"Лесопласт" си сменя името на "Велде България"

* Промяната трябва да се одобри от редовното общо събрание на 18 май, предлага се и дублиране на поста на изпълнителния директор

"ЛЕСОПЛАСТ" АД (ТРОЯН) свиква редовно общо събрание на акционерите си на 18 май, на което ще се гласува промяна на името му, научаваме от вестник „Банкеръ”. Предложението е троянския дървопреработвателен завод да придобие названието на основния си акционер – австрийското дружество „Велде”, и отсега нататък да се казва „Велде България” АД. Ще се гласува и предложение за вписване на втори изпълнителен директор на дружеството. Акционерите ще обсъдят доклад за дейността на предприятието и годишния финансов отчет за 2009 г. и ще решат как да се разпределят дивидентите. Ще се гласува и предложението членовете на Съвета на директорите Цветомир Цочев, който е изпълнителен директор, Гергана Гонина, Маргарита Миладинова, Валентина Янкова-Тодорова и ексдепутатката Лидия Шулева да бъдат освободени от отговорност за дейността си през изминалата година.

ПРИ ЛИПСА НА КВОРУМ събранието ще се проведе на 4 юни на същото място и при същия дневен ред. А последната дата за сключване на сделки с акции на троянското дървообработващо предприятие на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас, е 30 април. „Лесопласт” АД (Троян) произвежда шперплат и дървесно-влакнести плоскости (фазер) и е едно от най-големите подобни предприятия на Балканите. Регистрираният капитал на дружеството е 404 634 лв., разпределен между мажоритарния собственик "Велде" (Австрия), който има дял от 76.669%, "ТемиСтос холдингс лимитид" (Кипър) с 18.279%, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма с 0.509% и група физически лица, собственици на 4.543% от акциите с право на глас.

В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНА-ДВЕ „Лесопласт” АД изпитваше сериозни затруднения с реализацията на продукцията си, като процесът бе задълбочен и от световната икономическа криза. Това доведе до спад на печалбите и до непопулярни мерки – преминаване на някои звена на непълен работен ден, извънреден неплатен отпуск, „замразяване” на заплатите. Въпреки трудностите през 2009 г. в „Лесопласт” АД започна да функционира нова производствена линия „Бюркле”, която дава възможност значително да се увеличи обемът на производството на шперплати с различни покрития и по-големи формати и да се скъсят сроковете за изпълнение на клиентските поръчки.

11 коментара:

Анонимен каза...

Позната схема - за фалиране на фабрики продължава. Събрание, смяна на име, снемане на отговорност, и накрая - на улицата. Вземете мерки - докато може!?!?

Атанасов каза...

Не бъдете винаги така недоверчиви , това е сериозна Австрииска фирма.

Анонимен каза...

"Велде" е сериозна европейска фирма, а не някой бандит на когото са платили да ликвидира завода. Така че бъдете спокойни. Снемане от отговорност на членовете на СД за изтеклата година се прави почти на всяко общо събрание на акционерите. Това с промяната на името даже говори, че искат дружеството да стои по стабилно на пазара със ново сериозно европейско име, а не със старото бълагаро-комунистическо.

цанко каза...

"Комунистическото" име беше завод "Георги Димитров". Недейте в антикомунистическата си ярост да показвата непознаване на историята. Непоносимостта към комунизма е непризнаване на историята. Всичко, което имахме като икономическа база го дължим на омразния ви комунизъм.И обратно - разрухата, която настъпи след 1989г е резултат на дивия капитализъм. Намалете емоциите и мислете малко по-трезво.

Анонимен каза...

Цанко,кой е казал че комунизма е вън от България?
Кой управлява сега,кой управляваше преди 2 години,а преди това?Само си сменили името.Те вече не били комунисти а социалисти,не били милиционери а ГЕРБ-ери,не били ченгета а СДС-ари...
Недей да говориш глупости!

Анонимен каза...

Не заемайте крайни позиции дами и господа. Абсолютна истина НЯМА. А България ще е болна от комунизъм, поне още 200 години. Комунистите на времето им признавам най - много способността да откриват подходящи хора и да ги впрягат в тяхната кауза. Сега това не го виждам в никоя партия. Говори се много, че имат глям потенциал, то май нищо, и сега е така с ГЕРБ.

Бай Бочо каза...

"Абсолютна истина НЯМА. А България ще е болна от комунизъм, поне още 200 години." Прав е авторът на горния пост: това е истината, макар да не е абсолютна... В смисъл - че може да са 300,400 че и повече години...Защото комунизмът е увредил трайно ДНК-то на България!!!!!!!

Анонимен каза...

То пък едно ДНК имаме, пхрехванали сме всичко най-лошо от миналите през нашите земи варвари и благородници. иИ затова сме красиви и глупави т.е. ГЪЛВИ.

Анонимен каза...

Народ за нищо не достоен освен за мъки и тегла

Анонимен каза...

Разбира се че и в момента живеем в комунизъм. Ако случайно някой от Вас дами и господа се съмнява в обратното ви гарантирам че до няколко месеца сами ще се убедите.

Анонимен каза...

комунизма не е мърдал последните двадесет години от троян,който не вярва да се поразходи около общината,около главната улица и се огледа наляво и надясно,а след това се запита на кого децата вижда и ще се увери сам.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |