Общинарите чистиха съвестно и с ентусиазъм

* Групата се водеше от зам.-кмета Балев и секретаря Пъдарски 
* „Вижте колко контейнери има тук (до моста над Дъскотина по ул. „Ген. Карцов”), но хората са свикнали да си хвърлят отпадъците в реката?!”

СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ в Троян, водени от зам.-кмета Мариян Балев и секретаря Бойко Пъдарски (кметът бе в отпуск – бел. Т21), се включиха активно в екоакцията за почистване на Троян, посветена на Деня на Земята (22 април). Голямото чистене бе в петък (23 април), а общинарите насочиха усилията си към един особено невралгичен участък – коритото на река Бели Осъм и на малкия й приток Дъскотина, където чистиха и миналата година.

„ИМА НЯКАКВО ПОДОБРЕНИЕ – миналата година от същото място напълнихме повече чували”, коментира служителка от финансовия отдел. „Ама миналогодишните боклуци бяха трупани от много време, а сегашните са само за една година”, попари оптимизма й колега от отдел ТСУ. „Вижте колко контейнери има тук (до моста над Дъскотина по ул. „Ген. Карцов”), но хората са свикнали да си хвърлят отпадъците в реката?!”, бе пък заключението на трети общинар, илюстрирал нагледно казаното. Наред с почистването общинските служители засяха по брега на Дъскотина и няколко дръвчета, предоставени от Държавно горско стопанство – Троян.

В ПОЧИСТВАНЕТО НА 23 АПРИЛ, на различни места в града, се включиха и служители от различни други институции, включително от Районното управление на МВР. Голяма екоакция, съпътствана със залесяване, имаше и в троянските училища, за които този ден бе обявен със заповед на кмета за неучебен. Кампанията бе дейно подпомагана от общинското дружество по чистотата „Комунални услуги” ЕООД, което координираше работата и извършваше извозването на чувалите със сметта.

ПО ДАННИ ОТ “КОМУНАЛНИ УСЛУГИ” през този ден са събрани
4,5 тона отпадъци, а в почистването са се включили над 200 души плюс 50 работници от програмите за временната заетост.

Т21

*****

Бележка на редакцията

Сигурно има доста скептици, които гледат твърде пренебрежително на подобни кампании. Според нас – не са прави. Тази и други такива екоакции наистина няма да решат проблемите с чистотата на Троян. Но те показват и формират нагласа за чистота. Липсващата ни нагласа (можем да я наречем още потребност от чистота), без която, каквото и да правят службите по чистотата, винаги ще тънем в мръсотия. Може би сме прекалени оптимисти, но се надяваме все някога тази нагласа да се „придвижи” и на около 300 метра по нагоре по р. Дъскотина – там, където е общинското общежитие, заселено с роми, и където целият район е превърнат в една голяма кочина; парадоксът е, че немалко от обитателите на общежитието са служители в … общинската фирма по чистотата?!

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво на служителите!

Анонимен каза...

БРАВО НА ТЯХ ЩО НЕ ИДАТ ОБАЧЕ НА ОБЩИНСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ И ТА ДА ПОЧИСТЯТ С МАНГАЛИТЕ ЩОТО ТЕ ГИ ПРИЕМАТ ПСТОЯННО ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Горният коментар подкрепя тезата, че на троянеца все нещо не му е наред и на чужд гръб и сто тояги са му малко.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |