Цветан Тончев – петият носител на приза „Николай Ганков”

ЦВЕТАН ТОНЧЕВ - дългогодишният фотограф и оператор на троянския Музей на занаятите, стана поредният, пети носител на приза за всеотдайност в областта на културата, изкуството и духовните ценности ”Николай Ганков”. Наградата бе връчена в навечерието на 27 март – Международния ден на театъра и рожден ден на рано напусналия ни читалищен деец, театрал и телевизионер Николай Ганков; а я връчи учредителят й – синът на Николай, Христо Ганков.

„ЖИВАТА ИСТОРИЯ НА ТРОЯН”, така бе определен новият носител на наградата, който повече от три десетилетия запечатва с фотоапарат и камера случващото се в нашия град. Цветан Тончев е работил и с Николай Ганков – в авторското му предаване „Троянски дневник” по местната кабелна телевизия „Оптиспринт”, на което бе оператор. Предишните носители на приза са Илия Ганчев, Иван Хаджидимитров, Христо Радев и Венелин Димитров.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

фен
Поздравления за Цецо.. едва ли има друг в нашия район, толкова отдаден на кинематографията и фотографията.. Цецо е от доайените в тези области, много по големи отличия заслужава.

mtwgdgawd каза...

Бе на който падне там да се радва...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |