„Атака” внесе предложение за създаване на нова общинска фирма

* Идеята – да се помага при кандидатстването с проекти по Оперативните програми, финансирани от ЕС * Предложението ще се гласува на сесията на Общинския съвет на 25 март

СЪЗДАВАНЕТО НА НОВА ОБЩИНСКА ФИРМА с основна дейност „извършване на консултантски услуги и оказване на техническа помощ на Общината и други институции и организации” за кандидатстване по Оперативните програми (ОП), както и събиране и предоставяне на информация в тази сфера, предлага групата на „Атака” в местния парламент. Предложението е внесено официално и предстои гласуването му на сесията на Общинския съвет (ОбС) на 25 март.

ИДЕЯТА НА АТАКИСТИТЕ Е новото дружество да е 100% общинска собственост, като капиталът му бъде в размер на 5000 лв., разпределени в 50 равни дяла по 100 лв. Ще са нужни още 45 000 лв. за разходи по учредяването, заплати за първите 6 месеца от дейността, материална база и оборудване, като цялата сума (общо 50 000 лв.) се подсигури от общинския бюджет – от параграф 97-00 „Резерв за непредвидени и неотложни разходи”. Според вносителите управителят на дружеството трябва да се избере чрез конкурс по документи, а изборът да направи Временна комисия, излъчена от ОбС.

МОТИВИТЕ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО СА СЛЕДНИТЕ:
без европейски средства българската държава и българските общини трудно ще достигнат нивото и качеството на живот в другите държави членки на ЕС; община Троян не може и не трябва да разчита единствено на приходи от данъци, такси, наеми от общински обекти и държавни субсидии; изоставането в усвояване на средствата по ОП е факт; след размразяването на плащанията по спрени програми и отварянето на всички ОП сме изправени пред още едно предизвикателство – за по-кратък срок да се реализират по-голям брой проекти; новото общинско дружество ще е в синхрон с новия екип към Министерския съвет (МС), създаден специално за подобряване на кандидатстването и усвояването на средствата по ОП.

Т21

15 коментара:

Анонимен каза...

Господин Пеевски,
с цялото ми уважение към вас, въпреки, че не се познаваме, тази ваша идея е дадена от мен още на 18 ноември 2009 година.
Може да прочетете моето предложение № 4, което явно малко сте го видоизменили, но същността си остава. Същото нещо предложих и на комисията по стимулиране на местната икономическа активност, в която участвах, и което е записано в един от протоколите за работа на тази комисия.
Хубаво е да се дават предложения, но не копирайте други идеи. Можехте поне да се срещнете с мен и да обсъдим, ако не сте разбрали какво съм предложила.
Валя Букарева

Анонимен каза...

Защо трябва да е общинска фирма? Със същия успех може Кмета да направи структорно звено в общината-вижте практиката в съседни общини, примерно в Ловеч. Звеното подгатвя и кандидатства с вече готови проекти по оперативни програми под прекия контрол на Кмета и е необходимо само да се намерят подготвени специалисти. Обема от работа е огромен, работи се и в събота и неделя и ако заплащането не е адекватно те ще се откажат.

Анонимен каза...

Идеята на Илиян Пеевски е страхотна, само че най-вероятно в четвъртък лумпените няма да я приемат. Общината не само че се управлява зле но и няма необходимите кадри за такъв отдел. С откриването на тази фирма ще се отвори работа за млади и кадърни хора.

Анонимен каза...

А ти господине горния откъде си наясно какви кадри има в общината по проектите? Каква е тази страхотна идея, в цяла България няма такава фирма, а и само ще се хрантутят допълнително управители, счетоводители и други служители в тази фирма. И с какво тази фирма ще помогне на общината? Дай ми отговор, ако обичаш.

Анонимен каза...

Кадри в общината, които да консултират и да подготвят проекти за кандидатстване по европрограми няма! Това е факт и няма да го коментирам. Фирмата ще помогне с много, но за съжаление тя няма да бъде създадена. Все пак предложението е на Илиян Пеевски, а не на някой от вечно управляващите.

М.Л. Троян

Анонимен каза...

Последния коментар направо ме разсмива-"кадри в общината които да КОНСУЛТИРАТ...". Ходил ли си някога при хората подгатвящи апликационните форми за кандидатстване? Знаеш ли изобщо за какво става въпрос? Ами уважаеми като не знаеш, като си некомпетентен що коментираш? Кого да консултират-себе си ли? Смешен си.

Анонимен каза...

При управлението на Акимов Общината няма спечелен проект по европейски програми и това се знае. Защо се създава такава общинска фирма? Всички спечелени проекти са подготвени от предишното управление. Който се интересува, да порзапита работещите там.

Анонимен каза...

Как не Ви е срам /за горния пишещ/ да пишете глупости. Кои проекти от дванадесетте спечелени през този мандат са на на предишното ръководство. Я отидете в стая № 16 при Снежина Табакова и се поразровете и да видите какво е свършено през този мандат. Може ли такова безочие и простотия. Как не Ви е срам.

Анонимен каза...

NI6TO NE SE PRAVI DOKOGA?IMA TOLKOVA MNOGO MLADI HORA STOIAT I 4AKAT.....

Анонимен каза...

Теб кат не те е срам, че работиш в Общината, що не се подпишеш?
М.Д.

Анонимен каза...

Този човек Пеевски не е съвсем наред да знаете, имайте го на ум...Всичките му работи са някакви нереални измишльотини

Анонимен каза...

Въпросната служителка от стая номер 16 ,се е регистрирала в сайт за запознанства и се описва като:
Чаровна, изискана, интелигентна. Обичам работата си, както и да поддържам дома си. Обичам да танцувам. Необходим ми е партньор, с който да споделям всичко това.

Гледам че последното и влизане е в 14:49 днес следобед,демек все още в работно време.

Добре го дават в администацията!едно време секскретарката на Енкин сега на Акимов и тя се подвизаваше в същия сайт,явно така се върши работа.
А да сайта е Elmaz.com за да не каже някой че лъжа!

Анонимен каза...

Ейй, пък много четете и се ровите в разни сайтове бе!Ми така се вижда женицата, така се описва. Няма лошо. Само че пак се отнесохме от темата.Тя беше-общинска фирма...........Като каже някой-млади и кадърни кадри. Де ги бе? И ще бачка за 250-300лв. умното, то и кадърно? Всичко младо и кадърно изчезна или в София дето е учило или в чужбина да бере ягоди.И тоз другар дето писа по-горе "кадри в общината няма и фирмата ще помогне много" е много зле информиран и някой се е избъзикал с него, а той се е взел на сериозно.

Анонимен каза...

няма ами,ама ти си бъхтай главата проста и си плащай данъците за да има заплата за тая от стая16 а тя нека си се рови ако ще и в сайтове за извънземни в работно време,кво и пречи нали държавата плаща !!!
и разбира се че има кадърни хора в Троян,но е ясно че за без пари няма да работят никому,те и без това сега го правят.

Анонимен каза...

Разбира се, че има кадърни млади хора, .....но!
Много от тях ги оприличавам на свръх нови компютри с много и изключителни възможности, но без програми(софтуер) т.е. липсва им житейски и конкретен ОПИТ и РУТИНА. Те много често се стремят към апетитни и високи постове, но нямат опита и рутината за да изпълняват обязаностите и изискванията които пораждат брилянтно, без тяхната компетентна намеса да не предизвика обратен ефект, или като видиш резултата, по добре ще е било даа не се намесват.
Напоследък това го виждаме в лицето на държавното управление-областният управител. Моите уважения към него. Нямам никакви забележки освен това, че по същество е почти тинейджър. Няма необходимия опит и рутина, само на 26 години е. Но той не е виновен. Дано с действията си ме опровергае, но едва ли?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |