От “Троян – Автотранспорт” поискаха среща с кмета Акимов

* От превозвача плашат, че при продължаващото реализиране на загуби от пътническата дейност ще се наложи закриването й 
* Предложените мерки: строг контрол за незаконни превозвачи и целесъобразни промени в маршрутните разписания

ПО ИСКАНЕ НА „ТРОЯН – АВТОТРАНСПОРТ” АД миналата седмица специалисти от дружеството проведоха среща с кмета на община Троян Минко Акимов. Желанието за срещата бе продиктувано от рязкото влошаване на резултатите от извършвания от фирмата обществен превоз. Припомняме - “Троян – Автотранспорт” АД има сключен договор с община Троян от 2007 г. за превоз на пътници по общинската, областната и републиканската транспортни схеми от квотата на общината.

В ПИСМО ДО Г-Н АКИМОВ, подписано от председателя на Съвета на директорите на “Троян – Автотранспорт” АД Т. Попов, се казва, че за периода след сключване на договора – следствие от външни и независещи от двете страни фактори - резултатите на превозвача рязко са се влошили. Като основни причини се сочат продължаващата нелоялна конкуренция от нерегламентирани превозвачи по основните маршрути, в това число с лични автомобили, и намаляването на пътникопотока, свързан с производствените предприятия, както и на чисто битовите пътувания.

ТОВА СА ПРИЧИНИТЕ дружеството да се обърне към Общината за помощ и да иска предприемане на мерки, за да се запази възможността за транспортно обслужване по регулярните линии в нормални условия. Едното предложение е за завишаване на контрола върху всички превозвачи (включително и физически лица) по маршрутите на общинската и областната транспортна схема. Другото предложение е да се направят целесъобразни промени в маршрутните разписания, за да се запази възможността за обслужване на населението по съгласуван график и при обезпечена ефективност за превозвача.

НА ВСИЧКИ Е ЯСНО, че при продължаващото реализиране на загуби от пътническата дейност ще се пристъпи към прекратяването й, а това определено ще има негативен ефект върху населението на общината, предупреждават от “Троян – Автотранспорт”. Предстоят нови срещи, на които ще се търсят приемливи и за двете страни решения.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

9 коментара:

Анонимен каза...

Аз градски транспорт в Троян не съм ползвал от 2000год. Поне за тогава имам някакви съмнения. Не знам кой и с какво плашат, но никога дори от този период насам не съм се сещал когато съм без личния си автомобил да се предвижвам с градски трнспорт. Единственото, което би ме притеснило е, че при евентуално прекратяване на дайността на фирмата ще останат много хора без работа. Иначе съвсем честно си признавам, че не го ползвам, и че нямам нужда от него в рамките на гр. Троян.
П.п Сега си спомням когато бях ученик с автобуса ходех до училището си за 10-15 минути, а ако тръгнех бързо ходене за 15 минути стигах. Тогава ми светна още, че е безмислено да плащам за нещо, което не само, че не ми е по- бърз вариант, ами и взема от парите ми за закуска. Така се научих да спортувам да се предвижвам екологично, евтино и да ми е от полза.

Анонимен каза...

КОГАТО ЕДНО НАСЕЛЕНО МЯСТО НЯМА ВЪТРЕШЕН АВТОТРАНСПОРТ ТО СЕ НАРИЧА СЕЛО-ТОЕСТ ТРОЯН СЕ ПРЕВРЪЩА В ГРАД ОТ СЕЛСКИ ТИП.ДА ЖИВЕЕ МИЛИЦИОНЕРО-СОЦИАЛИЗЪМА.

Анонимен каза...

Тия за какво са се разревали, нека да си видят първо автопарка.Жалко за работещите там хора.Иначе, като немогат да се справят с конкуренцията да си ходят.

Анонимен каза...

А господина Попов що не вземе да си погледне къщата на какво прилича.
Абсолютно мизерния вид на сградата на Автогарата,лунния пейзаж от зейналите кратери,барикадата от посрещачи на авточасти от автобусите идващи от Софиа,барикадата от автомобили на наенатели на помещения в сградата ан Автогарата,затрудняващи движението на всички в региона....За самия автопарк е безсмислено да се говори...

Бай Бочо каза...

Хора, "Троян Автотранспорт" е следващият "Хемус", "Елма", "Машстрой" ,това е голата истина, пловдивската шапка не е инвестирала в троянското си поделение от козметичния ремонт на Автогарата....Сега ще се види дали троянската управата я бива за нещо и дали ще ги изрита с най-малко щети за Троян или ще стане както в другите случаи-разграбване и съсипване на троянската собственост под носа ни.......

Анонимен каза...

Още преди повече от 10 години прогнозирах какво предстои да се случи с Елма, Машстрой, Смирненски(Унитех), Хемус и Изкуство. "Троян Автотранспорт" за съжаление го чака същото. "Беклемето"- нито искат да го чистят, за да се преминава целогодишно, нито искат да го правят курорт. Според мен след няколко години Чифлик и Шипково ще бъдат също ликвидирани, а хотелите, ресторанти и басейни в които се трудят доста хора също няма да ги има. Нарочно Шипковски минерални бани не се приватизират, за да не са привликателни, да не идват туристи и постепенно да се забравя от хората този курорт. В Чифлик сондажа за минералната вода още преди 10 години трябваше да се направят стъпки постепенно за изграждането на нов. Нищо не се прави а дебита намалява постоянно. До няколко години и него няма да го има. Следващата година си изберете пак мръсника Акимов и всичко ще ви е наред.

Анонимен каза...

P.S. И много моля да не се оплаквате по форумите, а да гледате за кого гласувате. Въпреки, че наистина досега никой подходящ не се е кандидатирал. Дано все пак се промени нещо догодина.

Пътник каза...

За състоянието в което се намира "Троян -Автотранспорт" е виновно ръководството на фирмата и общината.От 10 години,пътуващите по линията Троян - Черни Осъм, се опитват чрез писмени жалби и директни разговори да променат часовете, така че да са съобразени с работното време на останалите малко работещи фирми.Резултзт никакъв.Виновна била нелоялната конкуренция.Защо не се направи проучване на пътникопотока, ами разчитате на високите цени на билети и на наеми, които вземате.
Автогарата е толкова мръсна, неприветлива че и заключена след 17.30часа.През зимата хората, които пътуват след този час стоят на студа и мръзнат.

Анонимен каза...

Абе за тая автогара има ли човек който да не се чуди защо още не е фалирала. Ами то автобусите им са набори на баща ми. Да пътуваш от Троян за София с Автогара Троян си е разходка в джунглата с неясен край. Що не се огледат какжи автобуси спират там другите фирми. Сърдят се от конкуренцията - ами то хората си изтеглиха кредити и си накупиха хубави автобуси. Вижте на Мичеви автобусите и на Нешев и се сетете за на автогарата онова Чавдарче дето всеки го срещаше и го замениха за ултрамодерният Мерцедес 72-и набор.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |