В събота и неделя - Великденски панаир в Орешак

* За гостите на НИХЗИ – ретроспективна изложба образци на художествените занаяти и базар на занаятчийски стоки, демонстрации „на живо”, атракции, богата музикална програма

НА 23 И 24 АПРИЛ - събота и неделя (начало 11:00 ч.), Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак ще е домакин на Великденски панаир на занаятите „Орешак 2011”. Голяма ретроспективна изложба, представяща образци на художествените занаяти от фонда на Изложението и посветена на неговата 40-годишнина, и наред с нея базар на занаятчийски стоки и стоки за бита. Ще има и занаятчийски демонстрации „на живо” - грънчарство, дърворезба, иконопис, традиционно украсяване на великденски яйца; ще се демонстрира също восъчната техника за писане на яйца, като всеки желаещ ще може и сам да се пробва.

ПОДГОТВЕНИ СА ОЩЕ много атракции, включително кулинарен конкурс за най-вкусен домашен козунак. Разбира се, ще има и богата музикална програма - сред изпълнителите личат виртуозната акордеонистка Християна Петкова (Троян), възпитаничка на Музикалната академия в Пловдив, хор „Старопланински звуци” (с. Орешак), танцов ансамбъл „Траяна” (Троян), ученическа вокална група „Балканско ехо” (с. Черни Осъм), вокална група „Баш боримец” (с. Борима), детска инструментална група „Тетевенче” (Тетевен), ромска танцова формация „Амалипе” (Тетевен) и др.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво на организаторите,браво и на кмета.В това село си личи,че има живот и дейни хора!

Анонимен каза...

Ходих и видях! Чудесно организирано. Дано и нашия кмет е ходил да види как се организира празник. Браво, случват се и хубави неща!

Анонимен каза...

Чудесно е,когато си говориш сам!

Анонимен каза...

Поздравления за прекрасната организация.Имаше много чужди гости.Така се популяризира Орешак.Кмета Терзиев и г-н Чакъров са на прав път.Дано повечето останат доволни от свършеното.На мен лично много ми харесва.Успех им желая и за в бъдеще.Така се прави!

Анонимен каза...

3-ти наистина може да ти е чудесно да си говориш сам,но според мен е смешно:)

Анонимен каза...

Отново "ТАШАК В ОРЕШАК".Простотия до шия.

Анонимен каза...

6 Ти си скапан ташак. Изпразнен х.й смотан.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |