За трета година Троян посреща кръг от Световния шампионат

* Паралелно – и кръг от Европейския шампионат в клас ЕМХ85; троянската звезда Майкъл Гриша Иванов фокусира българските надежди за призово класиране * Отново се борим за трасе №1 в света в клас МХ3

НАВРЪХ ВЕЛИКДЕН – 23 и 24 април (събота и неделя) – мотополигонът в Троян ще бъде домакин на поредната надпревара от най-висок ранг: втори кръг от Световния шампионат (СШ) в клас МХ3 и трети кръг от Европейския шампионат (ЕШ) в клас ЕМХ85. Близо 80 участници от 20 страни се очаква да застанат на стартовата решетка в двата кръга. В събота са тренировките за място, а официалното откриване е в неделя от 11:00 ч., първите стартове пък са в 12:30 ч.

ОЧАКВАНИЯТА НИ ЗА ДОБРО БЪЛГАРСКО КЛАСИРАНЕ пък са свързани с голямата надежда на родния мотокрос – 13-годишния троянец Майкъл Гриша Иванов (СМК „Троян Моторспорт”), който миналата седмица направи силно каране във втория кръг на ЕШ в Зарнещи (Румъния) и въпреки неочакван технически проблем с неговия КТМ успя да прибави нови 25 точки към актива си. В надпреварата за СШ вниманието е насочено към Николай Куманов с „Ямаха”. Приятна изненада за всички би било призово класиране и на останалите български пилоти: Георги Георгиев, Ивелин Манев, Мирослав Цанков, Харли Горов и Николай Манов - в европейския шампионат; и Георги Гочев, Тодор Тотев, Кристиян Ангелов, Кристиян Кръстев, Николай Йовчев и Теодор Тотев - в световния.


ПРИПОМНЯМЕ - при дебюта си през 2009 г. като организатор на състезания от Световния шампионат в клас МХ3 мотолигонът в Троян бе избран от Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) за трасе №1 в света. През миналата година призът беше присъден на Холандия, но през 2011 г. целите и амбициите ни са отличието отново да бъде за Троян и България. Основната забележка през 2010 г. бе за някои пропуски в охраната, която тази година е перфектно организирана и възможностите ни отново да бъдем №1 в света са напълно реални.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |