Нови три кражби на жица, извършителите - неизвестни

* Дърводелска фирма в Орешак остана без ток заради орязан през нощта електропровод
 
ПОРЕДНИТЕ ТРИ СЛУЧАЯ НА НАГЛА КРАЖБА НА ПРОВОДНИЦИ от електропреносната мрежа на територията на РУ на МВР – Троян (общините Троян и Априлци) бяха регистрирани в последните десетина дни. На 28 февруари в 3:47 ч. жител на с. Дълбок дол сигнализирал в полицията, че улицата му е останала без ток заради орязани жици. След направения оглед се установила кражба на медните проводници от две междустълбия – общо 64 м със сечение 16 мм, а рязането е било извършено със специално техническо средство (казано иначе – крадливата шайка е планирала престъпните си действия – бел. Т21). Подобна „мила” родна сценка се разиграла и в местността Лагера на най-голямото троянско село – Орешак, в нощта на 28 февруари срещу 1 март. Тук орязаният проводник е 200 м, а най-потърпевша се оказала местна дървопреработвателна фирма, чийто цех останал без електричество. Третата аванта на жица е най-голяма – за времето от 22 февруари до 1 март в кв. „Зла река”  на гр. Априлци били смъкнати 3400 м проводници от електропреносната мрежа в района.

ОБЩОТО ПО ТРИТЕ СЛУЧАЯ Е, че крадците са неизвестни (макар и на хлапетата в детската градина да е ясен „профилът” на извършителите – бел. Т21) и че са образувани досъдебни производства по чл.195 от Наказателния кодекс, предвиждащ от 1 до 10 години затвор.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |