на „Берое” подкрепили именно Таско Тасков.

„ДОВОЛЕН СЪМ, ЗАЩОТО от Асоциацията на българските футболисти са видели, че това е чисто човешка грешка, а не умишлена. Съдиите сме част от играта и грешките също ги има в играта. Доволен съм на 100% от мачовете, които съм ръководил до този момент. Това, което се случи с Антон Генов (саморазправата с рефера в тунела на националния стадион „Васил Левски” след мача „Локомотив” /София/ - „Черно море” /Варна/ - бел. Т21) е много грозно и просто нямам думи. Следващият мач на „Черно море” ще го ръководя аз, но искам да кажа, че тази постъпка от тяхна страна е много грозна”, сподели реферът, след като бе удостоен с наградата.

ПЕРСПЕКТИВНИЯТ РЕФЕР ДЕМОНСТРИРА и завидно самочувствие, споделяйки професионалните си амбиции: „Аз съм така възпитан, че с каквото се захвана, искам да стигна докрай. Аз затова не казвам кой ми е любимият отбор в Европа, защото след 5-6 години ще му свиря на финал в Шампионската лига и тогава ще ме атакуват. Не знам кога ще почна да свиря в Европа, има си съдийска комисия, тя преценява, но аз лично се чувствам готов”***.

ТАСКО ТАСКОВ Е ОТ ФУТБОЛНА ФАМИЛИЯ – баща му е фантастичното ляво крило от най-добрите години на троянския „Чавдар” Цани Тасков. Таско също започва като футболист и е един от обещаващите млади таланти в школата на ЦСКА, където е съотборник на Димитър Бербатов, с когото печеля шампионската титла на България при юношите старша възраст. Уверено навлиза и в мъжкия футбол, но няколко тежки контузии и недотам сполучливи операции слагат край на футболната му кариера. Но Тасков не е окачил бутонките на пирона – в края на миналата година, 27 декември 2010 г., той бе в състава на звездния отбор (Мартин Кушев, Благой Георгиев, Николай Михайлов, Георги Петков, Максим Стойков и Таско Тасков), който игра благотворителен мач с шампиона от троянския предколеден турнир в зала „Куршумите”.


ДВЕТЕ НАЙ-ВАЖНИ НАГРАДИ Н АНКЕТАТА „Футболист на футболистите”, сезон 2010/2011 г. – за най-добър футболист и за най-добър треньор – отидоха при комшиите от „Литекс” (Ловеч). Което е напълно обяснимо – ловчалии са на крачка от поредната си шампионска титла на България и безспорно бяха отбор №1 през годината. За най-добър футболист от колегите си бе избран Дока Мадурейра (изпреварил Спас Делев от ЦСКА и Гара Дембеле от „Левски”); призът за най-добър треньор пък отиде у наставника на „люляците” Любослав Пенев (с подгласници Илиян Илиев /„Берое”/ и Милен Радуканов /ЦСКА/).

Т21

*** Цитатите са от специализирания спортен сайт www.gong.bg

17 коментара:

Анонимен каза...

Великия сьдия добре поряза ЛЕВСКИ -Микренския мьник може да го почерпи..

Анонимен каза...

Нищо не е порязал!Таско свири много добре,напук на куците коне наречени футболисти!
Просто сините тази година са безобразно слаби.
А Кърпачев,че ще играе до 2-ри предварителен кръг, е повече от ясно.
Микренския джуджак ако ще и 2 стадиона да направи,винаги ще има по 500 селяка на мачовете им!

Анонимен каза...

На "Микренския мъник" сърцето му е голямо. Колкото до злобата на горните двама, тя си е само за ваша сметка! Дай Боже и Троян да се сдобие с подобен мъник, та и той да направи толкова за града ви, колкото Гриша Ганчев за Ловеч. Ама като гледам, към момента селския ви градец може да извади само един Илиян Пеевски, който обаче и него не заслужавате. Прости грънчари и дървари сте били, такива и ще си останете, кръвта вода не става...
Севлиево

Анонимен каза...

От Троян нищо добро не е излязло. Само простотия и завист!

Троянец каза...

Алоо севлиевската Тиква под номер 3 вие в цинганявото си градче дет се крепи на една американска фирма и ако на нея в един момент и писне от циганията и простотията ви и иси тръгне -ще сте жив зян.Ама,Тикво севлиевска,я ми кажи вие имате ли личност от мащаба на Иван Хаджийски или поне акад.Ангел Балевски ...пфу че тъп полендачор е напъплил троянските сайтове...

Анонимен каза...

Алоооооуууу,откогиш тиквите прописаааа...в таа мъгла къде видя троенски сайт,че да дойш тук да пишеш гълвотиии бе,white-orange pumpkin!

Анонимен каза...

тая тиква третия нищо чудно да се окаже и тъпо фламинго което го е страх да си признае.иначе е ясно че помакът от микре купи цялото първенство.перуката само дето не му олиза гъза.друг е въпроса че батков нарочно не искаше ЛЕВСКИ да става шампион т.к. няма пари и отбор за ШЛ където пак щяха да ни бият като брашнян чувал.докато в ЛЕ е по-лесно.след няколко добри мача играеш до коледа по-лесно могат да набележат някой за трансфер и рискът от излагация е минимален.а колкото до дока той е най-добър но в бойните спортове.попитайте тони костадинов.

Анонимен каза...

Тъпотията ходи по балкана. А кога вкарате и ви отбор в А-група, тогава се правете на големи. А сега просто едни смешковци. Какъвто ви е футболът, такъв ви е градът. А Иван Хаджийски ви е осмял, не въздигнал! Колкото до Балевски, да е жив и здрав, талантлив простак!
Севлиево

Анонимен каза...

Гриша Ганчев строи и инвестира в Ловеч, а Банев изкара стотици на улицата в Троян! Всеки град се заслужава олигарха!

Душко Добродушков каза...

Тиквата от Севлиево пак се изходи.Вие разбрахте ли Тиквата кого нарича "талантлив простак" и му пожелава да е жив и здрав,на акад. Балевски, който от доста години е покойник???!!Тая Тиква освен че е тиква ами май е и куха и омазана като кенеф на гарата,бе мангалска работа:-)

Анонимен каза...

Сеулиувци аѝде каква е тая тишина...

Анонимен каза...

Троянци, тишината е при вас, в ЕЛМА-ЕЛМАТЕКС!
При нас в Идеал Стандарт е шумно, работата върви, търсят се работници, ела те! Местният ви патриотизъм е кух и празен като стомните ви. Патриотизъм стомах не храни... Глупостите ви - също!

Анонимен каза...

Севлиево правете си клекалата и бидетата и се кефета на Давид Черни .Само това ви остана след като вече от замарсяване и тикви не може да правите . Само бащите ви все още успяват да правят тикви и ви ги слагат вместо глави .

Анонимен каза...

Имайки предвид,че българския език не е на мода в Севлиево,по обективни турски причини, се удивлявам на писането на тиквата?
Май се е преселил обаче в наше село,щото колкото и да му е хубууу там,не му се е щяло жена му да се казва Мусайбе(с все)...Ама в града на баджанаците,скоро ще го наортачим и него...Ако вече не сме....

Анонимен каза...

В Севлиево не колим с трион жените си, както вие го правите в Троян! Така че вашите жени по-скоро приплачат за нас, отколкото за вас, чието мъжество е от мека глина....

Троянец каза...

Той тоя дето наряза жена си е от Тетевен тя беше троянка...ама да не ровим...Бог да присти!

Анонимен каза...

Седнали един от Севлиево и един от Троян да се мерят...такива градове като Т и С си отиват (предвид, че живеем в държава с 6 млн население, 2 и нещо от които са в София и още 1 в Пловдив, Варна и Бургас) и останалите в цялата друга България.
По статистика градове с по 25-30 000 население, на практика под 20...такива градове трябва да са заедно???

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |