Пеевски: Три години и половина нищо!

* „Политиката е нещо различно от зеленчукопроизводството и всеки трябва да се занимава с това, което разбира” * „Другомислието в този град е забранено и не се тиражира от така наречените троянски медии”

В Общинския съвет

„ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРАВИЛА НА „ИГРАТА”, наречена политика, предполагат така наречените групи в Общинския съвет (ОбС) да кажат какво са работили през годината и какво смятат да правят през следващата. Като това в най-голяма степен се отнася за управляващите и за тези, които ги подкрепят”. С тези думи, в самото начало на първата за 2011 г. сесия на местния парламент в Троян (27 януари), започна традиционното си 5-минутно изявление общинският лидер на „Атака” и лидер на 3-членната съветническа група на партията инж. Илиян Пеевски.

НАЙ-НАПРЕД АТАКИСТЪТ ОБВИНИ групите на управляващите (ГЕРБ и съюзници) и особено ръководствата им, че се обаждали само когато някой се разсърдел и напуснел или при ротационни смени; но според оратора тази пасивност била обяснима, защото „политиката е нещо различно от зеленчукопроизводството и всеки трябва да се занимава с това, което разбира”.

СЛЕД ТОВА БЯХА ХВЪРЛЕНИ КАМЪНИ и в градината на местните медии: „Каквото и да кажа, троянските медии пак няма да го публикуват, защото те публикуват други и други неща, защото за тях има една истина, има един източник на истината (явно се намекваше за кмета – бел. Т21), другомислието в този град е забранено и не се тиражира от така наречените троянски медии. Тема, която съм повдигал на всяка сесия на ОбС и ще продължавам да я повдигам, защото демокрацията предполага свобода на словото. А свободата на словото е, когато думата се дава на всички, а не само на едни, само едната истина я има в тоталитарните общества”.

ПО-НАТАТЪК Г-Н ПЕЕВСКИ припомни два момента. Първият – че идеята на „Атака” да се създаде общинска фирма, която да помага на Общината, гражданите и малките фирми в подготвянето на проекти, била отхвърлена от мнозинството в ОбС; а за тази фирма трябвало „някаква жалка сума от 50 хил. лв.”, която щяла да се изплати многократно още с първия спечелен проект. Но, както подчертал съветникът Даниел Сираков на предната сесия, това предложение не било прието „по някакви други съображения”. Какви са тези съображения, не станало ясно, но от „Атака” разбрали, че „този Общински съвет през м. април м.г. извърши най-голямото зло и кощунство в своята работа/нищоправене”. Според инж. Пеевски с въпросния ход тогава се отишло още по-далеч – съветниците от управляващото мнозинство се обърнали срещу своя кмет, срещу своето общинско ръководство, „нанасяйки му един много жесток удар”.

ВТОРИЯТ МОМЕНТ - когато през м. септември м.г. инж. Пеевски призовал всички съветници към колективна оставка, заради „тригодишното нищоправене в този Общински съвет”, заради това, че нямат програма и я карат ден за ден и заради незаинтересоваността им какво става в града ни. Атакисткият трибун обвини съветниците от мнозинството, че са единствените в тази зала, които не разбират „какво става в този град, че той пропада”. Но в казаното се усетиха и самокритични нотки: „Вие и ние сме хората, които трябва да поведем хорото. Как, какво направихме? Нищо! Три години и половина нищо! Градът затъва, ние стоим тука и гласуваме единствено това, което внася администрацията. Да, то трябва да бъде гласувано, но ние трябваше да бъдем генераторът, ние сме органът, чрез който гражданите се самоуправляват. Но как се самоуправляват – никак, защото вие сложихте бариера пред гражданите”.

И ТРЕТОТО, което е „някакъв политически нюанс” – обвиненията към „Атака” и лично към лидера й инж. Пеевски, че имат договорки с кмета Минко Акимов и спрели да го притискат. „Извинете, другари и другарки (нестандартното обръщение бе насочено към съветниците от управляващото мнозинство – бел. Т21), не мога да притискам г-н Акимов след онова, което вие свършихте през април и май м.г., след като вие самите тръгнахте срещу собствения си кмет. И аз какво, да нанеса някакви допълнителни поражения към Общината като цяло – е, няма да стане”, обясни промяната в отношението си към кмета атакисткият водач.





Т21

37 коментара:

Анонимен каза...

Браво

Анонимен каза...

Да,истина е,ама само на думи.И той като другите нищо не прави само приказва.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Забога хора, Троян потъва !!!

Анонимен каза...

Английският език има много подходящи думички описвайки празните приказки на Пеевски:Бла Бла Бла ....

Анонимен каза...

Идват избори и мисля че за пореден път Троян е без переспектива, отново няма личност за която можеш да си дадеш спокойно гласа. Безхаберието ще продължава поне още 4 години.
С какво сгрешихме та ни сполетява това.

Анонимен каза...

Докога ще ни занимавате с този духовен инвалид-бивш комунист/дали има бивши/ и доносник др.Пеевски/папая/.Не си вършат добре работата психиатрите.

Анонимен каза...

За бога,приятелю,тя България потъва,че какво остава за Троян?Когато цялото потъва няма как част от него да изплува.До това води екзотичното гласуване,търсенето на месии от рода на Цар,свинар-телохранител,специалист по съветски ордени и медали без грам трудов стаж,недоучил шебек с черно поло и изцъклен поглед,друг шебек с друг майчин език с неясно минало,настояще и бъдеще.Другия път,като гласувате,си спомнете за Василий Българоубиец-на 100 слепи оставил по един с едно око да ги води горе-долу в пътя.А ние все май търсим кьоравия.Е....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Така е Ай-с-с-е, така е, само че не е за Бога това падение. И в този упадък Господ пак ни пази. Ние съществуваме въпреки Него. На здраве за Трифон Зарезан на всички печени винари, лозари, кръчмари. Пиещи естети, поети и философи. На здраве Ай-с-с-с....
Езопнатия

Анонимен каза...

Ей това е приказка, Езопнат. Наздраве!

Анонимен каза...

"...другомислието в този град е забранено..." - за щастие никой не може да отнеме на човек правото да мисли и чувства. За съжаление, обаче, напоследък колкото по-малко мислиш, толкова по-добре, а и колкото и да го мислиш едно нещо, докато не го свършиш голяма работа,че си си напрягал мозъка.
Що се отнася до "потъването", то е започнало преди доста години и в никакъв случай не е резултат от икономическа или каквато и да е криза. А да се сърдим сега на управляващи и прочие няма особен смисъл, защото демокрацията е тази форма на обществено устройство, при която хората делегират права и задължения на избрано от тях лице, което да работи за интересите на цялото общество и да взима решения от името и за благото на народа. Общество, в което хората виждат какво се случва, негодуват и въпреки това отказват да упражнят своето право на глас с аргументи като "не се интересувам от политика", "всички са еднакви", "и следващият ще е същият" и т.н. и т.н. няма как да върви нагоре.
"Всеки народ си заслужава управниците".

Анонимен каза...

Който има време за губене му препоръчвам да изгледа поредното театро в Общинския съвет на страницата на общината.От самото начало на работата му се разбра, че ще има много интересни постановки.Главен сценарист - кметът, режисьор - председателят на ОС и главни изпълнители -герои Пеевски, Сираков, от време на време Шошкова, с поддържащи роли председателите на комисиите,останалите съветници -група селяни, пардон група зрители,голямо представление.Затова ли им плащат на тези в залата, само да са зрители!Как не ги чухме поне веднъж да вземат отношение по предложените въпроси.Те така си мълчат и в комисиите.Те си мълчат. Те са публика, но в другите постановки накрая тя ръкопляска, а тези и това неправят.Те само гледат, гледат и докога.До есента.Ще има ли някой от тях съвест да се кандидатира още веднъж.Писна ми.Писна ми от всичко и за да спестя парите на държавата, аз ще гласувам по електронен път.Не желая никой да идва у нас, даже покрай нас.Тази шуро-баджанащина няма край.Така беше преди 20 години, така си остана и то в още по-голяма сила.Леля Станка, май неще да е троянка, защото е калпазанка.
Довечера ще пия едно вино за здравето на всички пострадали и страдащи от сегашния живот.

Анонимен каза...

Защо г-н Пеевски смята че някой от управляващите разбира от зеленчукопроизводство и толкова просто нещо ли е то?

общински съветник каза...

Големият проблем на Общинският съвет е, че няма опозиция.А тъкмо в наличието на активна, алтернативна, настоятелна опозиция е смисълът на демократичния модел на управление. Действителността е следната - управляващите слушат кмета, опозицията страхливо се съобразява с него.В резултат - мълчание и подкрепа.Не поставяйте съветниците в една графа. Между тях наистина има хора, които страдат за Троян не по-малко от вас, които отправяте остри, понякога обидни реплики.Но какво могат да направят няколко /не мнозинството/ съветници, при положение, че има мнозинство, което подкрепя статуквото.Нали за да се прокара една идея е нужно да гласуват поне15 съветници.Иначе е безсмислено. Действително трябва да се внимава когато се избира не само кмет, а и съветници. Такива трябва да стават хора истински отдадени на Троян.Огледайте се - идват избори.Никак ама никак не е важно кой от коя партия е.Всъщност важно е да е от партията "За Троян".А иначе 11 и 12 са абсолютно прави.Вероятно от тях би станало активни общински съветници.

Анонимен каза...

Добре тогава!
Кажете ми едно нещо свършено от Илиян Пеевски!
Освен да се оплаква ,да обижда и да прави ненужни циркове,какво свърши?
Нали е там!Какво значимо предложени направи,вкара на гласуване и бе отхвърлено?Как ние хората които сме гласували за него разбрахме това,та да знаем че другите са ментета а той автентичен?
Говори с едни големи приказки,докарва инвеститори,строи,създава,открива...
Толкова прозраче бе,та чак се изгуби по едно време,та спряхме да го виждаме и чуваме!
Но да,всички разбрахме че има връзка с кмета и АЗ-ът му е поставен доста над ръста!

Анонимен каза...

Пеевски е Троянското Лудо Яне :)

Анонимен каза...

Да много е трудно да кажа твърдо да! Даниел Сираков може би е един от много малкото,които заслужават адмирации за Беклемето индустриалната зона и туристическия сектор.Мисля,че този човек е способен да мисли и действа има приятели и близки които са готови да променят статуквото.Просто с действията си за изминалите години доказа как търпеливо и последователно работи за каузата ТРОЯН.

Пол..... каза...

Към Айс-с-с-ОМРАЗАТА ТРОВИ ДУШАТА НА МРАЗЕЩИЯ, МРАЗЕНИЯ МОЖЕ ДОРИ ДА НЕ РАЗБЕРЕ ЗА НЕЯ.Бъди жив и здрав:)

Анонимен каза...

Не съм влизал в залата,но го гледам на сайта на общината,интересни гласувания-25за,2-3въздаржал и ако има 1против---- не можеш да разбереш кой от коя партия е-няма опозиция ,няма мнения противни на кмета!МНОГО напомня на бай ТОШОВО време- СРС,данс(ДС) абееееееее ???

Анонимен каза...

Лошото на цялата тази история, е че листите си ги редят партиите. Сложат първия да е някой по-читав и след това наредят една купчина хора дето да гласуват каквото им кажат за да си приберат 50-те лева дето са стояли на топло 2-3 часа.
По този повод се сещам, че на следващите избори е хубаво да разпитаме кандидат кметовете и за екипа с който ще работят.
Мисля, че имаме шанс ако се кандидатира някой който е на 35-45 години и дето иска да свърши нещо за града. Иначе ни чака още едно 4-годишно висене "за пенсия"

Анонимен каза...

Към 15 - абсолютно прав си. Илиан Пеевски е само една машина за мрънкане.Мърморенето му е непродуктивно.Той е направил само едно съществено предложение - за създаване на фирма/група/ да европроекти.То обаче не беше прието защото той вече си беше спечелил име на празнословец през миналите години.И още - защото кметът хич не е бил съгласен. А не е съгласен защото с подобно решение ще елиминира чиновниците от общината, с които е в комбина и които направиха престъпните грешки, довели до принудителния заем за изплащането им.Илиан не схвана това и на висок глас приветства кредита. А точно там един опозиционер може да нанесе своя удар.На последната сесия стана ясно, че общия размер на кредитите, взети от общината наближава 50% от бюджета.Ходете на сесиите, слушайте внимателно и ще научите много факти.Повечето гибелни за Троян.

Анонимен каза...

Поздравления за анализа,№21.АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Минчо,честит ти Петльов ден!
Я вземи ни светни нас данакоплатците,как с най-скъпите налози в цялата страна,караме по най-разбитите пътища, и живеем във все по-мръсен град?

Да си жив и здрав!

Анонимен каза...

Минчето кара нейде ски по Чеперале, няма да ти отговори. Пък ако не са ски, кара нещо друго....

Анонимен каза...

Няма такава партия Атака,няма и РЗС.Да им помогнем в предстоящите избори-ДА ВЛЕЗНАТ В ИСТОРИЯТА НА ОТМИНАЛИТЕ ЗЛИНИ.

Анонимен каза...

Айссс,да не си отказал"нещо" на Пол,че тя така стръвно те напада. Виждам,че ти като джентълмен не отговаряш на жлъчните и нападки,но давай каквото ти иска,че ми омръзна от негативизма и.

Анонимен каза...

Към 26-ти...Приятелю,и мъжете и жените от скука какво ли не правят.Виж под статията за Петльовден. АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

"Благородният човек предявява претенции към себе си, подлият - към другите" Конфуций

Пол..... каза...

№26,какво да ми е отказал??Та аз откакто разбрах кой е само се кръстя;).Ха,пази боже сляпо да прогледа е казал народа.Между другото само го посъветвах за омразата.
А я ми кажи ,ти да не си му мераклия,щом толкова се засягаш,когато го критикувам?Да не съм дръпнала гадно някоя от твоите нежни струни,относно оная.....тънката част????Сполай ти,ще се постарая повече да не те засягам.Честно;)
Апропо-Айс,остани си само с хумореските,много ми допадат.Признай се пред новия Гневен,че винаги съм ти го казвала.Ама нали си джентълмен и няма да ми отговориш......

Анонимен каза...

И кой е Айса ,като толкова си сигурна?

Анонимен каза...

Щастливо ли живееш напоследък,Пол?Щото аз не.Ако Айса ни е проблема-дай ни адреса,да го гръмнем и да се оправим.

Пол..... каза...

Защо да го гърмим №31????От време на време водим словесна престрелка и какво от това?Тук е сайт и не се познаваме ЛИЧНО.Няма лошо някой да си каже мнението и после да му опонират.Мнения всякакви.Ако някой се засяга,негов проблем.И той целенасочено ме е нападал.Ама какво от това?Аз лично тук се чувствам добре.И да ти кажа още нещо-аз съм щастлива,жалко ,че ти не си.Въпреки проблемите,които ни смазват,тежкия живот,който за всички е голямо бреме,гледам на нещата по оптимистично.Поглеждам около мен и виждам децата си,истинските си приятели,които ми помагат и се чувствам много по добре,отколкото някои,които като станат се сърдят първо на себе си,а после и на целия свят.Затова и винаги съм казвала тук,че е по-добре да се мисли позитивно.Отрицателното мислене,злобата води до духовна гибел.Човек лека по лека,бавничко и неусетно умира.Умира душата му.Това е което мога да ти кажа.Пак се обяснявам,нали???;);)

Анонимен каза...

Четейки постовете по темата, както и виждайки кои представляват местната власт и политика, съм пределно щастлив че преди 20 г. се махнах от града. И май сте напълно прави да му се смени табелата на село.

Анонимен каза...

Прав сте 33. Аз това го сторих преди 30 години, но се чувствам троянец и ме боли за града.

Анонимен каза...

No.34, при мен болката премина, спасението на давещите е на самите тях, аз не съм гласувал за ченгето и останалите хубостници в общината.

Анонимен каза...

До №35. Аз също не съм гласувал в Троян, но някак си не ми минава болката. Споменът за хубавия ни и прекрасен град много трудно ще изтрия от паметта си. Скоро и аз не съм идвал в Троян, но днес ме посети един мой съученик и видях мъката в душата му. А иначе той в ученическите ни години беше непоправим и неповторим оптимист, но уви. Положението в града ни сигурно е много лошо, съдейки по написаното тук в сайта и най вече, от думите на моя съученик.

Анонимен каза...

До 36, какво да ти кажа, аз за последните 3 г. съм стъпвал два пъти в Троян за по-малко от 48 часа, но това което видях не ме изкефи особено. Преди беше развитие в застой, сега за съжаление се съчетаха още отрицателни фактори като иконом.криза, сем.Баневи, превръщане на заводи в складове, заедно с поредните мандати на Енкин и полицая - голям шлем, а доколкото знам Чифлика върви по пътя на Сл.Бряг. Всеки сам да си направи изводите, аз само отбелязвам без да давам съвети.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |