Св. Валентин купи билети за автобуса на двама ученици

* Седмица на любовта в троянското СОУ „Васил Левски” * Валентински лакомства се разпродават на благотворителен базар, резултатът - впечатляващ

С ЛЮБОПИТНА АКЦИЯ В АВАНС отбелязаха Празника на любовта (14 февруари, св. Валентин) в троянското СОУ „Васил Левски”. По инициатива на момичетата и момчетата от СИП „Сексуално и репродуктивно здраве” (продължение във времето на тематичния проект, който след приключването на проектния срок се съхрани под формата на свободно избираем предмет /СИП/ - бел. Т21) в петък (11 февруари) бе организиран благотворителен базар.

ОТ СИП-А БЯХА ПОРЪЧАЛИ ПРОИЗВОДСТВОТО на няколко вида вкуснотии – сладки валентинки (курабийки във форма на сърчица), два вида пасти и сандвичи с пилешко месо – и в голямото междучасие разпънаха сергия в централното училищно фоайе. Разбира се, приготвянето на лакомствата бе дело на съучениците им от паралелката по туризъм (хотелиерство и ресторантьорство), а продуктите – от полагащото се за уроците по готварство, без допълнителни разходи. Търговията потръгна – въпреки несимволичните цени (1.00 лв., 1.50 лв. и 2.00 лв. за парче) – и за нула време апетитната стока бе разпродадена. Със сигурност заслуга за търговския успех имаше и благотворителната кауза – всички средства ще отидат за закупуване на автобусни карти за двама ученици, които пътуват от с. Дълбок дол. И от нас – браво! Тук му е мястото да споменем и важната роля на двете амбициозни (и чаровни) ръководителки на СИП-а – преподавателките Марийка Станчева и Гълъбина Говедарова.

В САМИЯ ЛЮБОВЧИЙСКИ ДЕН (понеделник) пък се проведе една традиционна акция – раздаване на безплатни презервативи, подсказващо важността на безопасния секс. Но имаше и теоретична част – две момчета от СИП-а говориха за любовта, за етапите на една връзка, за възможните проблеми. „Седмица на любовта” бе обединителното заглавие на всички валентински събития в СОУ „Васил Левски”; седмицата имаше и свое мото: „Любовта е ключът, който отваря врата към щастието”.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

Браво на децата!

АРВи каза...

Не споря за празника. Добре, че съществува.
В православния календар обаче няма, доколкото знам, светец на любовта. Тъй като в писанието се казва, че бог е любов, от тук ми става ясно защо не ни върви на българите. Ние се водим с официална религия православно християнство. На 14.02 православните християни почитат Св. Кирил Славянобългарски, единият от братята създали азбуката ни. Св. Валентин е католически светец. Защо му отдаваме такова значение, честно не ми е ясно, освен, че си нямаме светец на любовта, а и май само любовта ни остана.
За Св. Трифон е ясно преместен е в следствие преминаването от Юлиански към Григориански календар с разлика от 13 дни.
Но то какво ли ни е в ред на нас българите в това число и на нас троянците, та и това? Значи официално в България е признат григорианския(католически)календар, но светците, не!
Честно казано не приемам без уговорки и съмнения православните църковни канони и решения.Нито сме православни, нито сме католици. Ей тъй сме се раскрачили че и огологъзили на всички и всичко напоследък.Ами то ако има Господ, как да ни уважава?

Анонимен каза...

Според православния църковен календар днес е:
п 14 * Успение на св. Кирил Славянобългарски. Св. преподобни Авксентий (Задушница)

Анонимен каза...

Трифон Зарезан (или Ден на лозаря) е български народен празник в чест на свети Трифон. Чества се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите на 14 февруари (по григорианския календар) или на 1 февруари (по новоюлианския календар), когато Българската православна църква официално отбелязва Трифоновден.

Анонимен каза...

Народ,който вместо своите празници празнува чужди,който кръщава родените от него деца с чужди имена,който зарязва традиционният си морал и ценности,утвърдени от хилядолетният му опит и който не тачи паметта на предците си и позволява гробовете им да обрастват с тръни-нищо добро не го очаква!Независимо от това,което му напяват сирените.Нашенският Орфей комлозира чалга,а Одисей е привързан,но не за мачтата,а на пилона...АЙ с-с-с-с.....

Пол..... каза...

И хубавите намерения,винаги ще се намери някой да ги превърне в шарж!

Анонимен каза...

"Пътят към ада е постлан с добри намерения"-Дж. Б. Шоу

Анонимен каза...

Искра Фидосова раздавала вчера на някакъв мост в Монтана/предполагам,за да няма накъде да бягат момчурляците/червени пухени валентинки и презервативи!!!Голям розов презерватив се реел в небето и смущавал въздухоплаването в региона.Мостът издържал и само се напукал.Бдителен монтански гражданин отбелязал,че самото присъствие на Фидосова е достатъчна гаранция против всякакви щения-явно човекът е опитен,с чувство за хумор,мерки и теглилки и логическо мислене....
АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Малко ас не сме пу темата-ша звинявъш Админето...
Гулем байрям ша прайм иутре,сабаале у 10 саатя Борима на мегданя,ша знайш.Каниме целия ВАС,дету даде индулгенцията на Аамед аа вчера.Ни е земал парата-земал е EURO.То ни е същото-по-скъпо е.Ша има лаф-моабет,колим коча,тас-кебап па най-сетне лафове и гюбеци за раята.Тя обича!Лафът ша го тегли Лютвито Местан-ногу му приляга и Цецка от Меджлиса-ногу руса,а!Да додат и Минку и Ангел и другите мажоретки-ша ва посрешнем!С преспиване и носете си прибори....
Кьорасан Майтапоглу

Анонимен каза...

Мене ако питаш Кьорасане,то Доганя е за в казаня,ама като му доде времето.
Трай4о

Анонимен каза...

E-e-e, кьорасане многу сиган тука бре.. Иприбруяваниту го рече..
Сако Сиганина

Анонимен каза...

Шо станало брат ми!
Продай един кон,майтап без,и да нараните гулямците от Упщинътъ едно арну тъ дъ им стание густото на майна !

Анонимен каза...

Ша земам коня,братчет,ама сакам да е кармазъ и сас бело на челото!Ако е дюс-ша го търкам с перхидрола кат жинътъ.Умрем за русо,па и държи ценъ!Я глей Цецка....
Кьорасан Майтапоглу

Анонимен каза...

Къде си бе братувчет ми,убъф кон вадиш,ма щеркътъ и тя арна ми съ чини,блажна е с голямта пазвъ.
Ша са мъжи ли скору,чи дъ викните и кметЪТ на суфрътъ,че кът гу глеам как благо по банкти глеа,ми иди да земем иднъ сопъ, и дъ го бия кът братски кон !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |