Мартин Димитров: Не трябва да забравяме зверствата на комунизма

* За 21-ви път поклонение пред жертвите в концентрационния лагер „Слънчев бряг” край Ловеч

НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ЗАБРАВЯ и не трябва да забравяме зверствата на комунизма, защото в противен случай ще позволим те да се повторят. Това заяви председателят на СДС и депутат от синята коалиция Мартин Димитров, който присъства на традиционния поход поклонение пред жертвите в концентрационния лагер „Слънчев бряг” край Ловеч, провеждащ се за 21-ви път (20 март, събота). Синият лидер подчерта още, че 20 години вече се води битка управлението на България да се изчисти от хора на Държавна сигурност (ДС), но тази битка за промяна още не е спечелена. Лагерът „Слънчев бряг” да се превърне в мемориал на жертвите на комунизма, каза пък в словото си председателят на СДС – Ловеч д-р Георги Митев; и напомни, че виновниците за престъпленията още не са наказани. Панихида в памет на загиналите в  „Слънчев бряг” отслужи Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил.

ЗЛОВЕЩИЯТ ЛАГЕР НА СМЪРТТА „СЛЪНЧЕВ БРЯГ” край Ловеч е създаден през 1959 г., когато тук са преместени част от лагерниците от Белене. В него са попадали хора заради разказан виц (такъв е случаят с известния столичен музикант Сашо Сладура), депутати земеделци, младежи за „хулиганство”, а за трите години на съществуването му са преминали 1501 човека, като 166 от тях са намерили смъртта си. Ловешкият лагер е определян като „българският ГУЛАГ”. И днес на мястото му има следи от едва четящ се надпис „Използвай почивката за труд", който поразително напомня надписите в нацистките концентрационни лагери.

Т21

Заб. Използвана е и информация от Darik news (Плевен)

2 коментара:

Анонимен каза...

Ми ти какъв си бе червен плъх???

Анонимен каза...

много боли бос дате рита

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |