Нов вид туризъм в нашата община

* Потвърдена е заявката за двудневен тур в община Троян на 17 каравани с френски туристи * Привличането, задържането и спечелването на доверието на туристите е много трудна и отговорна работа

НОВИЯТ УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ на Сдружение „Съвет по туризъм” (Троян) през 2009 година взе решение да се започне разработване и предлагане на нови туристически програми за един вид туризъм, който е много популярен в западноевропейските страни. КАРАВАННИЯТ ТУРИЗЪМ!

СЛЕД МНОГО ОПИТИ УСПЯХМЕ ДА УСТАНОВИМ КОНТАКТИ със сдружение по караванен туризъм от Франция. В предложената 25 дневна програма за обиколен тур с каравани в нашата страна, единствено за община Троян бе потвърдено двудневно пребиваване на туристите. Предложената програма, включваща културни и анимационни дейности, кулинарни и фолклорни изяви още в началото впечатли френските туристи. От една пилотна група, желаещите да посетят нашата страна се увеличиха на две групи по 34 човека в 17 каравани.

ПРИВЛИЧАНЕТО, ЗАДЪРЖАНЕТО И СПЕЧЕЛВАНЕТО на доверието на туристите е много трудна и отговорна работа, изискваща висок професионализъм и средства. Включените туристически обекти в общината, които ще посрещат и обслужват нашите първи туристически групи, трябва да са на високо ниво и да се стремят да обгрижват гостите си максимално добре. От тях зависи през 2011 г. да имаме заявки и от други сдружения, които във Франция са над 100 с по 300-400 членове. Продължаваме да търсим контакти с подобни сдружения и в други европейски държави.

ИЗПОЛЗВАМ ПОВОДА ЧРЕЗ СТРАНИЦИТЕ НА В. „ТРОЯН 21” да отправя едно предложение към местните предприемачи в туризма. На територията на общината се построиха нови и се реновираха стари туристически средства за настаняване, подслон, хранене и развлечения, правят се опити за предлагане на допълнителни туристически услуги. Това го има навсякъде в страната. Всяка община се стреми да привлича туристи, като разработва и предлага своите туристически ресурси под различни форми.

НЕ МОЖЕМ ДА ОТРЕЧЕМ ФАКТА, че сме посещавана дестинация. И именно затова ни трябва високо категориен къмпинг - построен на централен път, с обозначени места за коли, каравани и палатки, с химически тоалетни с душове, малка рецепция, места за зареждане на батерии и акумулатори с електричество, магазинче за хранителни продукти и консумативи и др. Построяването на такъв туристически обект няма да намали броя на туристите в средствата за настаняване и подслон, защото този вид туристи предпочитат да спят в къмпинги. Но да не забравяме – тези туристи харчат повече пари за посещение на културно-исторически и природни забележителности, за атракции и др. Те са по-платежоспособни и какви точно суми ще похарчат в нашата община, зависи от това как и с какво ще удължим престоя им тук.

ФАКТ Е, ЧЕ ВЛАГАНЕТО НА ИНВЕСТИЦИИ в хотелиерски и ресторантьорски обекти вече не е рентабилно, поне така ще е в близките 5 години. А в нашата община категоризираната леглова база е достатъчна; като прибавим и тази от сивия сектор, се получава, че предлагането надвишава търсенето. Има обекти, които са прекратили или са пред прекратяване на дейността си, други са на ръба на оцеляването и трудно погасяват кредитите си. Трябва ни друго - спортно-техническа инфраструктура във вече определилите се туристически райони в общината, хигиенизирани села и добра пътна мрежа.

Стела Карамфилска,
председател на Сдружение „Съвет по туризъм” - Троян

21 коментара:

Анонимен каза...

Браво, г-жа Карамфилска! Поздравления!

Анонимен каза...

Тази жена мине се немине и избухне с някоя новина!
Браво г-жо Карамфилска!

Анонимен каза...

Поздравления г-жо Карамфилска! Като фен на кемперджиството и на Троян си позволявам да Ви предложа информация която да Ви помогне: http://www.wzemi.com/kemper-club/
Сайта има форум, вкючително и теми посветени на Троян- ще погледнете през очите на кемперджия към Вашия град.
Успехи! ivan_ii@mail.bg

Анонимен каза...

Щом и общините се заеха с това...... Съвсем ще го оакаме.Сега канто почнат едни проекти,екопътеки,достъпни среди, едни фондове, едни информационни меморандуми, лотове,обществени поръчки..... Да живее кемперджийството в община Троян.

Анонимен каза...

Подмий се де,недей да ходиш насран,миришеш.
Не е приятно за хората.

Анонимен каза...

Защо не премахнете опцията за коментари в сайта?
Аман от олигофренчета оплюващи всичко!
Какъв му е зора на този да го пита човек?
Какви глупости е написал само,и какво общо имат със статията?
Когато новините са лоши,плюят като змии,когато има нещо положително и интересно като тази статия пак омраза.
Аман вече,в тоя град само такива хора ли останаха?!??!?!

Анонимен каза...

Браво на г-жа Каранфилска,желая и много успехи и с още по голям хъс да работи,защото май само тя в тази сфера действа както трябва и много професионално.

Анонимен каза...

http://www.wzemi.com/kemper-club/ Nai qkiq sait.Pozdrav na vsichki ot foruma.

Анонимен каза...

фен
не се сърдете на човека изразил съмнение. има защо. надявам се, че в случая няма да е така и инициативата заслужава само похвали. но дилянчо енкин много добри парички заработи от подобни инициативи за туризъм. как да не изразиш съмнение, след като видиш половин милион лева изразходени за еко пътека, която реално си съществува много преди енкин да отрие лесния начин за прибиране на евро кинти.

Анонимен каза...

е то за енкин е ясно това,че къде е имало начин е цуцал.
само че е неуместно да го коментира под подобна статия,или намеква че жената от туристическото бюро е в схемата и тя.

Анонимен каза...

Колегата дето иска да премахне коментарите, да не влиза в сайта и молбата ми е, да не се държи като комунист, нетърпящ мнения различни от неговото. Те за това са тези сайтове за да се изказват хората по проблемите. А власт имащите може някой път пък може и да прочетат нещо и да си сверят часовниците по пишещите. Но едва ли. Нали сте чели "Приказка за стълбата" от Смирненски.

Анонимен каза...

колегата почитател на едноокия перчем да се опита да напише нещо положително.дори може да покани и другия вечно оплюващ и всичкознаещ и да се пробват да напишат нещо полижтелно.
а ако се пробват да направят нещо което има обществено значение без лични облаги,ще ги черпя лукче.
ама я най-добре си живей в омразния свят и оплювай всичко до което се домогнеш,по-лесно е...

Анонимен каза...

В тази статия аз не виждам проблем,точно обратното,виждам предстоящо интересно събитие.
Кво общо има общината,властимащите и т.н. със статията?
Май тук има една група хора които само чакат да се появи тема и започват да джафкат и да изливат омраза.
Ами ако темата е за вулкана затворил летищата в кажи речи цяла Европа,май пак ще се пишат същите дивотии.
Не бъдете толкова черногледи,сигурен съм че и вие не се чуствате по-добре след като се "изпразните" тук...

Анонимен каза...

Напълно подкрепям автора на последния пост.

Анонимен каза...

Защо се нервите бе хора, когато другите не мислят като Вас, а? Ми да си пишат каквото искат, нали за това е сайтът, какво Ви пречи. Ами така мисли човекът, като иска да се празни,Вас какво ви бърка. Не посещавайте тези коментари. Дали нещо е положително зависи от гледната точка. Но неееее, ние обичаме май да наставляваме , да манипулираме, не обичаме тези коита мислят различно от нас. Не виждам къде е проблема. Трябва в беседите си и в писанията по проблемите да се обогатяваме взаимно и да сме търпими еден друг. Иначе, а то в много случаи е така, някои от нас едва изтърпяват дори себе си!!!!!!!!

Атанасов каза...

Тук проблема е че повечето са анонимни пък само си чешат езиците и нищо смислено не казват.
Ако искаш да изразиш мнение пиши си поне името.

атанас каза...

Добре де, но и ти не изпиваш името си обективно, а пишеш Атанасов. това не е име. това на византийски значи, безсмъртен. но кой в същност си ти. ЕБАТИ ПОПУ3ЛИЗМА. НЕУВАЖЕНИЕТО И ЦИНИЗМА.ТИ ПИШИ ИМЕТО СИ ПЪК АЗ, ще пиша там нещо колкото за заблуждзение. ТИ ДА НЕ СИ КОМУНИСТ, другарю.ЧЕШНЕТО НА ЕЗИКА ПРИЯТАЕЛЮ Е ПРИЗВАНИЕ на друга каста. САЙТА Е ДОБЪР, защото не изисква идентификация на всеки простак или "умник" и сигурно редактора умира от смях, НО ТИАКИВА КАТО ТЕБЕ уважаеми СЕ ЕБАВАТ С ПРОГРЕСА. Аз пък без да се ебавам съм Атанас. И какво от това?

Анонимен каза...

Неграмотен си,запиши се пак на училище!

атанас каза...

Ти като си толкова грамотен, какво толкова си направил. Да не си на Барон Гендо син. Когато забелязваш моята неграмотност, я се замисли, дапи си грамотен и ти. Ако беше обратното нямаше да го забележиш, а камо ли и да ме съдищ. Я погледни в твоето инфантилно изреченийце, колко грешки има? Но нищо извинен си, това вероятнао е твоето амплоа.

Анонимен каза...

Изнервен си и пак продължаваш с правописните грешки!
Опитваш се да градиш сложни изречения и не ти се получава.Използваш неподходящи сравнения ,а иронията изобщо я няма...

атанас каза...

Не, обективен съм. Няма да спорим, защото спечелен спор, няма. Всичко е въпрос на разбиране, нали? Като кучето с вкуса, ако ме разбираш, дето си ......,а педи това казало-Въпрос на вкус! А пък ти, още си анонимен! Твърде добре!!А темата е караванният туризъм. Само уточнявам!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |