Крадат вече и тротоарни плочки

* Не е смешно, страшно е
 
На 2 март след получен сигнал полицаи от РУ на МВР – Троян спипали крадец на … тротоарни плочки. „Плочкаджията” се оказал 29-годишният троянец В.Й.Т., а „опипаният” тротоар се намира на ул. „Симеон Велики”. По случая е образувано досъдебно производство.

П.П. Някои ще се засмеят на нелепата аванта, още по нелепа, понеже се случва на улицата, носеща името на великия български владетел. На нас обаче не ни е до смях. Защото кражбите на буркани с туршия, шишета с домашна пърцуца, картофи, кисело зеле и тем подобни продоволствия от троянски мазета, каквито случаи не са един или два, и на вафли, кренвирши, стотинки, евтини цигари и други джунджурии от първа необходимост от квартални и селски магазинчета говорят за страшна мизерия, за глад и бедност от неевропейски порядък. Но по-страшното – говорят за мизерия на духа, за гигантско опростачване и оскотяване. А това никак не е смешно, страшно е.

Т21

4 коментара:

П.М. каза...

Има един професор той казва така - На България и липсва дух. А какъв дух имаше на времето!

Колкото до тротоарните плочки- Това според мен не е от липса на средства или от мизерен начин на живот. Просто от татово време сме си научени, че няма нищо по- сладко от откраднатото. Бих нарекъл този случай вандалщина, същото е и със хюмнетата дето се напиват за 10лв. Дали има и толкова по троянските кръчмета и обръщат кошчетата за боклук по улиците. Едни крадът за кеф, други рушат за удоволствие.

П.П. А духа? Духа отиде подяволите, изродиха се поколения без ценности, камоли да притежават дух за патриотизъм и прочие, и прочие!

Анонимен каза...

Генааа....абе така и така обичаш подробностите,що не накараш пазвантите от първо и единствено районно да дадат снимка и три имена на въпросния убавец.
Нали живеем в едно голямо село дето всички се познаваме,та по този модел може да се работи и с такива тъпанари-назидателно и порицателно:
-Ауу ма това не е ли на еди кой си дето живее еди къде си и кара еди ква си кола сина...?
-Ма как не го знаеш,ходи еди къде ,излиза еди къде си,кара еди кво си....
Нали толкова подробно държеше да нахраниш любопитсвтото на местния жаден за новини избеснел народ,та само не написа квадратурата на къщата в която живее съпруга на загиналата жена и детето!

Анонимен каза...

Точно така, аз съм за това със снимката...да не говорим,че въпросния крадец се оказва и комшия.....

Анонимен каза...

Глад и мизерия ще се възцари в жалката ни държава, по вина на нещастния ни овчи народ, в близките 2 години. И ще става все по-зле и по-зле, защото сегашната система действа така, а няма начин тя да се смени, поне не и в следващите 10 години. Така че правете компоти и складирайте туршии за зимата, за да има какво да се краде и за в бъдеще!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |