Извинявайте, г-н Хитов!

* „Вече не съм обиденият баща, а се чувствам изключително доволен, че директор на училището, в което учи синът ми, е Радослав Хитов!”

Наскоро ви информирахме за протеста на ученици от ловешките училища срещу по-късата от обичайното тазгодишна зимна ваканция. Малко след това получихме (и публикувахме) гневното родителско писмо на Радослав Георгиев от Ловеч, озаглавено „Не ги карайте да мразят учителите си!”. Бащата обвиняваше ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” (Езиковата гимназия) и лично директора Радослав Хитов в некоректно и недемократично отношение към „стачниците” и лично към сина му. През уикенда получихме второ писмо от г-н Георгиев, чийто тон е коренно различен и разсейва някои недоразумения. Публикуваме го както в името на справедливостта, тъй и по друга важна причина - защото става дума за едно престижно училище, в което учат и много троянски деца.
Т21

*****

ЗДРАВЕЙТЕ! Аз съм онзи обиден баща. Но вече не съм обиденият баща, а се чувствам изключително доволен, че директор на училището, в което учи синът ми, е Радослав Хитов!!! Пиша това по повод писмото, изпратено наскоро, в което обвинявам и нападам г-н Хитов, а сега пиша, за да му се извиня и то не под някакво или нечие давление, а защото просто го заслужава.

СЛЕД ПРОВЕДЕН РАЗГОВОР за събитията след ученическата стачка с изключително добронамерен тон и отстоявайки всеки своята позиция, но не на всяка цена, се оказа, че г-н Хитов въобще не имал решение за неизвиняване на отсъствията на децата или нещо подобно. Разбрах, че някой, искайки или неискайки да свърши нещо, се е позовал на името на директора - за да вдъхне по-голяма тежест на оправданието си за действията или думите си. Което от своя страна доведе до тази ми реакция като родител!

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪМ ДОВОЛЕН и от факта, че в Езиковата гимназия има наистина диалог между децата ни и директора, тъй като при разговор между страните, засегнати от "стачката", г-н Хитов е призовал децата да се обръщат лично към него за решаването на какъвто и да е проблем. И е дал уверението, че ще бъдат изслушани и чути! Такива неща трябва да се случват във всяко едно училище, за да бъдем спокойни, когато пращаме синовете и дъщерите си там. А аз мисля, че когато зад гърба на детето ти стои добър педагог, ходенето на училище би било не тегоба за него, а ако не любимо, то поне приятно занимание. И още нещо – ще знаем, че проблемите, свързани с възрастта, на която са учениците (децата ни), биха били по-малко и ще се решават правилно.

БЛАГОДАРЯ ВИ за разбирането, г-н Хитов, и като доблестен човек съм длъжен да кажа - ИЗВИНЯВАЙТЕ!

Радослав Георгиев, един доволен баща

3 коментара:

Анонимен каза...

Имаше една поговорка - казана дума, хвърлен камък, но явно някой не се замислят :)

Анонимен каза...

Но пък колко хора могат да кажат извинявай на български

Анонимен каза...

АЗ ПЪК поддържам националният принцип! Той е: ДАСКАЛИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО!

Сладките дечица (вече дърти алкохолици още от гимназията!) винаги имат право и са онеправдани и измъчени! ГОРКИТЕ! Как е възможно НЯКАКВИ СИ ДАСКАЛИ да ги карат да работят и на всичкото отгоре да им пишат двойки, че дори си позволяват и отсъствия да им пишат!!! Та те дори в къщи нищо не похващат, а за женската челяд пък да не говорим... СРАМОТА!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |