ПРЕДСТОЯЩО: Нощ в музея – що е то? (1)

* Музеят на занаятите ще ни приобщи към световната инициатива, тръгнала през 2005 г. от Франция * Троянската музейна нощ ще е на 14 май, подготвен е букет от атрактивни събития

МУЗЕЯТ НА НАРОДНИТЕ ХУДОЖЕСТВЕНИ ЗАНАЯТИ И ПРИЛОЖНИТЕ ИЗКУСТВА (МНХЗПИ) в е трескава подготовка за първата троянска „Нощ в музея”. Събитието ще се състои на 14 май 2010 г. (петък). Първата проява започва в 18:00 часа, а вратите на културната институция ще бъдат затворени чак в 1:00 часа след полунощ. За пръв път Нощта на музеите се отбелязва през 2005 г. по идея на Министерство на културата на Франция. Постепенно става европейско културно събитие по повод Международния ден на музеите - 18 май. В България тази година музейната нощ се провежда за пети път, в Троян пък – за първи.

КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРЕЗ НОЩТА В МУЗЕИТЕ? Танцуват ли духовете на предците? Може ли в музейните зали да се играе хип-хоп и да се „накладе” седянка? Какво е наука в куфар? Знаете ли какво е басмаджийство? Искате ли да пипнете истински автомати „Шпагин” и „Судаев” и руска пушка „Мосин-Наган”? Отговорите и преживяванията – на 14 май, петък, в Музея на занаятите.

ОЧАКВАЙТЕ - още подробности в аванс за първата троянска Нощ в музея.

1 Коментара:

Анонимен каза...

БРАВО ЕЛЕОНОРА!
Дай Боже повече хора като теб в този град!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |