ЧИТАТЕЛИТЕ НИ ПИШАТ: „Разделното” сметосъбиране в Троян

* Гледката бе ВЪЗМУТИТЕЛНА! * Призовавам управителя на „Комунални услуги” ЕООД да проучи кои са нарушителите и да ги накаже

СИГУРНО ДОСТА ПЪТИ СТЕ ЧУВАЛИ реклами и са ви призовавали да разделяте хартиените отпадъци от пластмасовите и стъклените. Жалкото е, че колкото и хората да се стараят разделно да изхвърлят своите отпадъци, някои служители от троянската фирма „Комунални услуги” ЕООД не изпълняват задълженията си и се подиграват с нашите усилия. Ето един пример, на който аз и десетки ученици и учители от СОУ „Васил Левски” бяхме свидетели.

НА 25 ФЕВРУАРИ 2010 Г. ОКОЛО 8:50 Ч. СУТРИНТА в двора на училището влезе боклукчийски камион. За тези, които не знаят, в училищния двор има син контейнер (за хартия), зелен (за стъкло), жълт (за пластмаса) и общ кош за боклук. Камионът, както е редно, изсипа в „утробата” си общия кош за боклук, обаче изненадващата гледка бе, че наред с общия боклук прибра на същото място и … разпределения от учители и ученици боклук от синия, жълтия и зеления контейнер?! Гледката беше ВЪЗМУТИТЕЛНА!

НАДЯВАМ СЕ ВИДЯНОТО ОТ МЕН И МОИТЕ СЪУЧЕНИЦИ
да не се повтаря нито в двора на училището, нито на района на общината. И призовавам управителя на „Комунални услуги” ЕООД да проучи кои са нарушителите и да ги накаже.

Асен Панайотов,
ученик в 7. клас, СОУ „Васил Левски”, Троян

3 коментара:

Анонимен каза...

Надеждата умира последна. Този факт го знаем откакто за първи път сложиха такива контейнери. То и да минават 4 различни камиона пак ще е безсмислено, при положение, че ни липсват площадки за разделно събиране на извозените боклуци и рециклиращи съоръжения. Новината, че все още се събира и извозва боклука само може да ни радва, тя сама по себе си е феномен, пък като съберем акъл и култура може и да се промени нещо. При сегашната ситуация просто трябва да свикнем с идеята, че "Тука е така и скоро различно няма да стане! Заслугата е обща, вината колективна, безхаберието безгранично. Колкото по-скоро свикнем с идеята, толкова по-добре ще се чувстваме. Така и така почти никой нищо не прави, което е тенденция от край време, защо продължава да ни впечатлява и само си ревем и се оплакваме?!? Ако на някой не му харесва положението, да се опита да си го подобри, ако го мързи, по-добре да не коментира, така и така всички коментари и критики си остават само изказани."

Управител КУ каза...

От Комунални услуги благодарим за сигнала.На виновните лица бяха наложени дисциплинарни наказания.

Анонимен каза...

Вижте какво прочетох в едно интервю на Марта Вачкова във Frognews.

Марта Вачкова: "Аз събирам отпадъците разделно и излизам сутрин, като я изпращам на училище, с торбите, за да ги изхвърля. Тя казава: “Моля те, мамо, недей – ужасно е с тези торби – все те гледат, като спира рейсът с моите съученици с тези торби около кофите за боклук.” А аз: “Да, маме, ти трябва да се гордееш с това, че майка ти изхвърля разделно боклука.” “Всички казват, че после всичко се събира на едно място” – слушала коментар тя. Аз пак: “Ние трябва да свършим това, което се изисква от нас, а държавата да свърши своето. Щом тези кофи са сложени така – това ние трябва да го направим!” Детето се срамува, че на улицата се навеждам и вдигам боклук – “Ти чистачка ли си?” – ми казва тя. “Маме, не съм, тогава ти се наведи и го вдигни. Виждаш ли някой друг да го прави? Аз ще се навеждам и ще взимам това, което е грозно и не ми харесва.” Този пример, такива разговори в Лондон ние с нея нямаме."

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |