В събота някой изсипа камион с отпадъци по пътя за Чифлик

* В понеделник привечер боклукът си стоеше непокътнат на мястото – въпреки множеството сигнали и обещания * „Това е дело на някой изрод, който трябва да бъде вкаран в затвора”

СРАМНО. СТРАШНО. ГНУСНО. НАГЛО. ТЪПО. Навръх първа пролет - в нощта на 20 срещу 21 март (събота срещу неделя), по пътя към курортното село Чифлик някакъв малоумник или по-точно малоумен престъпник е изхвърлил камион с отпадъци. Престъплението - което попада под ударите на няколко члена от Закона за управление на отпадъците и на различни други нормативни документи – е извършено в близост до етнографския комплекс „Хитър Петър” и хотел „Мания”, а обемистият отпадък е пльоснат буквално на метър-два от шосето.

СТАВА ДУМА ЗА полиетиленови платнища и чували, сини и бели, част от тях пълни с някакви странни изрезки. На един от полиетиленовите чували имаше фабричен стикер с името на производителя: „Влад Пласт”, с. Бенковски, тел. , 0318/82463”; личеше и надписът за състава на съдържанието: „РЕТ (полиетилентерефталат); Броя в опаковка: 85; Дата на производство: 08.03. 2010 г.”

ЧЕ СЛУЧИЛОТО СЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, Е БЕЗСПОРНО. Което пък навежда на мисълта, че органите на закона и реда трябва да си свършат работата и да заловят престъпника. А след това да го осъдят за престъплението му. От местни хора научихме, че веднага са подали сигнал в РУ на МВР – Троян. Информирали са и кмета на община Троян Минко Акимов, както и различни служители от общинската администрация.

„НЯМАМ ДУМИ – видяхме боклуците сутринта и бяхме направо потресени. Нямам думи! Подобно нещо не може да се случи в нормална държава. Това е дело на някой изрод, който трябва да бъде вкаран в затвора”, със сълзи на очи коментира собственичката на вила в съседство. Напълно се солидаризираме с казаното и обещаваме да следим случая.

Т21

П.П. В понеделник привечер, 22 март, ни се обадиха, че боклукът още е край пътя и никой не е взел мерки за почистването му. А ние се надявахме, че ще има светкавична реакция, и дори че ще спипат престъпника. Големи наивници сме, май?


5 коментара:

Анонимен каза...

ААААААА Бате (Г.М.), не си прав! Още в неделята мургави съграждани от Розино мъкнеха с каруци въпросните найлони по пътя към Самичков и се надяваха да им ги изкупи, щот "този до Белиш спрял да ги зима". Така че, соред мен, това не е вандалски акт, а дарителски акт. Да изкарат и събратята някой лев, тъй де... като имаш един камион с боклук - сподели го с ближния.

Анонимен каза...

Много сполучлив коментар, направо ме развесели :)

Анонимен каза...

Ами ако има нещо опасно биологическо в тези отпадъци,представяте ли си ако бяхме нормална държава какъв екшън щеше да стане

Анонимен каза...

"със сълзи на очи коментира собственичката на вила в съседство."-класика!
"Убиха туризъма в Чифлик!"
"Чували с BIOHAZARD докараха до аборт родилките в курортното село"
"Найлонов тероризъм сложи край на туризъма в курортното село"
"Виладжии и хотелиери продават масово обектите си след BIOHAZARD атака"
"Виладжии и хазяи си скубят косите и реват след чувалния терор"

А това че заради дупките по пътя,загина една майка и детето и,и всичко бе прикрито и изопачено на никой не му дреме....

Анонимен каза...

Замърсяването на природата е сериозно но замърсяването на Човека е още по сериозно.
Кмета набира актив, а на другите...............

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |