Младоците от Варна наказаха „Чавдар”

* Невероятно, но факт: инж. Милко Вачев позна крайния резултат – 113:118 за „Евроинс – Черно море 2” * Опитните треньори спазват неписания закон: „Не се сменя играч, на когото му върви играта!”

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

СЛЕД ШЕСТ ТОЧНИ ПРОГНОЗИ за изхода на баскетболните срещи на „Чавдар” за втори пореден път тотално се провалих . И този път, както и за мача в Ботевград, прогнозирах победа за нашите. „Ряпа да ядеш”, каза ми след срещата един приятел, и беше прав завалията. Но пък един друг тънък познавач на играта каза на почивката… - но за това по-нататък. Сега да се върна на темата за баскетболния мач.

НЕДЕЛЯ, 19 ДЕКЕМВРИ, 18:00 Ч. Отново пълна зала „Чавдар”, отлично настроение и очакване на интересни събития и красив баскетбол. Срещу най-младия по възраст участник в групата – „Евроинс – Черно море 2”, застана най-възрастният отбор - нашият. Преобладаващите очаквания бяха, че опитът ще победи младостта. И тази вечер, както на всеки домакински мач, споделих мисли с колегата - младия и симпатичен треньор на гостите Галин Стоянов. Думите му бяха: „Проучил съм играта ви, знам как да се справя с Машината, стига момчетата ми да изпълнят това, за което говорихме. Но най-важното е да играят красив и резултатен баскетбол”. Признавам, че думите на младия треньор ме впечатлиха, а това, което показаха младоците от Варна, беше наистина запомнящо се.

КАК СЕ РАЗВИХА СЪБИТИЯТА на терена през четирите части? Стартовата петица на нашите: Николай Балев-Машината (18 т., 10 борби – пореден „дабъл – дабъл”), Тихомир Гечевски (22 т.), Юлий Арабаджийски (7 т.), Венци Кукенски (11 т.), Петър Христов (30 т., най-резултатен за нашите). После в игра влязоха и Петър Лалев (9 т.), Красимир Коев (5 т.), Герман Гачевски (6 т.), Диян Денчев (3 т.). Оптимистично начало, а единственият троянец в стартовата ни петица Венци Кукенски беше в основата на всяка атака и борба под коша. Бърза, динамична и емоционална игра с променлив успех за двата отбора. В края на частта – 32:25 за варненци. Във втората част отново водачът се сменяше, а разликата достигаше до 10 точки - ту за едните, ту за другите. В края на полувремето на светлинното табло бе изписано: 57:56 за „Чавдар”.

И КАКТО НА ВСЕКИ ДОМАКИНСКИ МАЧ в почивката между полувремената беше не по-малко интересно. Но този път една прогноза за крайния изход на мача направо разби всички. Направи я, по-точно буквално ми я продиктува троянският бизнесмен инж. Милко Вачев, бивш президент на БК „Чавдар”: „Ще паднем, за жалост ще паднем с тази безидейна игра! Резултатът ще е над 100, направо пиши – 113:118 за варненци”. Засмяхме се и двамата…

ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ЧЕТВЪРТИНИ на терена се видяха и много красиви изпълнения (най-вече от страна на гостите), и много глупости. Върхът бяха фалът и двете технически нарушения само за секунди, които направи нашият играч Арабаджийски - те доведоха до изпълнение на 6 последователни наказателни удара от противника и притежание на топката отново за тях. С една дума – подарихме им 9 точки. Непростимо и невиждано!!!

НЯМАМ НАВИКА да критикувам треньорското ръководство, но в този важен мач „Триото” ни не бе особено адекватно; за разлика от единствения, но действащ като часовник треньор на варненци. Необяснимо за мнозина остана защо Венци Кукенски бе сменен в момент, когато се беше разиграл, а после - забравен на скамейката!? Опитните треньори спазват неписания закон: „Не се сменя играч, на когото му върви играта!”. Не искам да бъда разбран погрешно: Петър Петров има потенциал и знам, че това са му първите мачове като треньор; но ще си позволя един съвет – наставникът трябва да приема критиката, ако иска да се развива.

В КРАЙНА СМЕТКА младоците от морския град и техният треньор ни надхитриха и победиха с… 113:118. Гледах светлинното табло, гледах бележника си и не можех да повярвам - едни и същи цифри? Добрах се сред навалицата до Милко Вачев – бе тъжен от загубата и само промълви: „Казах ли ти!”. Насила го накарах да позира за „Троян 21” пред цифрите, изписани там.

ПРЕДСТОИ ПРЕКЪСВАНЕ на първенството до 9 януари, когато „Чавдар” (Троян) ще гостува на „Рилски Спортист 2” в Самоков. Достатъчно време, за да се направят изводи и предприемат мерки за по-добро представяне през 2011 г. Троянската публика вече не може без отбора, обича го, но като всяка публика по света иска той да побеждава. А „Чавдар” ще побеждава, сигурни сме в това. Вярваме.

С пожелания за Весела Коледа и Щастлива Нова Година на всички троянци:
Стефан Генков, треньор по баскетбол
*****

Останалите резултати от IX кръг на "А" РБГ:

НСА (София) „Балкан 2” (Ботевград) 85:73
„Академик” (Пловдив)„Дунав 2007” (Русе) 72:79
„Академик” (Благоевград)„Спортист” (Своге) 77:78
„Берое” (Стара Загора) - „Рилски спортист 2” (Самоков) 80:76
„Видабаскет” (Видин) - почива

11 коментара:

Анонимен каза...

Статията е трагична бих казал Аз- Защо търсим под вола теле не мога да разбера , не виждате ли че нивото на местните играчи става само за баскетболната площадка пред училището ,или сте слепи или не искате да си го признаете . Аз като Троянец казвам каква е реалността , иначе евала на Петър Петров и момчето което му помага (извинявам се не му знам името) Доколкото знам ТЕ са тук без да взимат и лев така че нека им дадем спокойствието да си свършат работата...а то има доста за вършене Наслука :)

Анонимен каза...

Евала на Петър Петров,евала на момчетата от "уч.полощадка! Евала че се борят и искат да възродят спорт който го нямаше 15г в града ни.Смятам че са излишни коментарите за тяхното ниво.Не е малко че до момента имат 3 победи.Явно коментар 1 не е запознат с баскетбола.Нашите момчета се изправят с/у отбори "школи",който тренират двуразово с платени играчи и многократно по високи бюджети.
За това трябва най малкото да ги поздравим.

Анонимен каза...

Съгласен с коментар 2ри но този който пише глупости и плюе по играчите на Чавдар, е журналистът който пише статиите.Когато отбора побеждава е добре но когато пада, пише някакви безумици.Отбора е слаб спор, няма но този "треньор" може да подкрепя а не обратното, с тези статии.

Анонимен каза...

Само си помислете-в кой друг колективен спорт играем с най-големите градове на България,със школи,традиции и финансиране?И то при условие,че ние нямаме почти нищо от това.Отборът се нуждае в момента само от подкрепа.Всякаква! АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Благодарение на така наречените играчи които стават само за "уч.площадка" го има този отбор.Момчета дават всичко от себе си,занимават се с редица задачи, и тренират след работа!Това всичко го правят без да са получили и една стотинка и без да искат да получат!
Точките вкарани на терена не са от такова значение.Важен е крайния резултат-новите деца в залата и развитието на този спорт

Анонимен каза...

Абсолютно прав си №5!Желая ти здраве и весели празници,както и на момчетата от отбора.И още повече успехи през Новата година,повече деца в залата,повече баскетболни радости за троянци.Здраве и успехи и за Тачо и Иван Беломъжеви. АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Стефан Генков : Напълно съгласен с коментари 4 и 5 - те са абсолютно прави ! Но ком. 1 , 2 , 3 не са на троянци, а ако са, можем да дискотираме очи в очи , няма лошо !!! Стига да е от "ПОЛЗУ ОТБОРУ". С поздрав на всички.

Анонимен каза...

Наистина много лоша и негативна статия, която не помага а пречи на баскетбола, този Генков само пречи а не помага с тези статии все едно чета жълт вестник, кой какво казъл на полувремето и т.н. пише само за едни и същи играчи останалите все едно не са от отбора, пълна некомпетентност. отбора се нуждае от подкрепа не от критики, за жалост мисля че догодина няма да имаме отбор но дано някой се сети да помогне финансово иначе сме обречени. напълно съм съгласен с първите 6 коментара. Аз съм част от отбора и поздравявам всички мой съотборници като им желая весели празници и да бъдат живи и здрави и да не се предават никога, защото може да сме тръгнали от училищният двор както ни наричат но сме с големи сърца. А на всички фенове искам да благодаря за подкрепата, без вас нямаше да се справим. ПОКЛОН пред вас 6-ят ни играч. ВСИЧКИ БЪДЕТЕ ЗДРАВИ и пак ви чакаме в залата за нови победи......

Фен каза...

до 8 ми: Ало играча каква подкрепа и добронамереност искаш бе,щом плюеш Стефан Генков който ви подкрепя обича и популяризира и е по-голям професионалсит от всички вас взети заедно.Не знам за сърцето ти ама акъла ти не е голям....Генков е прав че искаме победи че ако продължите да падате и залата ще почне да се изпразва

Анонимен каза...

до 9-ти. такива фенове като теб по добре да не идват в залата. А за Генков мисля че го потвърдиха и другите коментари. Така че от тъпанари нямаме нужда в залата.

Анонимен каза...

за тая прекрасна публика веее,за таз интелигентна игра ли ве...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |